به گزارش صبا، مهدی حیدری دبیر نخستین دوره جشنواره ملی چند رسانهای «جاده سبز» درباره رویکردهای این رویداد توضیح داد: رویکرد جشنواره «جاده سبز» ایجاد شبکه تولید محتوا در حوزه راهداری و حمل و نقل و همچنین همگرایی هنرمندان، خبرنگاران و فعالان رسانه ای با متخصصین و فعالان حوزه راه و حمل و نقل است.
وی درباره اهمیت برگزاری چنین جشنوارهای مطرح کرد: با توجه به اینکه بیشترین نرخ حمل و نقل برون شهری کالا و مسافر از طریق زمینی (جاده ای) انجام می شود و ایمنی راه ها نیز در کنار فرهنگ رانندگی، یک حمل و نقل سهل و آسان را می تواند رقم بزند، از این رو اهمیت این حوزه باید بیش از پیش مورد توجه هنرمندان، خبرنگاران و رسانه ها قرار بگیرد. به همین دلیل طراحی و برگزاری این جشنواره چند رسانه ای با موضوع راهداری و حمل و نقل جاده ای توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر می تواند به اهمیت و چالش های این حوزه به صورت ویژه بپردازد.
این مدیر فرهنگی درباره اهداف مهم این جشنواره گفت: همگرایی و ایجاد یک فضای تعاملی بین هنرمندان، خبرنگاران و رسانه ها با کارشناسان، مهندسین و متخصصین حوزه راه و حمل و نقل و ایجاد یک بانک اطلاعاتی از تولید محتوای هدفمند جهت آگاهی بخشی و افزایش ضریب ایمنی راه ها به همراه آسیب شناسی ضعف زیرساخت های موجود از مهم ترین اهداف این جشنواره است.
وی ادامه داد: البته موارد دیگری هم هدف گذاری شده است که در فراخوان این جشنواره به آن اشاره شده است.
حیدری درباره وضعیت استقبال و واکنشها از سایر استانها توضیح داد: همانطور که از عنوان جشنواره ملی چند رسانه ای «جاده سبز» مشخص است، این جشنواره به صورت ملی برگزار می شود و از همه شهرهای کشور علاقمندان می توانند در آن شرکت کنند و تا به امروز هم از اغلب استان های کشور به دبیرخانه جشنواره آثار متنوعی در همه بخش ها ارسال شده است و مورد استقبال و توجه ویژه هنرمندان و رسانه های استان های کشور قرار گرفته است.
دبیر اولین دوره از جشنواره چندرسانهای «جاده سبز» درباره بخشهای مهم این دوره از جشنواره مطرح کرد: در بخش رسانه های مکتوب، خبر، تیتر، گزارش، مصاحبه، مقاله، سرمقاله و یادداشت وجود دارد و بخش چندرسانه ای هم فیلم مستند، انیمیشن، موشن گرافیک، پادکست، گزارش ویدیویی، تیزر و درنهایت در بخش گرافیک هم پوستر، تصویرسازی، اینفوگرافیک، کاریکاتور، گزارش تصویری و تک عکس وجود دارد.
وی درباره برنامهای که برای برگزیدههای این دوره در نظر دارند، توضیح داد: با اعلام هیات داوران، به برگزیدگان جشنواره در مراسم اختتامیه جوایز نقدی ارزنده ای به همراه تندیس جشنواره اهدا خواهد شد. همچنین برای دور دوم این جشنواره هم از تولیدات حرفه ای در این بخش توسط طراح و مجری این جشنواره یعنی موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، حمایت های ویژه صورت می گیرد.
حیدری در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی باید صورت بگیرد تا این جشنواره مانند جشنوارههای بسیاری که آغاز شدند و ادامهدار نبودند، نشود و بتواند هر دوره باقدرت بیشتری به کار خود ادامه دهد، توضیح داد: هر جشنواره ای که پشتوانه مادی و معنوی داشته باشد، قطعا ماندگار خواهد بود. تامین منابع مالی رویداد، حمایت از بخش خصوصی فعال و عدم ایجاد محدودیت برای متولیان و برگزار کنندگان جشنواره ها می تواند در ادامه دار بودن جشنواره ها تاثیر چشمگیری داشته باشد.
وی افزود: همچنین جشنواره ملی چند رسانه ای «جاده سبز» مختص خود هنرمندان، خبرنگاران و فعالان رسانه ای است و این قشر فرهیخته فرهنگ، هنر و رسانه می توانند به استمرار این جشنواره نوپا کمک کنند.
مهدی حیدری در پایان گفت: جشنواره چندرسانه ای «جاده سبز» با شعار چشم به راهیم ویژه هنرمندان و فعالان رسانه ای کشور است. پس از این قشر فرهیخته دعوت می کنم که با تولید آثار خلاقانه به ارتقای سطح فرهنگ رانندگی جاده ای و افزایش ضریب ایمنی راه ها و تقویت زیرساخت ها کمک کنند و به عموم جامعه آگاهی ببخشند. ما چشم به راه هنرمندان، خبرنگاران، روزنامه نگاران و فعالان فرهنگی و رسانه ای در جشنواره «جاده سبز» هستیم.
جشنواره ملی چندرسانهای «جاده سبز» توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و با حمایت و پشتیبانی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و همچنین انجمن ها و تشکل های صنفی حوزه حمل و نقل جاده ای در دی ماه سال جاری در تبریز برگزار می شود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است