مهدیه مالکی/صبا؛ رامین ناصرنصیر، بازیگر نقش ملکالشعرای بهار در فیلم سینمایی « پروین» درباره علت پذیرش این نقش گفت: من قبلا سابقه همکاری با آقای شریفینیا (تهیه کننده) و محمدرضا ورزی (کارگردان) را داشتم. طبیعتا برای ایفای نقش در کارکترهای تاریخی در مرحله اول شبیهسازی اهمیت دارد چون تصاویری از این شخصیتها موجود است و مخاطب هم نسبت به شمایل آنها سابقه ذهنی دارد؛ بنابراین باید بازیگری انتخاب شود که شباهتی فیزیکی با کاراکتر فیلم دارد.
او با اشاره به اینکه این شباهت در همه نقشهای تاریخی این فیلم همچون پروین، دهخدا، ملک الشعرای بهار و … در نظر گرفته شده توضیح داد: البته به نظر خودم شباهتی با ملک الشعرای بهار نداشتم. حتی این موضوع باعث شد بازیگران دیگری را برای ایفای این نقش پیشنهاد کنم ولی از نظر تهیهکننده و کارگردان شباهت لازم با کاراکتر ملک الشعرای بهار را داشتم و بازی من را نزدیک به این شخصیت میدیدند.
ناصر نصیر در پاسخ به اینکه پیشنهاد بازی در نقش ملک الشعرای بهار را به چه علتی پذیرفتید توضیح داد: برای من پرداختن به زندگی پروین اعتصامی و نقش ملک الشعرای بهار به عنوان یکی چهرههای شاخص ادبیات فارسی در قرن گذشته جذاب بود.
این بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به اینکه کدام وجهه از شخصیت ملک الشعرای بهار در این فیلم برای شما جذاب بود تصریح کرد: ملک الشعرای بهار یک شخصیت چند وجهی است و علاوه بر شاعری و نقش تاثیرگذارش در حوزه ادبیات فارسی، منتقد درجه یکی هم بوده است. از سوی دیگر ملکالشعرا شخصیت دانشگاهی بوده و ادبای برجستهای همچون پروین اعتصامی را پرورش داده است. اتفاقا در این فیلم به آن بخش از رابطه استاد- شاگردی ملک الشعرای بهار با پروین پرداخته شده است. او به نوعی پدرمعنوی پروین اعتصامی و بزرگترین حامی او درعرصه ادبیات بوده و دیوان پروین با حمایت او به چاپ رسید.
ناصر نصیر در پاسخ به اینکه آیا برای نزدیک شدن به نقش ملک الشعرای بهار مطالعاتی هم داشتهاید خاطرنشان کرد: دل مشغولی و مطالعات من در حوزه تاریخ و ادبیات است بنابراین با ملک الشعرای بهار بیگانه نبودم ولی برای این نقش سعی کردم دانستههای خودم را از ملک الشعرای بهار گسترش دهم البته که فیلم درباره «پروین اعتصامی» است و در این زمان محدود باید تمرکز روی شخصیت اصلی فیلم باشد و نمی توان خیلی به جزئیات افراد دیگر پرداخت در نتیجه به نقش های دیگر همچون ملک الشعرای بهار به صورت جزئی پرداخته نمیشود بلکه به آن بخش از شخصیت ملک الشعرا که مربوط به پروین اعتصامی است پرداخته شده؛ بنابراین نقش ملک الشعرا دارای پیچیدگیهای شخصیتی نبود و بیشتر منش، کلمات و نوع روابط ملک الشعرای بهار اهمیت داشت.
وی در پاسخ به اینکه با این وجهه از شخصیت ملک الشعرای بهار احساس نزدیکی می کردید گفت: بله از این وجه که آدمی ظریف و نکتهبینی بود و طنز ظریفی در اظهارنظرها و تکه کلامهایش داشت.
این بازیگر در پاسخ به اینکه این نقش به تجربه بازیگری شما چیزی افزود توضیح داد: طبیعتا هر پروژه ای، تجربه تازه برای بازیگر به همراه دارد که به بخش جدیدی از وجود خود دست پیدا می کند واین باعث می شود در پایان کار به اندوختههای بازیگر اضافه شود.
به گفته او، برخی از لحظات فیلم همچون سکانس جدایی و فوت پروین اعتصامی لحظات تلخی بود.
ناصرنصیر با تاکید بر اینکه در سینمای ایران به چنین فیلمهای کم پرداخته می شود تاکید کرد: در حالی که انبوهی از چنین شخصیتهایی در تاریخ ایران وجود دارد که متریال درجه یکی برای سینماست و پتانسیل بالایی برای قصهپردازی دارند.
او تصریح کرد: کار فرهنگی حاصل دوراندیشی، نگاه بلند مدت و سیاستگذاریهای درست است که باید در بالادست حوزه فرهنگ صورت بگیرد و قضیه فرهنگ تعطیل بردار نیست. دولت ها وظیفه دارند در این حوزه ها نیز همچون حوزه آموزش و پرورش و درمان و .. سرمایه گذاری کنند و در این برهه از زمان که استقبال از فیلم های طنز بیشتر است، چنین فیلم هایی نباید مورد غفلت قرار گیرد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است