به گزارش صبا، محمدرضا شریفی نیا بازیگر سینما و تلویزیون که مهمان کامران نجفزاده در برنامه «برمودا» بود، با اشاره به اینکه دکتر موسوی گرمارودی معلم انشا و شهید رجایی معلم هندسه او در دوران تحصیلش بوده، گفت: در همان مدارسی که درس خواندم، بعدا درس دادم و تخصصم کلاس اول بود.
وی در پاسخ به این گفته نجف زاده که در کارتون های آن دوران یا شخصیتها پدر نداشتند یا مادر و متحمل سختی های زیادی شدند و این موضوع روی ناخودآگاه یک نسل تاثیر گذاشت، بیان کرد: الان شرایط امروز ما چیست؟ در غزه چقدر بچه کشته می شود؟ چطور می خواهی به بچه گل و بلبل یاد بدهی؟ من کتابی به نام «پسری به رنگ شب» دارم که ۴۵ بار چاپ شده و تا به حال ۲ میلیون نسخه منتشر شده است. این کتاب بچه ها را با تبعیضات نزادی و آپارتاید آشنا می کند. این اختلاف و درگیری وجود دارد و نمی شود نادیده اش گرفت. من خودم متخصص روانشناسی کودک هستم اما باید اینها را برای بچه ها گفت.
وی آثار جرج ارول و ماکسیم گورکی را جزو آثار انقلابی دانست و افزود: آن موقع بحث چپ و راست نبود بلکه کتاب خواندن امری مهم بود.
در ادامه نجف زاده کارت دعوت عروسی آزیتا حاجیان و محمدرضا شریفی نیا را در برنامه نشان داد که در آن این زوج هنری اعلام کرده بودند هزینه جشن عروسی را به کودکان فقیر و محروم می دهند.
شریفی نیا در این خصوص گفت: این اتفاق تا الان ادامه دارد و هر دوستی که به ما اضافه می شود، احساس می کنیم او هم در عروسی ما بوده و باید هزینه ای را از جانب او به کودکان فقیر بدهیم. من و خانم حاجیان این کار را دوست داریم. من زندگی ام در ارتباط با بچه ها گره خورده است.
وی در پاسخ به اینکه فقر امروز بیشتر شده یا کمتر گفت: در گذشته جامعه ما خیلی فقیر بود، اگر جامعه را یک هرم در نظر می گرفتید از راس هرم که هزار فامیل غنی بودند، بگذریم بقیه فقیر بودند و شکاف طبقاتی بالایی وجود داشت اکنون علاوه بر بخش بالا و پایین هرم، طبقه متوسطی هم شکل گرفته است.
وقتی آقای بازیگر ۵ صفحه برای ساواک اعتراف می نویسد!
شریفی نیا درباره دکلمه خوانی در حسینیه ارشاد پیش از سخنرانی دکتر شریعتی و شهید مطهری و دستگیری توسط ساواک در زمان انقلاب توضیحاتی داد و گفت: من به بند یک یا دو اوین رفتم و از آیت الله طالقانی تا محمود دولت آبادی آنجا زندانی بودند. من ناشی بودم و ۵ صفحه فقط درباره کتاب هایی که خوانده بودم کاغذ پر کردم! بازجو خودش مانده بود که من کی هستم! مرا با چشم بند پیش رئیسشان بردند و او هم تعجب کرده بود، می پرسید نترسیدی این همه اسم کتاب اینجا نوشتی!؟ در مجموع ۶ ماه زندان بودم و فکر می کنم حاضرجوابی ام درباره اینکه من معلم هستم و باید کتاب بخوانم و اگر کتاب نخوانم می ترسم مرا توبیخ کنید، باعث شد زودتر آزاد شوم.
او در ادامه به خاطره ای از شب ضرب خوردن حضرت علی (ع) اشاره کرد که اجرای یک شعر درباره حضرت، باعث شده دکتر شریعتی با اشک روی سن بیاید و او را بغل کند. همچنین به اینکه طراحی کتاب های مذهبی قبل انقلاب و آثار مهندس بازرگان و دکتر شریعتی با او بوده اشاره کرد و در این خصوص گفت: شریعتی یک نگاه تازه در مذهب ایجاد کرد این موضوع برای ما که آن زمان دانشجو بودیم خیلی مهم بود.
پدر مهراه شریفی نیا درباره انتخاب اسم این بازیگر توضیح داد: دکتر شریعتی از من خواست اسم دخترم را مهراوه بگذارم و گفت خودم جرات ندارم این اسم را برای دختر خودم بگذارم. مهراوه یعنی بر آویخته به مهر، به سمت خورشید.
شریفی نیا درباره خروج دکتر شریعتی از کشور با نام مستعار سبزواری گفت: ساواک فکر کرد او برود بهتر است. شریعتی وحشتناک سیگار می کشید او اتاقکی در حسینیه ارشاد داشت که مطالبش را می نوشت. تنها من هم اجازه ورود داشتم و آنقدر دود بود که نمی توانستی او را ببینی.
او درباره وداع های پرابهام و مه آلود و سرنوشت عجیب شخصیت هایی چون شریعتی، امام موسی صدر تختی و… گفت: به هر حال این هم یک جور حذف فیزیکی آدمهای برجسته است.
این بازیگر در واکنش به اینکه او را جانی دپ تنظیم بازار یا مناطق محروم می نامند، گفت: آخر به قیافه ما جانی دپ می خورد؟ بیشتر شبیه اورسن ولز هستم.
شریفی نیا که تجربه چند مورد بازی در نقش روحانی را در کارنامه دارد، در پاسخ به این سوال نجف زاده که دوست داشتید در دنیای موازی روحانی باشید، گفت: نه روحانی بودن سخت است و یک آدابی دارد. درباره ایفای این نقش هم ما با روحانیت بزرگ شدیم. من عربی و تجوید قرآن را خوب بلدم.
وی با بیان اینکه نقطه طلایی ام در بازیگری در سریال امام علی با نقش ولید رقم خورد گفت: این نقش برای یک بازیگر جذاب است، او عشق، قدرت، حاکمیت، طنز و ویژگی های مختلفی داشت که برای هر بازیگری جذاب است. من ۲۰۰ تا سخنرانی عربها را دیدم تا به نقش نزدیک شوم. آن سریال عشق من بود و هرکاری از دستم برمی آمد در این سریال برای میرباقری انجام می دادم.
شریفی نیا درباره اخراجی های ۴ توضیح داد: بله در این فیلم هستم. دهنمکی جزو معدود آدمهای سینما است که خوش حساب است و حساب کتاب درستی دارد و در پروژه هایش می دانی پولت را نمی خورند. من هیچوقت با آقای ده نمکی قرارداد نبستم و خیالم راحت است.
این تهیه کننده در پاسخ به اینکه انتخاب کدام زنان سینمای ایران برعهده او بوده، گفت: لیلا حاتمی برای پدرش کار کرده بود اما من با او صحبت کردم تا در فیلم «لیلا» ساخته زنده یاد مهرجویی بازی کند. هدیه تهرانی را هم من کشف کردم. او را در یک مغازه چوب فروشی دیدم و با او صحبت کردم، قرار بود نقش اصلی فیلم «روز واقعه» را بازی کند. خانم ها بهاره کیان افشار، لیندا کیانی، یا آقایانی مثل پارسا پیروزفر. علی مصفا یک فیلم کار کرده بود به او گفتم کار نکن و بیا که می خواهیم کار دیگری بسازیم. یا فرهاد اصلانی..
وی درباره اینکه آیا هنوز نفوذ سابق را در سینما دارد، گفت: بله هنوز هم این کار را می کنم. در گذشته راحت و باز این کار را می کردم و حالا چراغ خاموش جلو می روم. چون دشمن زیاد می شود و وقتی اسمم به عنوان انتخاب بازیگر مطرح می شود هرکسی در خانه اش نشسته می گوید چرا من سرکار نرفتم؟ حالا ممکن است خودش آن زمان سر کار دیگری بوده است و… بنابراین دیگر اسمم را نمی زنند.
ژان والژان نقشی است که شریفی نیا همیشه دوست داشته بازی کند. او در این باره توضیح داد: ژان والژان یک آدم چاق مهربان مثل مدل من است.
شریفی نیا با بیان اینکه از بازی در هیچ پروژه ای پشیمان نیست و هر کدام را به دلیلی بازی کرده است، افزود: پشیمانی ندارم.
وی درباره همکاری با اکبر عبدی گفت: آدمی که بتواند صد تا لهجه را به زیبایی حرف بزند، بچه کوچک تا پیرمرد و زن و پیرزن را بازی کند، فقط او است. حرفهایی هم که درباره من می زند اشکالی ندارد و جذاب است. ما اختیار تام داده ایم اکبر هرچه می خواهد بگوید.
این بازیگر درباره اینکه به مهرجویی گفته فیلم «میکس» نمی فروشد، گفت: او گفت مهم نیست می خواهیم کار کنیم. همه با عشق کار کردیم.
شریفی نیا با بیان اینکه یک بار گفتم آنقدر نقش مردهای دو زنه را بازی می کنم تا دیگر مردی جرات نکند زن دوم بگیرد، گفت: در زندگی ام سعی کردم آدم سلامتی که باید باشم و این ربطی به سینما ندارد. من حتی پیپ هم نمی کشم. زمانی که در مدرسه علوی بودم و کسی در خیابان فحشی می داد، می ترسیدم نکند مدیرمان بفهمد ما حتی این کلمه را شنیدیم.
«برمودا» به تهیهکنندگی مهدی مینایی و کارگردانی هادی خفاجی هر هفته شنبه، یکشنبه و دوشنبهها ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه نسیم میرود و روز بعد ساعت ۲بامداد، ۸صبح و ۱۲ ظهر بازپخش میشود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است