به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی، نقد و بررسی فیلم عزیز با حضور مجید توکلی کارگردان و به میزبانی روزبه رحیمی نژاد و احسان طهماسبی منتقد و نویسنده سینما در برنامه اکران برگزار و از اکران مدیا پخش شد.
مجید توکلی در این برنامه اظهار کرد: دوستی یک ایده چند خطی برای من تعریف کرد و از او اجازه گرفتم و با خانم دارالشفایی وارد نگارش اثر شدیم. آلزایمر شاید تکراری باشد ولی نوع پرداخت به آن و اینکه از چه زاویه ای وارد بحران شوید مهم است و من وجه ملودرام و عاشقانه را برداشتم.
وی ادامه داد: بیماری آلزایمر بسیار عجیب است و اصطلاح مرگ خاموش به این بیماری می دهند. کسی که درگیر بیماری سرطان بوده تا پایان درباره اش می نویسد و نمونه ای اتفاق مرحوم صدر بود اما در آلزایمر این امکان وجود ندارد. ما به سمت بازگشت به گذشته یعنی جوانی و عاشق شدن برگشتیم؛ بیمار آلزایمری شاید یادش نباشد ناهار چی خورده اما کودکی اش را بیاد می آورد.
توکلی در ادامه توضیح داد: تلاش ما این بود خرده داستانها را کم کنیم و بیشتر به مسئله انوش و عروس و بحران پیش روی آنان بپردازیم. کسی که آلزایمر دارد از جهان چیزی بیاد ندارد و اطرافیان درگیر می شوند و این بحران در شهرستان بیشتر است و دلیل اینکه فیلم در گیلان تولید شد این بود. در شهرهای کوچک برخی ارزش ها و باورها وجود دارد که درام بیشتری را داشته باشیم که اگر در تهران ساخته می شد در زندگی شهری این بحران ها دیده نمی شد. در تهران همسایه ها همدیگر را نمی شناسند اما در شهرستان ماجرا متفاوت است.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از کارگردانی انتخاب عوامل و بازیگران است عنوان کرد: بازیگر همیشه برای من مهم بوده و این فیلم چالش جدی تری بود زیرا فیلم در فضای گیلان ساخته می شد و خانواده باید با گویش خودشان حرف می زدند. در این سالها لهجه گاه به هجو نزدیک شده و دوست داشتم این گویش ماندگار شود و استقبال از سوی مخاطبان گیلانی بسیار خوب بود و این فیلم اولین اثری است که به زبان گیلکی ساخته شده است. با آزاده صمدی حرف زدم او زاده لاهیجان است و نقش را پذیرفت؛ روزبه حصاری چند کار در گیلان کرده بود و با تمرین قانع شدم او می تواند این نقش را می تواند بازی کند و بقیه بازیگران را علاقه داشتم از گیلان انتخاب کنم و استعدادهای بسیاری در آنجا وجود دارد.
توکلی با اشاره به درخواست پروانه ساخت فیلم توضیح داد: به اتفاق آرا دو سال پیش فیلم در شورای پروانه ساخت رد شد و تهیه کننده را نکوهش کردند که چرا پشت فیلم ایستادی. اساس شورای پروانه ساخت اشتباه است و اگر قرار باشد براساس این شورا سرنوشت خود را تعیین کنیم به اصطلاح ول معطل هستیم. برخی معتقدند اگر امروز شورای پروانه ساخت را برداریم دچار چالش می شویم؛ باید در این باره کارشناسی و گفت وگو شود و راهکار ببینیم. مثل این است که به آقای علیزاده بگوییم قبل از اینکه ساز دست بگیری و آهنگی بسازی مجوز بگیر. من مخالف صد در صد شورای پروانه ساخت هستم و این شورا باید برداشته شود و راه حل دیگری درنظر گرفته شود. در این نگاه وظیفه تهیه کننده بزرگتر می شود و کمپانی و تهیه کننده مرجع می شوند و هرکسی که پولدار است نمی تواند تهیه کننده شود.
وی تاکید کرد: هیچ فیلمی در تاریخ سینمای ایران باعث نشده مردم بیرون بریزند؛ کدام فیلم باعث شورش شده است؟ ما اوضاعمان در مخاطب خراب است و زیرساخت درست نداریم. این فیلم بدون پروانه ساخت ساخته شد چه اتفاقی افتاد؟ با احترام به اعضای کنونی شورای پروانه ساخت، این شورا باید منحل شود و جایش را به تفکر دیگری بدهد.
این کارگردان سینما گفت: وظیفه ما این است تب جامعه را پایین بیاوریم و باید فیلم هایی تولید شود که جامعه را آرام کند.
توکلی با بیان اینکه فیلمسازی سرنوشت عجیبی در سینمای ایران دارد یادآور شد: علاقه داشتم فیلم زودتر اکران شود وقتی فیلمی را می سازید با وجود انبوه فیلم کمدی، تا دو سه سال آتی امکان اکران فراهم نمی شد و بعد در وی او دی می آید و امیدوارم آنجا فیلم بهتر دیده شود.
وی درباره جشنواره فجر امسال ادامه داد: جشنواره امسال جوان است و فیلمسازان فیلم اولی هم درخشش داشتند و امیدوارم فیلم های آنان دیده شود. جشنواره برای فیلم اولی ها خیلی مهم است و شرایط آنان را درک می کنم و امیدوارم خانواده سینما در کنار هم به وفاق و همدلی برسند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است