«تار و تاریخ» در کنار موسیقی ترکمن به صدمین گام رسید | پایگاه خبری صبا
امروز ۸ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۲

«تار و تاریخ» در کنار موسیقی ترکمن به صدمین گام رسید

پروژه «تار و تاریخ» با طراحی و آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد، در صدمین گام خود درکنار گنبد قابوس با موسیقی ترکمن همنوا شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، پروژه «تار و تاریخ» که به همت میدیا فرج نژاد فعالیت مستمری در سال‌های گذشته داشته، به صدمین گام خود رسید. «تار و تاریخ» در صدمین گام، در کنار گنبد قابوس قرار گرفته تا همنوا با موسیقی ترکمن، اثری با نام «گمشده در نبود تو» را روایت کند.

«گمشده در نبود تو» با آهنگسازی و نوازندگی تار میدیا فرج نژاد و با همراهی جمعی از هنرمندان ترکمن شکل گرفته است.

آواز این قطعه را محمد حبیبی نژاد خوانده و علیرضا آهنگری نوازنده دف است. هنرمندان ترکمنِ حاضر در این اجرا را ابراهیم جرجانی – دوتار و سرپرست گروه، حمید بک زاده – آواز، میثم شاعری – کمانچه، منصور انجم روز – دوتار، حامد پدری – دوتار، آرمان قجفی – دوتار و همت آق – دوتار تشکیل می‌دهند.

اشعار خوانده شده در این اجرا عبارتند از: ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی – زهره و طاهر سروده سید محمد صیادی، بنده مراد، ملانفس.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره قطعه «گمشده در نبود تو» یادداشتی نوشته که در ادامه متن آن را می‌خوانید:

«قطعه‌ای که پیش روی شماست، صدمین گام از پروژه «تار و تاریخ» است؛ پیوندی میان دو فرهنگ و دو زبان، موسیقی ترکمنی و دستگاهی ایرانی که در آغوش هم داستان‌هایی کهن را بازمی‌سرایند.

شعرهای منظومه‌های ترکمنی زهره و طاهر و فارسی ویس و رامین، با زبان‌هایی متفاوت اما معنایی مشترک، در این اثر به هم رسیده‌اند.

برج قابوس، بلندترین برج آجری جهان و یکی از میراث جهانی یونسکو، میزبان این نغمه‌هاست. گویی این بنای شکوهمند، با هر آجر خود، نسیمی از صدها سال خاطره و فرهنگ را به آغوش زمان می‌فرستد.

همکاری با هنرمندان ترکمن، که اصالت و شکوه موسیقی‌شان ریشه در جان این دشت‌ها دارد، تجربه‌ای بی‌همتا و ناب بود.»

قطعه «گمشده در نبود تو» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

آلبوم «تار و تاریخ۱» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز – سال ۲۰۲۳ و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها