جواد افشار: از حرف‌هایمان سوءبرداشت شد/ تقدیم «پلان» اول به ابراهیم حاتمی کیا | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۶

جواد افشار: از حرف‌هایمان سوءبرداشت شد/ تقدیم «پلان» اول به ابراهیم حاتمی کیا

جواد افشار کارگردان فیلم سینمایی «صیاد» با حضور در ویژه برنامه «پلان» از رسانه تصویری «آن» گفت: من در مصاحبه امروز خود که تحریف شد، گفتم که در مرحله نگارش و پیش تولید «صیاد» نگران این بودیم که خطاهایی شکل بگیرد که مانع از نمایش فیلم بعد از تولید شود نه به این معنا که دیگرانی مانع ساخت فیلم باشند.

 

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی رسانه تصویری «آن»؛ جواد افشار کارگردان فیلم سینمایی «صیاد» که در نخستین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در سالن رسانه‌ این رویداد در برج میلاد اکران شد، با حضور در برنامه پلان ویژه پوشش این رویداد گفت: افتخاری برای من بود که درباره یک اسطوره و شخصیت محبوب در تاریخ معاصر کشورمان فیلم بسازیم. آنچه که سرآمد و نتایج گفتمان این فیلم است این است که شهید صیاد مصر بود وفاق ملی بین سپاه و ارتش ایجاد کند. آنچه که همه تلاش می‌کنند حفظ تمامیت ارضی و دفاع در برابر دشمن است. در عین حال شیطنت ها و نفوذهایی در بین دیگر اعضا نیز وجود داشته است.

وی افزود: امروز حرف من تحریف شد. من گفتم به قدری موضوع فیلم ما حساس بود که شاید فکر نمی کردیم اکران شود و اینطور نبود که بگویم یک جاهایی نمی‌خواستند این فیلم ساخته شود. موضوع در سطح مقامات عالی رتبه کشور از رییس جمهور وقت و فرماندهان عالی رتبه نظامی و سیاسی مطرح شده بود و من اشاره کردم که در مرحله نگارش و پیش تولید نگران این بودیم که خطاهایی شکل بگیرد که مانع از نمایش فیلم بعد از تولید شود نه به این معنا که دیگرانی مانع ساخت فیلم باشند. اصلا اینطور نبود که گروهی نخواهند این فیلم ساخته شود مگر این که حساسیت هایی برای نحوه نمایش شخصیت شهید صیاد وجود داشته است.

محمدرضا شفیعی تهیه کننده این فیلم نیز در پاسخ به این که آیا محسن رضایی به تماشای فیلم نشسته است یا نه، عنوان کرد: من چند سال پیش در جلساتی با ایشان دیدار داشتم و نکاتی را درباره فیلمنامه به ما گفتند و حتی نوشتند اما هنوز فیلم را ندیده اند. زیرا این اولین اکران ما در جشنواره بود و انشالله به زودی فرصتی فراهم شود تا به تماشای فیلم بنشینند.

وی درباره میزان مستندگونه بودن این فیلم توضیح داد: شهید صیاد شیرازی از جمله چهره‌هایی است که به نوعی در فراز و نشیب‌های مهم انقلاب حضور داشته و آن‌ها را دیده است و تقریبا فیلمی در این سال‌ها نداشتیم که دوربینش در اتاق فرماندهی کل قوا قرار بگیرد. وقتی فیلمی به این سطح فیلم وارد می‌شود ممکن است قرائت ها و اسناد مختلفی از هر دو طرف موجود باشد و تطبیق آن‌ها کار را برای پژوهشگران سخت می کند اما ما فرازی از زندگی صیاد را انتخاب کردیم که حرف به روزی را مطرح می‌کند. در این دو سال از زندگی‌اش، او پرچم دار وحدتی می‌شود که قابل درک نبوده است. آن هم در دهه شصتی که هر روزش به اندازه یک سال مهم بوده است. همه حرف این فیلم وحدت است و می‌گوید که برای برقراری آن باید چه سختی‌هایی را تحمل کرد. این که هرکسی نباید اردوگاهی عمل کند. بنابراین قطعا نقص‌هایی هم داریم اما تاکیدمان بر صراحت بوده است از طرفی ما در سینما فعالیت داریم و نویسنده اجازه دارد در چارچوب واقعیت در آثاری نظیر صیاد، داستانی را هم تعریف کند. البته همه آنچه در فیلم «صیاد» مطرح می‌شود، فکت تاریخی دارد اما قرائت ماست.

افشار در ادامه درباره انتخاب علی سرابی برای ایفای نقش شهید صیاد شیرازی گفت: فرآیند انتخاب نقش‌ها من را چند ماهی درگیر کرده بود اما در مقطعی انگار در خلوت خودم با شهید صیاد صحبت کردم و از این استمداد درونی کمک گرفتم. دو روز بعد از سوی چند نفر به ما بر حضور علی سرابی تاکید شد و وقتی با محمدرضا شفیعی جمع بندی کردیم، بر انتخاب او مصمم شدیم. علی سرابی هم بازیگر مسلطی است و هم نزد مخاطبان عام کمتر شناخته شده بود و این به باورپذیری نقش کمک می کرد.

وی درباره استفاده از هوش مصنوعی در بازسازی صدایی نزدیک به شهید صیاد گفت: آقای شفیعی بر استفاده تکنیکال از این ابزار تاکید داشتند و ما ابتدا با تردید سراغش رفتیم اما بعد از تست زدن در نسبتی ۶۰ به ۴۰ صداها را فیلتر کرده‌ایم که فقط محدود به نقش صیاد هم نبود و کیفیت خوبی هم داشت. البته نحوه پخش صدا بر نتیجه کار تاثیر زیادی دارد و به تبع در سالن هایی باکیفیت صدای خوب قطعا بهتر شنیده خواهد شد.

شفیعی درباره اکران این فیلم گفت: ما فیلم را برای مردم می‌سازیم اما معتقدم مخاطبان کلاسیک سینما برای خود دسته بندی نسبت به تماشای آثار دارند. جنس فیلم‌هایی نظیر «صیاد» فیلمی نیست که او در سینما ببیند چراکه با خود می‌گوید به هر حال چند ماه بعد در تلویزیون خواهم دید. البته این از نظام غلط اکران می‌آید و متاسفانه این فیلم‌ها را متهم به کم مخاطب بودن می کنند.

افشار درباره انتخاب مارال بنی آدم به عنوان همسر شهید صیاد توضیح داد: این تجربه را ما در سریال کیمیا در روابط مادر دختری داشتیم و در صحنه‌های احساسی نتیجه بهتری گرفته بودیم. البته بر توانایی بازیگر در وهله اول تکیه داشتیم و صحنه‌های احساسی بین زن و شوهر در صیاد خیلی بهتر نتیجه داد که من با خودم می‌گفتم کاش زن و شوهرهای سینمایی بیشتری داشته باشیم که بتوانیم این تصاویر را در سینما خلق کنیم!

نخستین ویژه برنامه فجر «پلان» با پخش آیتمی ویژه به ابراهیم حاتمی کیا که بیستمین فیلم خود را به رویداد چهل و سوم فجر ارائه کرده است، تقدیم شد. پخش گزارش‌هایی از گفت و گو با منتقدان و اهالی رسانه حاضر در برج میلاد، نقد و بررسی فیلم “بازی خونی” با حضور سعید پروینی تهیه کننده، حسین میرزامحمدی کارگردان و ارسطو خوش رزم بازیگر این اثر، مرور کارنامه درخشان مجید انتظامی در طراحی و ساخت موسیقی فاخر برای آثار سینمایی، گفت و گو با سعید هاشم زاده منتقد و کارشناس سینما درباره فیلم‌های روز اول، مرور اخبار و حواشی فجر ۴۳ با حضور مصطفی قاسمیان و… از دیگر بخش های این برنامه بود.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها