نبرد با اهریمن در «افسانه سپهر»/ مشارکت یک تیم ۲۰۰ نفره در ساخت انیمیشن | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۱
گفت‌و‌گو با کارگردان انیمیشن «افسانه سپهر»

نبرد با اهریمن در «افسانه سپهر»/ مشارکت یک تیم ۲۰۰ نفره در ساخت انیمیشن

انیمیشن «افسانه سپهر» داستان یونیک و خاصی دارد و همچنان که اشاره‌ای به داستان‌های کهن و افسانه‌های ایرانی و سفر قهرمان دارد اما یک داستان کهن ایرانی را روایت نمی‌کند.

مریم عظیمی/صبا؛ «افسانه سپهر» انیمیشن بلندی به کارگردانی مشترک عماد رحمانی و مهرداد محرابی است که امروز و در سانس دوم سینمای رسانه‌ها و منتقدان جشنواره فجر ۴۳ به نمایش در می‌آید. «افسانه سپهر» داستان پسری است که با کمک یک یوزپلنگ سعی در نجات روستایش از دست اهریمن دارد. این انیمیشن اگر چه بر اساس ذائقه کودک و نوجوان امروز ساخته شده اما ریشه‌هایش در داستان‌ها و افسانه‌های کهن ایرانی است. با کارگردان این پویانمایی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

انیمیشن برای شما چگونه آغاز شد؟

من هم مانند اکثر فعالین این حوزه از طریق یادگیری نرم‌افزارهای انیمیشن سازی که از دوره راهنمایی آغاز کرده بودم وارد این عرصه شدم و مسیری که طی کردم در نهایت به یک انیمیشن بلند سینمایی در کنار آقای رحمانی رسید. اولین پروژه‌ای که من با آقای رحمانی کار کردم انیمیشن «شمشیر و اندوه» بود البته خود آقای رحمانی از اولین‌ها در عرصه ساخت بازی‌های کامپیوتری هستند و آغاز همکاری ما در زمینه همین بازی‌سازی بود.

«افسانه سپهر» چند دقیقه است و اساساً به چه موضوعی می‌پردازد؟

انیمیشن «افسانه سپهر» داستان یونیک و خاصی دارد و همچنان که اشاره‌ای به داستان‌های کهن و افسانه‌های ایرانی و سفر قهرمان دارد اما یک داستان کهن ایرانی را روایت نمی‌کند در واقع «افسانه سپهر»روایت ارتباط یک کودک و یوزپلنگ ایرانی و تلاش‌شان برای چیره شدن بر اهریمن و نجات مردم روستای‌شان را روایت می‌کند. این اثر ۸۷ دقیقه است و یک تیم دویست نفره در ساخت آن مشارکت کرده‌اند.

حضور در جشنواره فجر و اینکه در این سال‌ها نگاه جدی‌تری به انیمیشن وجود دارد چه تاثیری روی کار شما به عنوان فیلمسازان انیمیشن بلند دارد.

قطعا حضور انیمیشن‌ها بر اینکه هر سال تعداد و کیفیت محصولات انیمیشن بالا می‌رود تاثیر‌ دارد در جشنواره فجر به نظرم بسیار موثر است اما اینکه درست مانند دیگر آثار سینمایی مورد ارزش گذاری قرار داده شوند و جایگاه خود را داشته باشند بسیار مهم است و نبود این نگاه انیمیشن را کمی از آن صنعت حرفه‌ای سینما دور می‌کند به خصوص که امسال انیمیشن‌ها با بخش‌های دیگر رقابت نمی‌کنند در حالی که انیمیشن‌ها در بسیاری از بخش‌ها مثل موسیقی، تدوین و بخش‌های هنری دیگر قابلیت رقابت با دیگر آثار را دارند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها