ایفای نقش خواهر شهید برایم جذاب بود/جشنواره فجر برای سینمای ایران مهم است | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۶
شبنم گودرزی بازیگر «اشک هور» در گفتگو با صبا؛

ایفای نقش خواهر شهید برایم جذاب بود/جشنواره فجر برای سینمای ایران مهم است

شبنم گودرزی بازیگر فیلم سینمایی «اشک هور» بیان کرد که ایفای نقش خواهر شهید علی هاشمی برای وی جذاب بوده است.

پگاه زارعی/صبا – فیلم اشک هور جدیدترین ساخته مهدی جعفری یکی از آثار دفاع مقدسی جشنواره فیلم فجر است که درباره زندگی شهید علی هاشمی است. در این فیلم که قرار است امروز در سانس اول سینمای رسانه جشنواره فجر ۴۳ به نمایش درآید رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی ایفای نقش کرده‌اند. در خلاصه داستان فیلم «اشک هور» آمده است: سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضد هوایی‌ها در عمق تاریک کوچه او را نگران می‌کرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… بیست و دو سال تمام. با شبنم گودرزی بازیگر این اثر سینمایی گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

در دوره پیشین با «آغوش باز» در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشتید، امسال در فیلم سینمایی«اشک هور» به نقش آفرینی پرداختید، کمی درباره نقش‌تان در این اثر حاضر در چهل و سومین دوره جشنواره برای‌مان بگویید.

سال گذشته با فیلم «آغوش باز» آقای بهروز شعیبی در جشنواره بودم و نقش مهمی داشتم و آقای شعیبی هم یکی از کارگردان‌های خوب و مهم ما هستند که همکاری با ایشان باعث افتخارم بود و امسال هم افتخارم این است که با یک گروه درجه یک و نازنین کار کردم. نقشم بسیار دوست داشتنی بود از این حیث که باید لهجه می‌داشت ولی لهجه‌ای متفاوت از فیلم «آبادان ۱۱۶۰».

به هرحال در آن فیلم هم نقش دختر آبادانی را داشتم ولی در فیلم «اشک هور» نقش دختر اهوازی را دارم که با همدیگر خیلی فرق دارند و از این جهت که خواهر علی هاشمی قهرمان داستان را داشتم، برایم جذاب بود و با اینکه بازی کمی داشتم ولی فکر می‌کنم فضای گرم خانه شهید علی هاشمی با من و مادرش که نقشش را رویا افشار ایفا می‌کرد، تعریف می‌شد و این موضوع بسیار لذت بخش بود و به هر حال خواهر همواره حامی برادر است و رابطه بین خواهر و برادر در کار دیده می‌شود. با مهدی جعفری کارگردان «اشک هور» سعادت همکاری را پیشتر در «آبادان ۱۱۶۰» داشتم و ایشان مدیر فیلمبرداری بودند. ایشان با توجه به شناختی که از من داشتند این کار را پیشنهاد دادند  من هم پذیرفتم چون قلبا ایشان را به عنوان یک انسان درجه یک دوست دارم و مهارت و اخلاقیات ایشان در کار بر کسی پوشیده نیست.

چه شد که این نقش به شما پیشنهاد شد؟

عاشق فرهنگ جنوب هستم و خیلی جنوب ایران را دوست دارم و تا آخر عمرم نقش یک آبادانی که با کارهای قبلی متفاوت باشد و فیلمنامه جذابی داشته باشد، بازی می‌کنم. اساسا آدم ضد جنگی هستم و به شدت برای شهدا و خانواده‌هایشان احترام بسیاری قائل هستم و باعث افتخارم بود که نقش خواهر شهید بزرگی را ایفا کردم. چالش را دوست دارم و این که نقشی را ایفا می‌کنی که از خودت دور باشد جذاب است.

چه سختی‌هایی را برای ایفای نقش به جان خریدید؟

شرایط فیلمبرداری بسیار دشوار بود چرا که در سرمای شدید زمستان نقش تابستان را بازی می‌کردیم ولی چون عشق به کار داشتیم توانستیم سختی‌ها را با لذت زیاد پشت سر بگذاریم؛ لهجه بزرگترین چالش من بود، اما با حمایت درست مهدی جعفری و تلاش و استعداد خود توانستم نقش را در بیاورم.

با خانواده شهید علی هاشمی چقدر ارتباط گرفتید؟

این پروژه ۱۱ ماه به طول انجامید و خانواده علی هاشمی ۲ هفته در کنار بچه‌های دیگر گروه بودند ولی من نتوانستم با خانواده در تماس باشم و خانم رویا افشار و مهدی جعفری بسیار به من در این زمینه کمک کردند.

فکر می‌کنید تفاوت «اشک هور» و «اسفند» دو فیلم جشنواره امسال که با محوریت شهید علی هاشمی ساخته شده‌اند، در چیست؟

کار بدون حاشیه پیش رفت و امیدوارم دوباره بتوانم با چنین گروه‌هایی و مخصوصا این گروه کار کنم. در فیلم «اسفند» برادران مسعودی دو دوست عزیز من در آن بازی کردند ولی به هرحال جذاب است که دید کارگردان و نویسنده در روند کار تاثیر دارد و یک موضوع را از دو نگاه متفاوت می‌بینیم.

حضور در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای شما چقدر اهمیت دارد؟

جشنواره فجر برای سینمای ایران مهم است. سال‌های اخیر حمایت‌ها کم‌تر شده که اصلا موافقش نیستم و به نظرم یک سری از آدم‌ها نباید پشت آن را خالی کنند و همیشه باید حامی باشند چرا که مهم‌ترین رویداد سینمایی ما بوده و هست. به کار گروهی اعتقاد دارم و برایم ارزشمند است و همیشه سعی دارم پای فیلمم بایستم. البته جشنواره فجر باید به روزهای خود بازگردد چون رویدادی است که سینمایی‌ها دور هم جمع می‌شوند و معاشرت می‌کنند و اتفاقات خوبی در آن می‌افتد.

سخن پایانی…

آرزوی موفقیت برای فیلم «اشک هور» دارم و امیدوارم همه همکارانم نتیجه کارشان را به بهترین شکل بگیرند و این جشنواره با همه محدودیت‌ها و سانسورها بستر بهتری برای دیده شدن فیلم‌ها باشد؛ مخصوصا فیلم‌هایی که توقیف می‌شوند و اجازه اکران به آن‌ها داده نمی‌شود و این اتفاق ناگواری است و برای کسانی که سازنده کار هستند بهترین اتفاق این است که فیلم‌شان را روی پرده نقره‌ای ببیند؛ امیدوارم این موضوعات از سینمای ما حذف شود و جشنواره فجر مانند گذشته پر رونق باشد و آدم‌ها با دل خوش بیایند و از فیلم‌ها حمایت کنند.

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها