پگاه زارعی/صبا؛ در خلاصه داستان رسمی فیلم کفایت مذاکرات آمده است: «این چیزها تو سریالهای ترکی هم قفله…» قرار است پس از نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳، خلاصه داستانی درست و البته بدون اسپویل داستان منتشر شود. البته اگر در این چند وقت به سینما رفته باشید، تیزر «کفایت مذاکرات» در پیشپرده فیلم کمدی «هفتاد سی» نمایش داده میشود. این فیلم، نخستین تجربه سهیل موفق در حوزه کمدی است. حضور ابراهیم عامریان بهعنوان تهیهکننده نیز محرک خوبی در فرآیند استقبال از این فیلم است. نام فیلم و جنس کمدی آن نیز قطعا برای مخاطبان، وسوسههایی به همراه خواهد داشت.
در این فیلم سینمایی که در سانس اول امروز چهارشنبه بر پرده نقرهای برج میلاد برای اهالی رسانه و منتقدان نمایش داده میشود، محسن کیایی، رویا میرعلمی، مهران غفوریان، ایمان صفا و المیرا دهقانی به ایفای نقش میپردازند. در این فیلم سینمایی با انبوهی از اتفاقات ریز و درشت مواجهیم و همین اتفاقات هستند که درام را پیش میبرند. ابراهیم عامریان در مقام تهیهکننده فیلمهای پرفروشی همچون «تگزاس ۳»، «هفتاد سی» و «فسیل» را در کارنامه هنری خود دارد و سهیل موفق نیز کارگردان آثار همچون «نوروز» در دورههای پیشین این جشنواره بوده است. با ابراهیم عامریان تهیهکننده این اثر به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
در ابتدا از تجربه همکاری با سهیل موفق بگویید. اصلا چه شد که با یکدیگر همکاری کردید؟
قبلا فیلم سینمایی کودک و نوجوان از سهیل موفق دیده بودم و او از لحاظ شخصیتی انسان خیلی خوبی هستند و کارهای کودکی که ساخته بودند. مثلا سهیل موفق کار آخرشان «نوروز» را خوب ساخته بودند و به هرحال چندین بار صحبت کرده بودیم تا کاری را با هم انجام دهیم حالا قسمت شد این فیلمنامه را در کنارشان باشیم.
«کفایات مذاکرات» درباره رحم اجاره ای است، محدودیتی در پرداخت به این موضوع نداشتید؟
معضلاتی که مربوط به سقط جنین و بحث رحم اجارهای هست را در قالب فیلم کمدی نمایش میدهیم که دیده شود چون قطعا در کار اجتماعی هم میشود این معضلات را عنوان کرد اما در کار کمدی قطعا بهتر دیده میشود چون به بحث فرزندآوری که این روزها تاکید و دغدغه دولت و رهبری است، پرداختیم تقریبا همراه بودند، لطف داشتند و انفاقا خیلی از فیلمنامه استقبال کردند و توانستیم کار را جلو ببریم.
درباره انتخاب بازیگران و همکاری با مهران غفوریان و محسن کیایی و دیگر بازیگران این فیلم بگویید.
مهران غفوریان بازی خارقالعادهای در این فیلم داشت که با دیگر نقشهایش خیلی متفاوت است و محسن کیایی و در خانم ها المیرا دهقانی و دیگر بازیگران بسیار خوب اند و برای رسیدن به نقش تلاش کردند و امیدوارم اتفاقات خوبی برای آن ها بیفتد و کارشان دیده شود؛ از روز اول که می خواستم بازیگران را انتخاب کنم، اولین فردی که در ذهنم بود و اولین کسی که تماس گرفتم و با او قرار داد بستیم، محسن کیایی بود و به بازیگر دیگری فکر نکرده بودم اما برای نقش مهران غفوریان گزینههای دیگری در ذهنم بود که در نهایت به مهران غفوریان رسیدیم و خیلی هم از نتیجه کار راضی هستم.
هزینه ساخت «کفایات مذاکرات» مانند دیگر آثارتان بالا بود؟
از لحاظ بودجه و هزینه هرچه جلوتر میآییم هزینهها بالا میآید در این کار هم سنگ تمام گذاشتیم البته از لحاظ گروه بازیگران و عوامل تفاوتهایی در هزینه ها بود ولی آنچنان با آثار دیگری که تهیهکنندگی آنها را بر عهده داشتم تفاوتی نداشت.
فکر میکنید در کدام بخشها کاندید شوید؟
به هرحال در بخشهای مختلف می توانیم کاندید شویم، در کارگردانی میتوانیم و حتی در فیلمنامه هم همینطور چون به هرحال قصه خیلی خوبی است و فیلمبرداری روزبه رایگا خیلی عالی بود و تدوین حسن ایوبی خوب بود؛ موسیقی نیز که توسط امیر توسلی اجرایی شده خیلی عالی است ولی شما هم میدانید که شاید در جشنواره فیلم فجر به کارهای کمدی نگاه ویژهای نشود و اگر نگاه این نباشد که چون کار اجتماعی نیست، نباید به آن نگاه ویژهای کرد شاید اتفاقات خوبی نیفتد ولی اگر گونهای برگزار شود که تبعیض قائل نشود می تواند در رشتههایی به لحاظ کاندید شدن دیده شود. بازیگران هم بسیار تلاش کردند و میتوانند کاندید شوند.
حضور در جشنواره فیلم فجر برای شما که اکثرا گیشه پرفروشی دارید چقدر اهمیت دارد؟
به هرحال جشنواره فجر را همه ما دوست داریم و من همیشه رویای این را داشتم که به جشنواره فجر بروم و رویای این را داشتم که سیمرغ بگیرم و این آرزوی همه ما است چه من که فیلم کمدی میسازم چه دیگران؛ همه علاقه داریم و تلاش میکنیم فیلم خوب بسازیم تا به جشنواره رود و داوری بشود و اتفاقات خوبی بیفتد. یکی از دلایلی که دوست دارم فیلم را به جشنواره فیلم فجر بدهم این است که می دانم در معرض داوری و نقد قرار میگیرم که خوب است و به کار ما کمک میکند و باعث میشود بیشتر دقت کنیم، درس بگیریم و یادبگیریم و در کار اعمال کنیم تانتایج بهتری بگیریم. و نباید از نقدها ناراحت شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است