مروری‌بر فیلم «بازی خونی» از منظر عملکرد بازیگران/ نقش‌آفرینی با رد خون! | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۳

مروری‌بر فیلم «بازی خونی» از منظر عملکرد بازیگران/ نقش‌آفرینی با رد خون!

«بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، یکی از شاخص‌‌ترین آثار تاریخی حاضر در این رویداد است که داستانی مرتبط با تحرکات خرابکارانه گروهکی کمونیستی در شمال کشور، همزمان با سال‌های اولیه پیروزی انقلاب دارد.


به گزارش صبا، «بازی‌خونی» از فیلم‌های بخش سودای سیمرغ جشنواره چهل سوم فیلم فجر است که یکی از مشخصه‌آن به عملکرد خوب بازیگران مقابل دوربین برمی‌گردد.
اصولا از جمله چالش‌های مهم در فرآیند تولید فیلم‌های تاریخی، رسیدن به ترکیبی ایده‌‌آل از بازیگران است. به‌ویژه که در این دست آثار، فراتر از توانمندی یک بازیگر برای ایفای یک نقش، پارمترهای دیگری همچون تطابق چهره و یا آشنایی‌زدایی از پیشینه بازیگر در نگاه مخاطب هم اولویت و موضوعیت پیدا می‌کند.
به همین دلیل هم در یک دهه اخیر، فیلم‌های تاریخی تبدیل به فرصتی برای قدر‌ت‌نمایی بازیگرانی شده‌اند که یا چهره‌های بکر در سینما محسوب می‌شوند و یا گام‌های اولیه را در این مسیر برمی‌دارند. بازیگرانی که البته پیش‌تر طبع‌آزمایی در عرصه تصویر، غالبا سابقه‌ای موفق بر صحنه تئاتر داشته‌اند و به‌نوعی نه فقط بکر بودن چهره‌شان محصول نابازیگری‌شان نیست که اتفاقا از منظر فنی، بازیگرانی تمام عیار محسوب می‌شوند و صرفا عنصر شهرت به کارنامه‌شان ضمیمه نشده است.
ویترین چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، در همین نیمه ابتدایی برگزاری، شاهد رونمایی از چند فیلم مهم با موضوع تاریخ معاصر بود که بازخوانی عملکرد آن‌ها از منظر گزینش بازیگران، می‌تواند قابل‌تأمل باشد.
«بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، یکی از شاخص‌‌ترین آثار تاریخی حاضر در این رویداد است که داستانی مرتبط با تحرکات خرابکارانه گروهکی کمونیستی در شمال کشور، همزمان با سال‌های اولیه پیروزی انقلاب دارد.
میرزامحمدی که پیش‌تر در فیلم «کت چرمی» از بازیگران مطرحی همچون جواد عزتی و صابر ابر بهره گرفته بود، این‌بار نقش اصلی فیلم خود را به چهره‌ای تازه به شهرت رسیده در سینما سپرده است. ارسطو خوش‌رزم که سابقه ایفای نقش بر صحنه تئاتر را در کارنامه خود دارد، سال گذشته و در جشنواره فیلم فجر به‌واسطه اولین حضور سینمایی خود با فیلم «صبح اعدام» سیمرغ بازیگری را شکار کرد و حالا در یک چالش مهمتر، ایفاگر نقش یک مبارز در «بازی خونی» شده است. مبارزی که نه فقط سودای به زانو درآوردن خائنین را دارد که خود به‌صورت جدی در معرض تهدید آن‌ها قرار دارد و در این مسیر حتی فرزندش را هم از دست می‌دهد.
یکی دیگر از بازیگرانی که حضوری معنادار و موفق در این فیلم دارد سارا حاتمی است. بازیگر جوانی که چند سال پیش با ایفای نقش مائده در فصل اول سریال «زخم کاری»‌ طعم شهرت را چشید و بعدتر با مشاوره محمدحسین مهدویان برای اولین تجربه سینمایی خود در فیلم «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی مقابل دوربین رفت. ایفای نقش در برابر بازیگری با قدرت و اعتبار جواد عزتی برای هر بازیگر جوانی می‌تواند یک چالش باشد اما سارا حاتمی نه فقط از پس این چالش با موفقیت برآمد که برای همین اولین حضور در مقابل دوربین سینما، سیمرغ بهترین بازیگر زن از جشنواره فجر را هم به دست آورد. حاتمی در ادامه تجربیات سینمایی خود در فیلم «آبی روشن»‌ در کنار مهران احمدی و مهران غفوریان ایفای نقش کرد و حالا در یک تجربه کاملا متفاوت، در فیلم «بازی خونی» ایفای نقش یک مبارز ضدمیهن را برعهده گرفته است. او به نوعی قطب مقابل کاراکتر ارسطو خوش‌رزم محسوب می‌شود و اجرای چنین نقش پیچیده‌ای برای هر بازیگر زن می‌توانست یک چالش جدی باشد. سارا حاتمی به‌خوبی در این فیلم ظاهر شده و دور از انتظار نیست که باردیگر نامزدی برای سیمرغ را تجربه کند.


حسین میرزامحمدی برای ایفای دیگر نقش‌های این فیلم هم انتخاب‌های قابل‌قبولی داشته و از سوی بازیگرانی همچون پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، مجید پتکی، مجید آقاکریمی، شادی مختاری، کیسان دیباج و لیندا کیانی هم شاهد نقش‌آفرینی‌هایی یکدست و باورپذیر هستیم. در این میان احمدی‌نیا در معدود تجربیات خود از ایفای شخصیتی مثبت، به خوبی راوی حالات یک چریک وطن پرست شده. آن‌چه نقش را ممتازتر می‌کند، ملاحتی است که از طریق دیالوگ‎های شخصیت منتقل می‌شود.
در مجموع جنس انتخاب بازیگران و نوع بازی آن‌ها، به باورپذیری «بازی خونی» ضریب داده است؛ فیلمی که البته برای اکران عمومی نیازمند تدوین مجدد و اندکی کوتاه‌تر شدن است.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها