جزئیاتی از فصل جدید «حسینیه معلی» | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۸

جزئیاتی از فصل جدید «حسینیه معلی»

تهیه کننده «حسینیه معلی» از ویژگی های این فصل از برنامه و همچنین حمایت مداحان و چهره ها از آن به عنوان بزرگترین منبر شیعی در جهان گفت.

به گزارش صبا، سعید ستودگان تهیه کننده «حسینیه معلی» با اشاره به این فصل از برنامه و جزئیات آن بیان کرد: «حسینیه معلی» به عنوان یکی از برنامه‌های مطرح در حوزه معارف اهل بیت (ع)، میزبان جمعی از ذاکران و بزرگوارانی شد که در عرصه هیئت‌های مذهبی فعالیت می‌کنند. در بخش «میز ذاکران» که به طور طبیعی در هر فصل دستخوش تغییراتی می‌شود، شاهد حضور برخی از بزرگان بودیم که متناسب با مأموریت و رویکرد این فصل انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: در این دوره از «حسینیه معلی»، برای نخستین بار میزبان حجت الاسلام شهاب مرادی و حاج حسین سیب سرخی بودیم که حضور این ۲ بزرگوار در «حسینیه معلی» برای اولین بار اتفاق افتاد. در بخش طراحی دکور برنامه، با توجه به رشد و توسعه «حسینیه معلی»، دکور این فصل در سه طبقه طراحی شد. مهمانان برنامه در این سه طبقه مستقر شدند و دکور نسبت به فصل‌های گذشته بزرگ‌تر و باشکوه‌تر ساخته شد.

۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر در هر قسمت تماشاگر حضوری برنامه

تهیه کننده برنامه درباره تعداد حاضران و تماشاگران برنامه بیان کرد: در این فصل افراد بیشتری با توجه به ظرفیت لوکیشن آمدند. در هر ضبط برنامه، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر مهمان حضور داشتند. ظرفیت اصلی سالن ۱۵۰۰ نفر بود اما با توجه به ماهیت حسینیه، تعداد حاضران به ۲۰۰۰ نفر هم می‌رسید.

وی درباره اجراهای افرادی از کشورهای مختلف عنوان کرد: در بخش اجراهای برنامه، شاهد حضور بین‌المللی گسترده‌تری بودیم، اجراهای بین‌المللی در فصل‌های گذشته نیز بود اما در این فصل تلاش شد تا این بخش گسترش یابد. همچنین، همزمانی شروع ماه شعبان با ایام دهه فجر، باعث شد تا اجراهای مرتبط با این مناسبت‌ها مورد توجه ویژه قرار گیرند. با توجه به رویدادهای اخیر در محور مقاومت، مهمانانی از این حوزه نیز دعوت شدند که در طول این ۱۵ شب روی آنتن رفت.

ستودگان درباره اینکه چقدر این برنامه می‌تواند مثل سریال‌های تاریخی مذهبی محل رجوع مخاطبان منطقه باشد، توضیح داد: برنامه «حسینیه معلی» با محوریت مراسم و آئین‌های اهل بیت (ع)، به ویژه شهادت حضرت سیدالشهدا (ع)، مخاطبان خاص خود را در میان شیعیان سراسر جهان دارد. این برنامه با محتوایی مبتنی بر قرآن و معارف اهل بیت (ع)، نه تنها شیعیان، بلکه تمامی مسلمانان را مخاطب قرار می‌دهد. البته، تمرکز اصلی برنامه بر مخاطبان شیعه است اما مهمانان اهل سنت نیز در برنامه حضور می‌یابند و از این حیث شاید با مخاطب سریال‌ها یا حتی برنامه‌هایی مثل «محفل» که خود قرآن را محور قرار داده و مخاطب عمومی‌تری دارد، متفاوت است.

پخش «حسینیه معلی» در راهپیمایی اربعین

وی با اشاره به مخاطب جهانی برنامه تصریح کرد: این برنامه از فصل گذشته، به پنج زبان ترجمه شده است تا شیعیان در کشورهایی مانند عراق، پاکستان، افغانستان، هند و آذربایجان بتوانند از آن بهره‌مند شوند. همچنین، ترجمه انگلیسی برنامه نیز انجام شده است تا شیعیان در سراسر جهان بتوانند از آن استفاده کنند. بازخوردهای بسیار مثبتی از این اقدامات دریافت شده است و مخاطبان اشتیاق فراوانی برای دنبال کردنبرنامه نشان داده‌اند. هدف‌گذاری‌های آینده شامل ترجمه برنامه به زبان‌های بیشتری مانند اسپانیایی است تا دسترسی به مخاطبان گسترده‌تر فراهم شود. در منطقه، کشورهای عرب‌زبان و همسایه نیز آئین‌هایحسینی و مراسم اهل بیت (ع) را با اشتیاق برگزار می‌کنند. بازخوردهای مثبتی از کشورهایی مانند افغانستان و عراق دریافت شده است به عنوان مثال، در مسیر پیاده‌روی اربعین، موکب‌داران عراقی برنامه‌های «حسینیه معلی» را پخش می‌کنند. این نشان‌دهنده تأثیر نور اهل بیت (ع) و گسترش معارف آن‌ها در سراسر جهان است.

این تهیه کننده اضافه کرد: «حسینیه معلی» اگرچه یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی است اما به جرأت می‌توان گفت که بزرگ‌ترین منبر شیعه در کشور نیز محسوب می‌شود. این برنامه به تریبونی تبدیل شده است که مبلغان دین همواره آرزوی آن را داشتند تا معارف اهل بیت (ع) را به گوش مردم برسانند. به برکت نور اهل بیت (ع)، این فرصت فراهم شده است و همه بزرگان از برنامه حمایت می‌کنند.

ستودگان با اشاره به حمایت‌ها از برنامه گفت: چهره‌های مطرح به برنامه علاقه‌مند شده‌اند و حتی پیشنهاد حضور در آن را داده‌اند. در فضای مداحی کشور، ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد و بزرگان این عرصه همواره از برنامه «حسینیه معلی» حمایت کرده و حتی همواره راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه کرده‌اند.

شوخی‌های برنامه در چارچوب قواعد حسینیه است

این تهیه کننده درباره فضای مفرح برنامه در اعیاد یادآور شد: در هر فصل، به ویژه در اعیاد، تلاش می‌شود تا برنامه‌ای شاد و مفرح ارائه شود. این رویکرد به این دلیل است که برنامه‌های دینی لزوماً نباید غمگین باشند و از این حیث در «حسینیه معلی»، فضایی شاد و طنازانه ایجاد شده است که البته این شوخی‌ها و فضای طنز هم چارچوب‌های کار تلویزیونی و هم قواعد حسینیه را رعایت می‌کند.

وی درباره اینکه چرا برخی اجراها که ظرفیت طراحی نمایشی بیشتری داشت با چنین فضایی پیش نرفت، یادآور شد: در طراحی برنامه، تیم محتوایی و کارگردانی از چندین ماه قبل فعالیت خود را آغاز می‌کنند. سوژه‌یابی و تمرین‌های لازم برای اجرای بهتر برنامه انجام می‌شود و ممکن است گاهی اجراها آن‌طور که انتظار می‌رود پیش نرود اما این امری طبیعی در هر حرفه‌ای است.

ستودگان درباره اجراهای بومی مناطق مختلف کشور نیز گفت: در این فصل، گروه‌های مختلفی از شهرها و استان‌های مختلف کشور در برنامه حضور داشتند. حدوداً از ۷۰ درصد کشور، مهمان داشتیم، از جنوب، شمال، شمال شرق، سیستان و بلوچستان، مشهد، سمنان، شیراز، خوزستان و دیگر مناطق. ظرفیت معارف شیعی و هنرهای مرتبط با اهل بیت (ع) در سراسر کشور بسیار گسترده است و ما همچنان به برنامه‌سازی ادامه می‌دهیم.

این تهیه کننده در پایان خبر داد: امسال فصل محرم نیز در پیش است و ان‌شاءالله پس از پایان فصل شعبان، وارد تولید فصل محرم خواهیم شد. تیم‌های سردبیری نیز از پیش انجام تحقیقات برای سوژه‌یابی محرم را شروع کرده‌اند.

نشر اول:مهر

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها