به گزارش صبا، سعید رضایت سرپرست ارکستر بانوان (گروه کر بانوان) ارسباران درباره اجرا در چهلمین جشنواره بین المللی فجر توضیح داد: گروه کر مادران با ایده و پیگیری های بنده در سال ۱۳۹۴ با حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تشکیل شد. این گروه متشکل از بانوان اقشار مختلف از جمله کارمندان، بازنشستگان، فرهنگیان، دانشجویان و بانوان خانهدار است. ما در این گروه با تکنیکها و تمریناتی به شکل تجربی و عملی به آموزش صدا، خواندن، مبانی موسیقی و آواز گروهی میپردازیم. هدف و رسالت این گروه افزایش عزت نفس بانوان، تقویت روحیه کار جمعی در کشور، آشنایی با موسیقی فاخر و تبدیل این عزیزان به شنونده خوب است و در این کلاسها با استفاده از تکنیکهای موسیقی درمانی روی روح و روان و جسم بانوان کار میکنیم و تلاش بر تأثیر شگرف و مثبتی داریم.
وی ادامه داد: این گروه به صورت روتین هر هفته در فرهنگسراهای مختلف تهران تمرین دارد. گروهی که افتخار داشتیم با آن در جشنواره موسیقی فجر شرکت کنیم، گروه کر مادران در فرهنگسرای ارسباران است که با حمایت ریاست و معاونت این فرهنگسرا تشکیل شده است. رپرتواری که برای این برنامه در نظر گرفته شده بود، بخشی از قطعات خاطرهانگیز موسیقی ایران بود که شامل تصنیفهای ماندگار، قطعات ملی-میهنی، قطعات محلی و همینطور بخشی از قطعات خاطرهانگیز موسیقی پاپ ایرانی می شد که به شکل جمعی همراه با موسیقی اجرا شد. ما در این اجرا ارکستری نداشتیم و بانوان خوانش را روی قطعات و موسیقی انجام دادند.
وی افزود: گروه کر مادران در تهران تعداد اعضای بسیار زیادی دارد که در کنسرت شب گذشته با توجه به محدودیت صحنه ما کمتر از نیمی از اعضای گروه کر مادران فرهنگسرای ارسباران را روی صحنه بردیم. تعداد اعضای حاضر در این کنسرت ۱۲۰ نفر است. بانوانی که عضو این گروه موسیقی میشوند، موزیسین و خواننده نیستند و دانش موسیقی ندارند و آن چیزی که حرکت و جریان کر مادران را عظمت میدهد، شاید همین مسئله است که قشری از بانوان سرزمین مان را هدف قرار داده که نیاز بسیاری به مراقبت، دیده شدن و حال خوب دارند. من همیشه گفتم که اگر حال زن ایرانی خوب باشد، حال خانواده ایرانی خوب است و بسیار خوشحالم که این حرکت ملی – میهنی و این جریان فرهنگی روز به روز گستردهتر میشود و بانوانی که علاقهمند و مشتاق هستند تا وارد این جریان شوند، روز به روز بیشتر میشوند.
رضایت درباره ۴۰ سالگی جشنواره نیز گفت: جشنوارههای موسیقی در تمام نقاط جهان یک اتفاق بزرگ محسوب میشوند و یک بستر بسیار مهم و ارزشمندی است که گروههای موسیقی و هنرمندان میتوانند کارهایشان را در معرض رقابت سالم و دیده شدن قرار بدهند. در تمام نقاط دنیا فستیوال موسیقی یک اتفاق بسیار مهم است که هنرمندان در هر حوزهای بتوانند حرفشان را بزنند و دیده شوند. به هر حال این موضوع، یک اتفاق مهم در هر فرهنگی است و امیدوارم که به طبع شرایط در کشور خودمان به سمتی پیش برود که جشنواره موسیقی بتواند این کارکرد را داشته باشد و ما آحاد موزیسینها و هنرمندان را ببینیم که از جشنوارهها حمایت و در این رویداد شرکت میکنند.
این هنرمند در پایان عنوان کرد: امیدوارم پیشکسوتان و اساتید بزرگ و حتی هنرجویان و هنرمندان جوان و با استعداد ما بتوانند در این جشنواره حضور پیدا کنند و پای کار بایستند. در این راه چالشهای بسیاری وجود دارد اما در این زمان فرصتی نیست که بتوانیم در مورد آن صحبت کنیم. از همه مهمتر امیدوارم که رقابت سالمتری باشد و نگاههای سلیقهای وجود نداشته باشد تا هنرمندان بتوانند حرف و سلیقهای را که دارند، روی صحنه ببرند.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در تهران و ۲۱ استان در حال برگزاری است.
نشر اول: مهر
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است