نویسنده به من نگاه کن: ناشران کتاب تالیفی را قبول نمی کنند | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۲۰

نویسنده به من نگاه کن: ناشران کتاب تالیفی را قبول نمی کنند

یک نویسنده کتاب با تاکید بر اینکه ناشران کتاب تالیفی را قبول نمی‌کنند، گفت: ناشران به مولفان اعلام می‌کنند که مولف هرکسی باشد، کتاب تالیفی را قبول نمی‌کنند و اگر بخواهند کتابی منتشر کنند، اولویت آن‌ها با انتشار کتاب‌های ترجمه است.

الهام فلاح  با تاکید بر اینکه بازار کتاب ایران در دست ترجمه است، ادامه داد: در حوزه‌های فلسفه، روان‌شناسی، علوم اجتماعی، رمان و داستان بازار کتاب دست ترجمه است. ناشران در سال چند عنوان کتاب تالیفی منتشر می‌کنند تا جنس آن‌ها جور شود در آمار اعلام کند چند عنوان کتاب تالیفی هم منتشر کرده است. ناشران به مولفان اعلام می‌کنند که مولف هرکسی باشد، کتاب تالیفی را قبول نمی‌کنند و اگر بخواهند کتابی منتشر کنند، اولویت آن‌ها با انتشار کتاب‌های ترجمه است.

نویسنده کتاب «به من نگاه کن» با اشاره به اینکه در حوزه کودک و نوجوان و بزرگسال، می‌نویسد، گفت: در میان ناشران تراز اول که مخاطب به نشانه (برند) آن‌ها و جلد کتاب اعتماد می‌کنند حتی یکی نیست که رمان تالیف نویسنده نوقلم منتشر کند؛ حتی من که ۱۵ اثر منتشر شده دارم، باید حتما ناشر را قانع کنم که برای ۵۰۰ نسخه ضمانت فروش، خودم تبلیغ و در فضای مجازی برای فروش فعالیت می‌کنم این در حالی است که برای من هم هزاران فیلتر وجود دارد.

او با یاد از سال‌های دهه ۹۰ که در آن پدیدآورندگان در کافه‌ها جمع و با یکدیگر صحبت می‌کردند، گفت: این روزها چنین جمع‌هایی هم تعطیل شده است، در آن زمان هرکسی مشغول کاری بود و دستِ کسی خالی نبود، داستان کوتاه یا رمان کار می‌کردند. این روزها جایی جمع نمی‌شویم و حتی در فضای مجازی هم که پیامک می‌گذاریم هیچ‌کس مشغول نوشتن نیست، هر نویسنده برای دلِ خودش می‌نویسد و می‌گوید که قصد چاپش را ندارد. نوشتن روندی است که باید کوتاه‌تر شود اما به دلیل بی‌انگیزگی کش می‌آید.

کتاب‌فروشی‌ام را جمع کردم

فلاح با اعلام اینکه کتاب‌فروشی‌ خود را که از سال ۹۹ در فضای مجازی راه‌اندازه کرده بود، جمع کرده است، ادامه داد: ابتدای راه‌اندازی کتاب‌فروشی وقتی کتابی را معرفی می‌کردم، فروخته می‌شد، اما در این روزها فروش نداشت. حتی کتاب جدید خودم را نتوانستم بفروشم. سه سال در این کتاب‌فروشی فعالیت کردم، ماههای اول با اینه مردم این کتاب‌فروشی را نمی‌شناختند، در ماه‌های اول با وانت کتاب رابه پست می‌بردم. میزان سفارش به اندازه‌ای بود که شب تا صبح بسته‌بندی می‌کردم

نویسنده کتاب «زمستان با طعم آلبالو» با اشاره به تاثیر قیمت کتاب بر خرید این کالای فرهنگی، گفت: خرید از کتاب‌فروشی من به مرور کم و کمتر شد تا رسید به زمانی که در سال ۱۴۰۳ کتاب مرز ۳۰۰ هزار تومان را رد کرد. برای مثال کتاب «نفرین ماهی» من با اینکه برای کودکان و نوجوانان نوشته شده، ۲۲۰ هزار تومان قیمت خورده است. خودم به عنوان مادر به این فکر می‌کنم که اگر فرزندی خوره کتاب داشته باشم ماهانه باید چقدر خرج کتاب کنم؟ این شرایط واقعا برای خانواده‌ها سخت شده است.

او ادامه داد: برای کتاب بالای ۳۰۰ هزار تومان هرچقدر تولید محتوا، ساخت تیزر و موارد دیگر داشته باشید، باز هم مخاطب را تکان نمی‌دهید که کتاب بخرد، مخاطب خیلی کم است و به سرعت به سمت سایت‌های فروش بزرگ که معمولا تخفیف دارند، می‌روند. دوستان نویسنده من عموما از کتاب الکترونیک استفاده می‌کنند، زیرا اگر اهل مطالعه باشید و مطالعه ماهانه بالایی داشته باشید فقط می‌توانید بودجه خود را با خرید نسخه الکترونیک مدیریت کنید.

نویسنده کتاب «سامار» با ارائه تجربه شخصی خود از خرید کتاب، توضیح داد: هفته گذشته دنبال شاهنامه به نثر می‌گشتم، کتابی در کتاب‌فروشی پیدا کردم که برای ۱۲ سال پیش بود. کتاب‌فروش روی آن برچسب قیمت ۸۰۰ هزار تومانی زده بود، البته کتاب نزدیک ۹۰۰ صفحه داشت و کتاب‌فروشان حق دارند که قیمت کتاب را بالا ببرند زیرا هزینه و مالیات کتاب‌فروشی را به روز پرداخت می‌کنند.

او افزود: آن کتاب‌فروش ۱۲ سال از کتاب نگهداری کرده است، اما از طرفی مخاطب هم شانس پیدا کردن کتاب با قیمت پایین را از دست می‌دهد. من هم کتاب را در قفسه گذاشتم، زیرا به نظرم ۸۰۰ هزار تومان زیاد است.

نشراول: ایرنا

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها