به گزارش صبا، مجموعه پژوهشی رسانه ای «پای صحبت های استاد فرامرز پایور» مشتمل بر مجموعه مصاحبه های رسانه ای زنده فرامرز پایور از پیشگامان و آهنگسازان پیشرو موسیقی ایرانی با تدوین و گردآوری رامتین نظری جو پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
در توضیحات این پژوهش موسیقایی به قلم رامتین نظری جو که توسط مجموعه «ماهور» منتشر شده آمده است:
«مجموعهی پیش رو دربرگیرنده مصاحبه های مطبوعاتی و رادیوییِ استاد فرامرز پایور است که، جز مواردی معدود، بقیه همگی در طی دو دهه، از اوایل دهه ۱۳۵۰ تا اواسط دهه ۱۳۷۰، با ایشان انجام شده است.
اهمیتِ تاریخی و پژوهشیِ این مصاحبهها بر کسی پوشیده نیست؛ چرا که محتوای این مصاحبهها منعکسکننده دیدگاهها، نظرات و البته خاطراتِ جالب توجه استاد پایور است و علاقهمندان را با جنبههای گوناگونِ زندگیِ و خط مشیِ هنری ایشان آشناتر میکند. از همین روی سعی کردهام، تا جای ممکن و در حد توان، کلیه مصاحبههای مطبوعاتی و شنیداریِ ایشان را گردآوری کرده و همراه با توضیحاتی، بهصورت یکجا، در اختیارِ علاقهمندان قرار دهم.
لازم به ذکر است که تعدادِ معدودی از این مصاحبهها پیشتر توسط نگارنده منتشر شده بود ولی باز آنها را در اینجا، برای اینکه خوانندگان را از رجوع به این منابع آسوده کنم و نیز برای حفظ یکدستیِ مجموعه، آورده ام.
تنها موردی که در این مجموعه آورده نشده سخنرانی و صحبتهای استاد پایور، همراه با استادان حسین تهرانی و رحمتالله بدیعی، در کاخ جوانان تهران در سال ۱۳۴۷ است که متنِ پیادهسازیشده آن، همراه با توضیحات مفصل، پیشتر توسط نگارنده در کتاب «قطعاتی از استاد فرامرز پایور برایسنتور» آورده و منتشر شده است.
علت اینکه این سخنرانی در مجموعه حاضر آورده نشده این است که اولاً مصاحبه نبوده و ثانیاً توضیحاتِ مفصلِ آن در انتها، توضیحاتی تخصصی در زمینه موسیقی ایرانی است و از همین جهت برای همه خوانندگان نمیتواند قابل استفاده باشد و از همین روی، از بازنشرِ آن در اینجا صرفنظر نمودم.
لازم به ذکر میدانم که کارِ گردآوریِ مصاحبههای استاد پایور به سالها پیش بازمیگردد. زمانی که نگارنده برای آشنایی هرچه بیشتر با نظرات و دیدگاههای ایشان در زمینه موسیقی کلاسیک ایرانی دغدغهمندیِ بسیار داشت و از همین روی، سعی داشت تا جایی که ممکن است مصاحبههای ایشان را، چه مطبوعاتی و چه رادیویی، جمعآوری کند.
با جستجوی فراوان بهمرور زمان توانستم تعدادی از مصاحبههای مطبوعاتیِ و رادیوییِ ایشان را طی سالیان گذشته، جستهوگریخته، پیدا کنم و در مجموعه شخصیام نگهداری کنم ولی هنوز تا گردآوری کلیه آنها فاصله داشتم؛ بهخصوص اینکه دسترسی به برخی منابع مطبوعاتی و آرشیوی چندان آسان نبود.
تا اینکه دوران همهگیریِ بیماریِ کرونا پیش آمد و فرصت بسیار خوبی شد تا بهصورت نظاممند به انجامِ این کار بپردازم. به همین جهت بسیاری از این مصاحبهها، بهویژه مصاحبههای مطبوعاتی، در سال ۱۳۹۹ جمعآوری و سپس بازنویسی و ویرایش شدند.
کتاب «قطعاتی از استاد فرامرز پایور برای سنتور» که در شهریورماه ۱۴۰۱ از طرف نشر ماهور منتشر شد، فرصتِ خوبی بود تا تعدادِ معدودی از آنها را بهچاپ برسانم. در مرحله بعدی قصد داشتم بقیه مصاحبهها را در بخش پیوست کتاب «پرنیان: مجموعه قطعاتی از استاد فرامرز پایور برای سنتور» بهچاپ برسانم اما با توجه به حجمِ بالای آن کتاب و موضوعیتِش، بهپیشنهاد آقای محمد موسوی، مدیر مؤسسه فرهنگیـ هنری ماهور، قرار شد تا کلیه مصاحبههای استاد پایور در کتابی جداگانه قرار گیرد و بهچاپ برسد»
نشر اول: مهر
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است