موضوع انسانی و دغدغه محیط زیست در انیمیشن «هبوب» | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۴۳
گفت‌وگوی صبا با مهسا سامانی، کارگردان انیمیشن «هبوب»

موضوع انسانی و دغدغه محیط زیست در انیمیشن «هبوب»

مهسا سامانی کارگردان انیمیشن «هبوب» معتقد است نگاه انسانی و توجه به مسائل محیط زیست در این فیلم مورد توجه تماشاگر قرار گرفته است.


به گزارش صبا، مهسا سامانی کارگردان انیمیشن «هبوب» که پس از حضور در جشنواره‌های متعدد، ۱۰ فروردین‌ماه امسال، در برنامه «یکشنبه خانوادگی» در فیلم هاس شهر کلن کشور آلمان نمایش داده شد، درباره این نمایش فیلم گفت: برنامه «یکشنبه خانوادگی» نوعی اکران فرهنگی در کشور آلمان است که نمونه‌های آن را در کشور خودمان هم داریم. متولیان برنامه، «هبوب» را در جشنواره‌ای دیده بودند و از آن خوش‌شان آمده بود، به همین دلیل درخواست نمایش انیمیشن را به مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی فرستاده بودند و ما نیز درباره این اکران موافقت کردیم. باتوجه به اخباری که از این نمایش به دست ما رسید، به نظر می‌رسد که استقبال گسترده‌ای از «هبوب» شده و تماشاچیان از تماشای آن لذت برده بودند.

او درباره دیگر نمایش‌های اثر بیان کرد: «هبوب» در بیش از ۵۰ جشنواره داخلی و خارجی شرکت کرد و استقبال بالایی از آن شد و چندین جایزه مهم کسب کرد که از مهم‌ترین‌های آن می‌توان به لوح تقدیر بخش محیط‌زیست در جشنواره‌ اشتوتگارت که مورد تایید آکادمی اسکار است، جایزه بهترین انیمیشن از نگاه مخاطبان جشنواره فیلم سبز باریچارا- فستیور کلمبیا، انار طلایی جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه باکو، بهترین انیمیشن دوازدهمین جشنواره گیرین فست بلگراد صربستان و بهترین انیمیشن یازدهمین جشنواره فیلم امبینت برزیل اشاره کرد.

سامانی درباره علت استقبال مخاطب خارجی از این انیمیشن عنوان کرد: «هبوب» موضوعی انسانی و دغدغه محیط‌زیستی دارد و این موضوع مخاطبان زیادی را به خود جذب می‌کند، از طرف دیگر تکنیک به کار رفته در این انیمیشن یعنی استفاده از تلفیق فیلم زنده و انیمیشن، با داستان آن که درباره ریزگردهای خوزستان است، بسیار همخوانی دارد یعنی من و دیگر اعضای تیم سازنده از ابتدا داستان را برای تکنیک گفتیم.

کارگران «مرد خاکی» درباره چگونگی تولید و ساخت «هبوب» با تکنیک مورد نظر خاطرنشان کرد: یکی از دوستانم محمدصادق گلچین عارفی عکسی را برای من فرستاد که داستان «هبوب» از آن عکس و نقوش حک شده روی خاک نشسته بر ماشین الهام گرفته شد، فکر می‌کنم امتیاز خوبی که این انیمیشن دارد و در لوح تقدیر جشنواره اشتوتگارت هم به آن اشاره شد، همخوان بودن بسیار زیاد داستان و تکنیک است، در تیتراژ انیمیشن نیز اصل عکس‌هایی را که از آن‌ها الهام گرفته‌ام، آورده‌ام و همه این موارد باعث شد بیشتر دیده شدن «هبوب» در جشنواره‌های خارجی شد.

سامانی با اشاره به اینکه «هبوب» در جشنواره‌های داخلی چندان مورد توجه قرار نگرفت، تاکید کرد: این فیلم در جشنواره زاگرب، در بخش کودک و نوجوان به نمایش در آمد اما در جشنواره کودکان و نوجوانان اصفهان پذیرفته نشد یا در دوسالانه انیمیشن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ساعت ۸ صبح به نمایش درآمد تا جایی که من هم نتوانستم فیلم را ببینم. البته «هبوب» در جشنواره فیلم کوتاه تهران و چند جشنواره محیط‌زیستی ایرانی جایزه گرفت اما بازخوردی که از مخاطب خارجی دریافت کردم، بسیار بیشتر بود.

به گفته سامانی، قصه «هبوب» درباره ایران و مشکلات محیط‌زیستی آن است اما متاسفانه مورد پسند مخاطبان و جشنواره‌های ایرانی قرار نگرفت.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره به کارگیری دوباره این تکنیک یعنی تلفیق فیلم زنده و انیمیشن، در کارهایش مطرح کرد: تصمیم‌ دارم که برای کارهای بعدی‌ام، تکنیک‌های دیگری را ابداع کنم چراکه این تکنیک جایی تمام می‌شود، مگر چقدر می‌توان برای نقوش حک شده روی سطوح مختلف داستان گفت، ترجیح می‌دهم که این تکنیک را به دیگر کارگردانان بسپارم و تجربه‌های جدیدی را کسب کنم.

این کارگردان در پایان درباره فعالیت‌های اخیر خود تصریح کرد: مشغول نوشتن یک کار جدید هستم که هنوز کامل نشده، نام فعلی آن به انگلیسی «راندوو» به معنای میعادگاه یا قرار ملاقات است و به مساله زنان می‌پردازد. هنوز درباره بیان و پایان‌بندی داستان به نتیجه نرسیده‌ام و دوست دارم آن را کاملا تجربی بسازم.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها