به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی جشنواره، در اولین نشست، به سوال خبرنگاران و صاحبان رسانه در مورد چگونگی برگزاری جشنواره پاسخ داده شد. موضوع دومین نشست که با حضور اساتید عودنوازی و عودسازی برگزار شد، چالشهای ساخت عود و لزوم استانداردسازی آن بود و حاضران بر تعامل سازنده میان نوازندگان و سازندگان تاکید داشتند. همچنین داشتن ارتباطی پویا را لازمه پیشرفت این حوزه دانستند؛ فرصتی که جشنواره در اختیارشان گذاشت تا چنین ارتباطی شکل بگیرد.
در نشست سوم، تاریخچهی عود و سفر این ساز از سومر تا امروز بررسی شد. استاد ناظم پور نویسنده کتاب «داستان بربت»، این ساز را نه یک میراث ملی، که بخشی از حافظه جمعی بشر دانست؛ سازی که پس از ۳۰۰ سال خاموشی در ایران، با تلاش پژوهشگران دوباره جان گرفت.
در چهارمین نشست هم موضوع «تفاهم سنت و مدرنیسم در عودنوازی» مطرح شد. سخنرانان بر ضرورت شناخت عمیق از سنت برای نوآوری تأکید کردند. آموزش سینهبهسینه، حفظ مدالیته، توجه به موسیقی مقامی و خلاقیت در آموزش، از نکات کلیدی این جلسه بود.
مجموعهی این نشستها نشان داد که عود، تنها یک ساز نیست؛ بلکه بستری است برای پیوند گذشته با آینده، و فرصتی برای گفتوگوی نسلها در موسیقی ایرانی.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است