به گزارش صبا منصور مهرزاد، امروز سه شنبه(۲۶ فروردین) در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان گفت: امسال از طرف انجمن مفاخر معماری ایران به عنوان استان کردستان نامگذاری شده و این نامگذاری به منظور معرفی بیشتر این کردستان بوده است چراکه این استان مملو از آثار تاریخی و باستانی و روستاهایی با بافت تاریخی با ارزش بوده است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۰۰ هکتار از بافت سنندج تاریخی بوده و همچنین شهرهای بیجار و سقز هم تاریخی بوده است، افزود: این امر نشان میدهد که استان کردستان از لحاظ معماری و بافت تاریخی بار ارزش بود و امروز به استان مقصد گردشگری تبدیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان بیان کرد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۲میلیون نفر گردشگر به استان کردستان سفر کردهاند و از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال، ۵۳۳ هزار و ۷۳۷ نفر گردشگر در استان اقامت داشتهاند که نسبت به سال قبل از آن ۱۸ درصد افزایش نشان میدهد.
وی، آمار گردشگران خارجی را ۴۴ هزار و ۷۳۴ نفر ذکر کرد و ادامه داد: در این مدت یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۱۶۷ نفر از جاذبههای گردشگری استان بازدید کردهاند که این آمار ۲۵ درصد رشد داشته است.
مهرزاد اظهار کرد: در حال حاضر استان کردستان دارای شش هزار تخت اقامتی برای گردشگران بوده است که این تعداد جوابگوی مهمانان استان نیست که در این راستا تمام تلاشمان را به کار گرفتهایم تا با کمک اقامتگاههای بوم گردی رسمی و غیر رسمی و اضطراری این ظرفیت را به ۴۱ هزار نفر رساندهایم.
وی، با قدردانی از تلاش رسانهها و خبرنگاران به منظور معرفی استان اظهار کرد: در این راستا با بهرهمندی از تمام ظرفیتها و توانمندیهای میراث فرهنگی استان را به گردشگران معرفی کرده و زمینهساز جذب گردشگر شده است که باید با همکاری سایر دستگاههای اجرایی زمینه حفظ این تعداد گردشگر فراهم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، با اعلام اینکه امسال تاکنون شش اثر ملموس و ناملموس به نام استان ثبت ملی شده است، افزود: هرچه تعداد ثبت ملی افزایش پیدا کند، زمینه جذب گردشگر بیشتر فراهم میشود.
وی، با اشاره به اینکه تخته نرد امروز ثبت ملی شده است، اظهار کرد: سال ۹۰ تخته نرد را برای ثبت ملی بردیم و در سال ۹۵ جغرافیای تخته نرد با نام استان کردستان ثبت شده است.
مهرزاد، با اعلام اینکه تعامل رسانهها و دستگاههای اجرایی زمینهساز توسعه استان است، بیان کرد: در این راستا پذیرای انتقاد رسانهها در تمام حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای توسعه استان هستیم.
وی با تأکید بر اینکه کردستان، استان رویدادهاست لذا باید این امر را برای استان حفظ کرد، یادآور شد: این امر به واسطه برگزاری رویداهای مختلف فرهنگی در استان محقق شده است که برگزاری جشنواره هزار دف یکی از این رویدادهای مهم فرهنگی استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته جشنواره هزار دف با حضور بیش از ۵۰ هزار نفر گردشگر در پالنگان برگزار شد، افزود: امسال آخرین فرصت ثبت جهانی پالنگان است، لذا به دلیل فرصت محدود ثبت این روستا، جشنواره هزار دف اردیبهشتماه در پالنگان برگزار میشود اما تاریخ دقیق آن مشخص نشده است.
مهرزاد خاطرنشان کرد: امکانات برای خدمات رسانی به گردشگران در پالنگان بسیار کم است که در تلاشیم زیرساختهای لازم برای برگزاری این جشنواره را فراهم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه برای ثبت جهانی پالنگان این جشنواره باید سه بار برگزار شود، افزود: ما مخالف برگزاری این جشنواره در سایر شهرهای استان نیستیم اما برای ثبت جهانی باید در پالنگان برگزار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به جذب سرمایهگذار در حوزه گردشگری استان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۸۰ پروژه گردشگری نیمه تمام داریم که اتمام آن نیازمند سه همت اعتبار سرمایهگذاری است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است