نیره رضایی مطلق/ صبا؛ این گروه موسیقی قطعه «کوچ» را اجرا کرد و همچنین دو قطعه «نیلی» و «رست» در بداهه نوازی با ساز کمانچه و بدهه نوازی تار با هنرنمایی مهدی میرصفایی اجرا کرد.
محمدرضا حسنخانی، نوازنده عود ساکن اصفهان، ۲۴ سال سن دارد و ۸ سال است که عود مینوازد. او درباره علاقهمندیاش به این ساز گفت: پیش از این ویولن مینواختم اما با راهنمایی یکی از دوستانم به عود علاقهمند شدم. در نوجوانی برای اینکه ساز ایرانی را بشناسم سه تار را انتخاب کردم اما شباهت عود به سه تار و ویژگیهایی که عود نسبت به تار و سه تار داشت من را خیلی زود جذب کرد و زندگی من به این ساز گره خورد.
عود همه زندگیام است
سرپرست گروه نهیب به علاقهمندیاش به عود اشاره کرد و گفت: عود برای من مانند غذاست. همانطور که یک روز بدون غذا سپری نمیکنم، نمیتوانم روزم را بدون نواختن این ساز به پایان برسانم. عود همه زندگی من و موجب آرامشم میشود. غم و شادی وجودم را بااین ساز دوباره حس میکنم.
این نوازنده جوان که در دوره قبل در بخش انفرادی جشنواره عود نوازی حضور داشته عنوان کرد: این دوره بسیار فراتر از قبل است و نوازندههای جوان بیشتری با این ساز معرفی شدهاند. من در جشنوارههای مختلف شرکت کردهام اما این جشنواره برایم ویژگی خاصی دارد.
ماجرای شکلگیری گروه نهیب
حسنخانی درخصوص شکل گرفتن گروه نهیب اظهار کرد: از ۴ سال پیش در دوره دانشگاه با دوستان نوازنده آشنا شدم و یک سال است که این گروه پاگرفته، در قالب تلفیقی و فیوژن کار میکنیم و دوست داریم آن را در سطح بینالمللی گسترش دهیم که امیدوارم این آرزو یک روز محقق شود.
وی یادآور شد: خوشحالم که در این دوره بخش گروهنوازی به جشنواره اضافه شد و من ودوستانم حضور داشتیم.
حسنخانی درخصوص ویژگیهای این دوره از جشنواره عودنوازی گفت: اینکه یک جشنواره مختص به عود برگزار میشود نشانه اهمیت این ساز و تاثیرگذاری آن و لزوم شناخت جامعه از این ساز است. امیدوارم این جشنواره مداومت داشته باشد و هر سال به شکل حرفهای برگزار شود.
به گفته سرپرست گروه نهیب اینکه در این جشنواره مورد قضاوت قرار میگیریم، دنیای تازهای به رویمان گشوده میشود و این امر سبب میشود تلاش بیشتری برای پیشرفتمان در موسیقی کنیم.
این نوازنده جوان درباره اجراهای خیابانی گفت: امسال فرصتی فراهم شده تا اجراهای خیابانی برای مردم در ایام برگزاری جشنواره داشته باشیم که به خودی خود اتفاق مهم و تاثیرگذاری است. درحال حاضر جشنواره عود تنها سالی یک بار در ایران برگزار میشود و این باعث شده علاقهمندان بیشتری درباره این ساز صحبت کنند.
وی در ادامه به وجه بینالمللی این ساز اشاره کرد و گفت: عود ساز جهانی است و بسیاری از کشورهای همسایه مانند ترکیه، عراق، سوریه و… بااین ساز دمخور هستند و جشنوارههای متعددی در این کشورها برگزار میشود که امیدوارم این فرصت برای ما نیز فراهم شود تا ضمن آشنایی با نوازندگان خارجی و کسب تجربه بتوانیم خود را به آنها معرفی کنیم.
فرصت بزرگ اجرا در حضور داوران بینالمللی
حسنخانی با اشاره به حضور داوران بینالمللی یادآور شد: حضور داوران بینالمللی برای من یک فرصت بود. من با استاد طارق جندی از اردن ارتباط مجازی دارم و به استاد نصیر شمه، آهنگساز و نوازنده سرشناس عراقی هم ارادت ویژهای دارم و برایم افتخاری بزرگ بود که این عزیزان آثار من را بشنوند و نظر بدهند.
این نوازنده جوان در پایان آینده هنری خود را با آهنگسازی و زندگی با عود متصور شد و تفزود: هر روز سعی میکنم یک گام کوچک برای این ساز بردارم و امیدوارم روزی بتوانم این ساز را به همه ایرانیان و علاقهمندان موسیقی دردنیا معرفی کنم.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است