یونس بهرامی/صبا، این برنامه توسط تیم کنترل کیفیت یوبیسافت در هند ساخته شده و در کنفرانس دسترسپذیری در بازیها (Game Accessibility Conference) در همین هفته معرفی شد. کروما از سال ۲۰۲۱ تاکنون در دست ساخت بوده و هدفش این است تا بازیسازها بتوانند راحتتر بازی خود را برای راحتی کوررنگها تنظیم کنند.
بنا به گفتهی یوبیسافت، این فیلترها فشاری به سیستمها نیاورده و عملکردشان را کند نمیکنند.
کروما سه نوع مختلف از کور رنگی را شبیهسازی میکند: پروتانوپیا (ناتوانی در تشخیص رنگ قرمز)، دوترانوپیا (ناتوانی در تشخیص رنگ سبز)، و تریتانوپیا (عدم توانایی چشم در تشخیص تفاوت بین آبی، سبز، قرمز، صورتی، بنفش و زرد). گویا در همهی بازیها این فیلترها قابل اعمالاند و مهم نیست آن بازی با چه انجینی ساخته شود. تخمین زده میشود حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان دچار کوررنگیاند.
جواد شکیل، مدیر پروژهی کروما، میگوید «کروما از همان ابتدا با هدف مشخصی ساخته شد، اینکه از همان اول کار هنگام بازیسازی کوررنگها را هم مد نظر داشته باشیم و هنگام تست بازی به راحتترین شکل این موضوع را بررسی کنیم. تیم ما برای ساخت این برنامه با چالشهای قابل توجهی مواجه شد که بر آنها فائق آمد، از جمله مشکل در اجرای همزمان/ریلتایم فیلترها و یافتن الگوریتم مناسب برای ساخت برنامه.»
شکیل میافزاید «با متخصصانی که دنبال دسترسپذیرترکردن بازیهای ویدئویی برای معلولین هستند همکاری نزدیکی داشتیم و با توجه به بازخوردها هم ابزارمان را صیقل دادیم تا با کمترین دستانداز اجرا شود.»
هدف از منبع آزادکردن (Open Source) برنامه این است تا هر برنامهنویس دیگری بتواند هنگام بازیسازی دسترسیپذیری افراد کمتر خوششانس و دارای نقص جسمانی را هم در نظر بگیرد و حالا این کار از همیشه سادهتر شده است.
رییس بخش دسترسیپذیری بازیها در یوبیسافت، دیوید تیسراند، میگوید «از همه دعوت میکنیم از این برنامه سود ببرند، بازخوردهایشان را ارسال کنند، و در پیشبرد توسعهاش شریک باشند
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است