تغییر در قوانین اسکار | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۳۲

تغییر در قوانین اسکار

آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک» (AMPAS) دوشنبه این هفته قوانین جدیدی برای بخش‌های فیلمبرداری، کستینگ، استفاده از هوش مصنوعی و تماشای فیلم‌های نامزد اسکار اعلام کرد. این آکادمی علاوه بر این تاریخ برگزاری انتشار فهرست نامزدها و مراسم مرتبط با اسکار را اعلام کرده است.

به گزارش صبا، رأی‌گیری برای نامزدی‌ها از دوشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۶ (۲۲ دی ۱۴۰۴) آغاز و تا جمعه ۱۶ ژانویه ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت. نامزدهای دوره نود و هشتم پنجشنبه ۲۲ ژانویه ۲۰۲۶ (۲ بهمن ۱۴۰۴) اعلام می‌شوند و سپس ضیافت سالانه نامزدها سه‌شنبه ۱۰ فوریه ۲۰۲۶ (۲۱ بهمن ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد. رأی‌گیری نهایی برای انتخاب برندگان چهارشنبه ۲۶ فوریه ۲۰۲۶ (۷ اسفند ۱۴۰۴) آغاز و چهارشنبه ۵ مارس ۲۰۲۶ (۱۴ اسفند ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد تا ده روز بعد مراسم اهدای جوایز اسکار برگزار شود.

اصلاح شرایط رأی‌گیری، معرفی جایزه جدید انتخاب بازیگر یا کستینگ (Achievement in Casting) و ارائه دستورالعمل روشن‌تری پیرامون استفاده از هوش مصنوعی مولد در تولید فیلم برخی از تغییرات صورت گرفته در قوانین خواهند بود.

تغییری اساسی دیگر در روند رأی‌گیری، این است که اعضای آکادمی فقط در صورتی مجاز به رأی دادن در مرحله نهایی خواهند بود که تمامی آثار نامزد شده در یک شاخه را دیده باشند. هرچند وجود نداشتن این شرط در قوانین آکادمی تعجب‌برانگیز به نظر می‌رسد اما همچنان ابهاماتی درباره راستی‌آزمایی و اجرای این قانون باقی می‌ماند.

همچون بفتا، اعضای آکادمی فقط در صورتی به برگه‌های نهایی رأی دسترسی خواهند داشت که تأیید کنند همه فیلم‌های نامزد آن بخش را دیده‌اند. آکادمی اسکار از طریق پلتفرم استریم «اتاق اکران آکادمی» که فقط در دسترس اعضاست بر فعالیت آن‌ها نظارت می‌کند. در مورد فیلم‌هایی که در جشنواره‌ها و یا اکران‌های خصوصی به نمایش درآمده‌اند، اعضا باید از طریق یک فرم اعلام کنند که در چه زمان و مکانی فیلم‌ها را دیده‌اند. این فرایند راستی‌آزمایی که به منظور جلوگیری از «رأی‌دهی دست-به-عبایی» اجرا شده، پیش‌تر فقط شامل بخش بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن بلند و فیلم کوتاه می‌شد.

این تغییر پس از آن به وجود می‌آید که رأی‌دهندگان ناشناسی معترف شدند بدون تماشای برخی از نامزدها از جمله «تلماسه ۲» (Dune: Part Two) رأی داده‌اند. یکی از این افراد به «ورایتی» گفته بود با تصور اینکه «رالف فاینز» در گذشته برنده اسکار شده به «آدرین برودی» رأی داده در حالی که بازیگر اول هرگز برنده نشده بود و بازیگر دوم اسکار دیگری در کارنامه داشت.

افزون بر این، اسامی تمامی نامزدها روی برگ‌های نهایی رأی ظاهر خواهند شد تا رأی‌دهندگان با دیدن نام هنرمندانی چون «دایان وارن» که شانزده بار نامزد اسکار شده، در انتخاب برنده بیشتر دقت کنند.

آکادمی برای اولین بار در تاریخ خود اسکار بهترین کستینگ یا انتخاب بازیگر را اهدا خواهد کرد و همکاری میان مسئولین انتخاب بازیگر با کارگردانان و تهیه‌کنندگان را به رسمیت خواهد شناخت. جایزه بخش بهترین فیلمبرداری به فرایند انتشار فهرست اولیه اضافه خواهد شد و اعضای بخش فیلمبرداری ۱۰ تا ۲۰ فیلم را پیشنهاد می‌کنند. رأی‌گیری برای انتخاب نامزدهای اولیه در تمامی بخش‌ها از جمله جلوه‌های ویژه، گریم، مستند بلند، فیلم بین‌المللی و سه بخش فیلم‌های کوتاه از ۸ تا ۱۲ دسامبر برگزار می‌شود.

در مورد هوش مصنوعی مولد آکادمی اولین دستورالعمل رسمی‌‌اش را ارائه داده است. بر اساس قوانین جدید، استفاده از هوش مصنوعی مولد یا دیگر ابزارهای دیجیتال بخت فیلم‌ها برای دریافت نامزدی را افزایش یا کاهش نخواهد داد اما به رأی‌دهنده توصیه می‌شود که میزان ابتکار هنری انسانی را ارج بنهد.

بر اساس پیش‌بینی اولیه «ورایتی»، در اسکار آینده فیلم‌هایی چون «باگونیا» (Bugonia) ساخته «یورگوس لانتیموس»، «همنت» (Hamnet) به کارگردانی «کلوئی ژائو»، «فرانکنشتاین» (Frankenstein) ساخته «گی‌یرمو دل تورو» و «مارتی معظم» (Marty Supreme) «جاش سفدی» بخت زیادی برای نامزدی اسکار دارند.

مراسم اهدای جوایز اسکار نود و هشتم ۱۵ مارس ۲۰۲۶ (۶ فروردین ۱۴۰۵) برگزار خواهد شد.

نشر اول سی‌نما

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها