به گزارش صبا، این گروه به سرپرستی مسعود مرادی میراثدار نسلی از دفنوازان و مولودیخوانان خانقاهی است که صدای روحانی خود را به گوش جهان رساندهاند.
سرپرست گروه «خلیفه غوثی» درباره اجرای این گروه اظهارداشت: موسیقی عرفانی و دفنوازی در کردستان، جزئی جداییناپذیر از زندگی مردم و آیینهای اجتماعی و مذهبی است. دفنوازی نه فقط در محافل صوفیانه، ذکر و سماع بلکه در مجالس شادی و سوگواری نیز جایگاه ویژهای دارد. همین پیوند فرهنگی، دف را از یک ساز صرف به نمادی معنوی در کردستان بدل کرده است.
وی درباره ترکیب گروه «خلیفه غوثی» در این دوره از جشنواره موسیقی نواحی گفت: این گروه متشکل از خلیفه عبدالرحمن غوثیبه عنوان خواننده و نوازنده دف، همراه با خلیفه علیرضا غوثی،عرفان غوثی، پارسا مرادی و خودم، به عنوان همخوان و نوازنده دف است.
مرادی افزود: گروه «خلیفه غوثی» یکی از اصیلترین و تأثیرگذارترین گروههای موسیقی عرفانی در ایران است که توسط استاد خلیفه میرزا آغه غوثی، معروف به پدر دف ایران، بنیانگذاری شده است. این خاندان هنرمند، نسل به نسل هنر معنوی دفنوازی، مولودیخوانی و آیینهای خانقاهی را حفظ کردهاند و با اجراهای متعدد در داخل و خارج کشور، نقش مهمی در معرفی موسیقی عرفانی کردستان به جهانیان داشتهاند.
سرپرست گروه «خلیفه غوثی» بیان کرد: این گروه پیشینهای درخشان در جشنوارهها و کنسرتهای بینالمللی از جمله حضور در جشنوارههای آوینیون، پوپایان، سازمان یونسکو و اجرا در کشورهایی همچون فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند، امارات، مراکش، کلمبیا، اکوادور، پرو، اسکاتلند، پاکستان، بنگلادش، ترکیه و عراق را دارد.
وی اظهارداشت: در داخل کشور نیز گروه «خلیفه غوثی» تاکنون در جشنوارههایی همچون موسیقی فجر، موسیقی نواحی، ذکر و ذاکرین، نوای رحمت، هفت اورنگ، رضوی، سوره و دهها رویداد دیگر شرکت کرده و صدها عنوان برتر و افتخار هنری را کسب کرده است.
مرادی گفت: از جمله آثار منتشر شده گروه میتوان به آلبومهای ذکر یا رحمن، حیالله، آیینه و آواز، مراسم آیینی خانقاه قادریه کردستان و ذکر و دف اشاره کرد که همگی جلوهای از غنای موسیقایی و عرفانی گروه ما هستند.
گروه «خلیفه غوثی» هشتم اردیبهشت در فرهنگسرای طوبی در شهر بندرعباس روی صحنه میرود.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و مشارکت استانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی استان هرمزگان پنجم تا هشتم اردیبهشت در شهر بندرعباس برگزار میشود.
این جشنواره میزبان ۳۴ گروه از ۲۲ استان کشور؛ هرمزگان، فارس، مازندران، سیستان و بلوچستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خراسان رضوی، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، آذربایجان غربی، کرمان، خراسان جنوبی، کرمانشاه، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، لرستان، کردستان، بوشهر، خوزستان و گلستان است.
نشر اول: ایرنا
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است