عارفه معماریان/ صبا؛ موفقیت یا شکست هر پلتفرم، بسته به توانایی در ساخت محتوای باکیفیت، تیمهای تولید حرفهای، بازیگران مطرح، و پاسخگرفتن از مخاطب سنجیده میشود. در ادامه، مروری بر موقعیت محتوایی و سریالهای موفق چهار پلتفرم اصلی ایرانی داریم.
۱. فیلیمو | سرمایهگذاری بلندمدت روی برندینگ سریالی
سریالهای موفق:
زخم کاری (محمدحسین مهدویان): اقتباس آزاد از مکبث؛ دو فصل موفق؛ بازی جواد عزتی، رعنا آزادیور.
یاغی (محمد کارت): درخشش علی شادمان؛ فضای اجتماعی – جنایی.
جیران (حسن فتحی): بازسازی فانتزی-تاریخی؛ پرحاشیه ولی پربازدید.
فیلیمو توانست با سرمایهگذاری روی پروژههای بلندپروازانه و ترکیب ژانرهای اجتماعی، سیاسی و تاریخی، جایگاه تثبیتشدهای در ذهن مخاطب بسازد. رویکرد به ساخت فصلهای بعدی، بخشی از استراتژی بازاریابی این پلتفرم است. در بخش تولیدات موسوم به برنامههای رئالیتی هم. فیلیمو لااقل با تولید «جوکر» نشان داد که در این زمینه نبض بازار را میشناسد.
۲. نماوا | نوسان کیفی، اما با چند نقطه اوج پرمخاطب
سریالهای موفق:
قورباغه: فضای. سورئال ( هومن سیدی)
خاتون: فضای تاریخی (تینا پاکروان)
نماوا اگرچه در رقابت با فیلیمو عقبتر ایستاد، اما با تمرکز بر سریالهای کمریسک و خوشساخت، توانست بخشی از بازار را حفظ کند. نبود آثار چندفصلی موفق، یکی از نقاط ضعف این پلتفرم است.
۳. فیلمنت | صعود آرام اما موثر با تمرکز بر ژانر جنایی
سریالهای موفق:
پوست شیر (جمشید محمودی): تریلر جنایی؛ سه فصل؛ بازی شهاب حسینی، هادی حجازیفر.
در انتهای شب: ( ایدا پناهنده) درام اجتماعی که به درگیری دو زوج فرهیخته میپرداخت
فیلمنت با تمرکز بر تولیدات ژانری و تقویت مؤلفههای روایی، مخصوصاً در ژانر جنایی و معمایی، جایگاه ویژهای نزد علاقهمندان تریلر پیدا کرده است. پوست شیر را میتوان موفقترین پروژه اختصاصی آن دانست.
۴. شیدا | تازهواردی با چشمانداز متفاوت
سریال شاخص:
آبان ( رضا دادویی)یک درام روانشناختی است .داستان این سریال حول محور معضلات اجتماعی و بحرانهای اقتصادی میچرخد، از جمله موضوعات مهمی مانند فساد اقتصادی .این سریال بهطور خاص به مسائلی مانند فشارهای روانی زنان در جامعه و پیامدهای آن پرداخته است. فضاسازی و خط داستانی آن تا حدی تحت تاثیر سینما و سریالهای آمریکایی است و در برخی بخشها یادآور فیلمهای دهه ۹۰ میلادی و به صورت خاص یادآور فیلم «پیشنهاد بیشرمانه» ساخته آدریان لین است. سریال البته از لحاظ مضمونی با انتقاداتی هم همراه بوده است.
«شیدا» هنوز در ابتدای مسیر است و باید دید آیا با تکیه بر بازسازیهای نوستالژیک و نامهای آشنا، میتواند در میدان رقابت دوام بیاورد یا نه. موفقیت یا شکست آن، مستقیماً به کیفیت و تیمهای اجرایی آینده بستگی دارد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است