نادر فلاح: خنداندن زورکی، تماشاچی را دلزده می‌کند/ سینمای ایران از فیلمنامه رنج می‌برد | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۳۹

نادر فلاح: خنداندن زورکی، تماشاچی را دلزده می‌کند/ سینمای ایران از فیلمنامه رنج می‌برد

بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر می‌گوید: خنداندن زورکی باعث دلزدگی تماشاچی می‌شود، در سینمای کمدی مخصوصا روی فیلمنامه‌ها باید تجدیدنظر شود، سینمای ایران در کل از فیلمنامه رنج می‌برد.

به گزارش صبا، نادر فلاح در خصوص آثار کمدی این روزهای سالن‌های سینما اظهار داشت: سینمای کمدی، سالهاست که در دنیا تعریف و چارچوبی مشخص دارد. یعنی قطعا خیلی از اتفاق‌هایی که در سینمای ایران به اسم سینمای کمدی می‌افتد، مطابق این تعریف و چارچوب نیست.

او افزود: کسی که می‌خواهد کمدی کار کند باید از خود باستر کیتون، چارلی چاپلین، لورل هاردی و… شروع کند تا کمدین‌های معاصر که ببیند چه کار می‌کنند. این گونه نیست که صرفا فکر کنیم سینمای کمدی یک سینمایی است که باید به هر قیمتی خنده از تماشا بگیرد؛ این اتفاق ناگواری است که در خیلی از فیلم‌های کمدی معاصر دارد می‌افتد.

فلاح گفت: این‌که صرفا انگار تمرکزشان روی خنده گرفتن از تماشاگر و خنده گرفتن به هر قیمتی است. این به نظرم کمی فیلم‌ها را تنزل می‌دهد و حتی باعث دلزدگی برای تماشاگر هم می‌شود. کما این‌که خیلی وقت‌ها با کسانی که این فیلم‌ها را می‌بینند به صورت آنلاین یا در سینما، می‌گویند که لوس بود یا خوب نبود و به این نوع سینما اعتراض دارند. در حالی که طبیعتا مردم عادی کوچه و خیابان باید راضی باشند اما معلوم می‌شود که این گونه کارها به سطحی رسیده که حتی رضایت قشر عمومی را هم نمی‌تواند جلب کند.

از ارزش‌های سینمای کمدی نباید چیزی کم شود

او ادامه داد: کمدی کار کردن، قصه، پی‌رنگ، شخصیت‌پردازی و رویدادهای خودش را می‌خواهد و از ارزش‌های آن هم نباید چیزی کم شود. سینمای فاخر با ارزشی است که در واقع در شکل و شمایل در چارچوب تعریف‌های سینمای کمدی قرار می‌گیرد و این اتفاق متاسفانه تا حدودی در سینمای ایران وجوه دیگر درام کمدی نادیده گرفته شده است و فقط تاکیدشان بر این قضیه قرار گرفته که به سینمای ما دارد لطمه می‌زند و باید در سینمای کمدی مخصوصا روی فیلمنامه‌ها تجدیدنظر شود.

فلاح افزود: تقریبا فیلمنامه کمدی وجود ندارد. یعنی خط قصه و چند صفحه تعریفی از موقعیت‌ها دارند و وارد دل قصه می‌شوند و … و تاکیدشان بر خلاقیت بازیگرهای کمدین است که آنها در آن موقعیت چطور می‌توانند وضعیت طنز و خنده‌داری را ایجاد کنند. در حالی که اول باید فیلمنامه نوشته شود.

فیلمنامه‌نویس کمدی کم داریم

این پیشکسوت سینما و تئاتر گفت: در واقع فیلمنامه‌نویس کمدی هم کم داریم و سینمای ایران در کل از فیلمنامه رنج می‌برد. ما یک کمدی به نام «عینک قرمز» کار کردیم. حسین مهکام فرد بسیار باسوادی است و سینما و کمدی را به خوبی می‌شناسد. «عینک قرمز» یک شکلی از کمدی وزین است که در ساختار پست مدرن و معاصر ساخته شده که همان را هم شاید تماشاگر پس می‌زند. به خاطر این که می‌گوید چگونه کمدی است که قصه‌اش اینقدر پیچیده است؟ ولی مسیری که حسین مهکام می‌رود و نه این‌که من بازی کرده‌ام، لااقلش این است که یک پژوهش و تلاش تازه برای پیدا کردن نوعی از کمدی است که صرفا بر اساس آیتم‌های خنده‌دار نباشد. یک قصه‌ای داشته باشد و پشت آن معنا و مفهومی وجود دارد و به یک جایی از زیست ما وصل باشد.

او اظهار داشت: سینمای کمدی عالی است و من عاشق این سینما هستم و خیلی آن را دوست دارم و علاقه دارم با خیلی‌ها هم بر خلاف نقش‌های جدی پیشنهادی، بازی کنم اما متاسفانه تا حدودی در دام این قضیه افتاده است.

نشر اول: ایرنا

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

× برای درج دیدگاه باید وارد شوید

آخرین اخبار

پربازدیدها