مهدیه مالکی/صبا: محسن عنایتی، کارگردان و نویسنده انیمیشن «رویا شهر» درباره برتریهای این انیمیشن با اثر قبلیاش «بنیامین» گفت: بنیامین اولین انیمیشن ما بود که البته خیلی مورد استقبال مخاطبین قرار گرفت ولی هر کاری نقاط ضعف و قوتهایی دارد که ما سعی کردیم مسائلی که در «بنیامین» به آن دست پیدا نکرده بودیم در انیمیشن دوم یعنی «رویا شهر»تحقق ببخشیم. از بحثهای تبلیغاتی کاراکتر گرفته تا لوکیشن، رندر، نورپردازی، فیلمنامه و بحثهای اجرایی، در همه این موارد سعی کردیم در انیمیشن «رویا شهر» حداقل یک پله پیشرفت داشته باشیم و سعی ما بر این است تا این پیشرفتها در انیمیشنهای بعدی نیز وجود داشته باشد.
وی درباره شباهتهای میان کاراکترهای اصلی انیمیشن «بنیامین» و «رویاشهر» خاطرنشان کرد: شباهت میان کاراکترهای انیمیشنهای «دیزنی» هم وجود دارد مثلا با مقایسه اثر «گیس و کمند» با «فروزن» متوجه میشوید که کاراکترهای دختر این دو انیمیشن شبیه به هم است و این شباهت در انیمیشنهای دیگرشان نیز وجود دارد مگر در کارهایی همچون «کوکو» که با تغییر لوکیشن به مکزیک، کاراکتر نیز تغییر میکند و در دو انیمیشن ما نیز چون فضای داستان هر دو تاریخی بوده و حدودا در یک بازه زمانی و مکانی و یک تمدن هستند بنابراین نخواستیم کاراکتر اصلی را خیلی تغییر دهیم ضمن اینکه شخصیتهای هردو فیلمنامه به هم شباهت دارند و این شباهت کاراکترها در فیلمنامه موجب شد در طراحی کاراکترها نیز شباهتهای وجود داشت باشد.
نگاه مهدویت در انیمیشن «رویاشهر»
کارگردان انیمیشن «بنیامین» درباره شکلگیری ایده انیمیشن «رویاشهر» تصریح کرد: ایده این انیمیشن سال ۹۸ شکل گرفت که ما تحت تاثیر انیمیشن موفق «بنیامین» بودیم به همین دلیل می خواستیم نگاههای آیندهنگرانه و آخرزمانی که در بنیامین وجود داشت یک پله جلوتر در انیمیشن « رویاشهر» نیز وجود داشته باشد به همین دلیل این انیمیشن نیز با نگاه مهدویت و آخرالزمانی ساخته شد.
عنایتی در پاسخ به اینکه آیا انیمیشنهای بعدیتان را نیز به همین نگاه و رویکرد خواهید ساخت گفت: هماکنون دوست داریم فضای دیگری را در ساخت انیمیشن تجربه کرده و از آن فضا فاصله بگیریم یعنی همین حرفها را در فضای دیگری بیان کنیم.
نویسنده انیمیشن «رویاشهر» درباره چالشهای ساخت این انیمیشن توضیح داد: ساخت انیمیشن از ابتدا تا انتها چالش است، ساخت انیمیشن گرچه روند مشخصی دارد ولی چون فرایند ساخت آن طولانی است همواره دانش و اطلاعات آن پیشرفته میشود که به روز ماندن و بکارگیری دانشهای جدید، فرایند ساخت را دچار چالش میکند ضمن اینکه در زمان نگارش نیز چالشهایی وجود دارد چون شخصیتهای انیمیشن به خیال نزدیک بوده و مصداق بیرونی برای آن وجود ندارد بنابراین برای طراحی و پرداختن شخصیتهایی همچون اژدهای آرزوها، در زمان نگارش باید به این فکر کنیم که انیماتوری برای طراحی چنین کاراکتری وجود دارد یا خیر.
تفاوت نسخه «رویا شهر» در اکران سینماها با جشنواره
وی با بیان اینکه انیمیشن سینمایی «رویا شهر» که هم اکنون در سینماها در حال اکران است با آنچه سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد تفاوت دارد افزود: تغییراتی در آخر داستان صورت گرفته است و کیفیت اکران سینمایی نسبت به اکران جشنواره خیلی بهتر شده است. بازخورد مخاطبان انیمیشن که کودکان هستند تاکنون خیلی خوب بوده و امیدواریم فروش مناسبی هم در پی داشته باشد.
عنایتی با اشاره به اینکه در آینده سعی خواهیم کرد انیمیشنهایی بسازیم که تمام گروه سنی را درگیر کند تاکید کرد: انیمیشنهایی که امروزه در ایران ساخته میشود فضایی دارند که برای کودکان جذاب است ولی برای نوجوان جذابیتی ندارد، در صورتی که انیمیشنهای خارجی غیر از اینکه برای کودکان و نوجوانان جذاب است، یک سری ویژگیهایی دارد که بزرگسالان را نیز درگیر میکند. ما خیلی سعی کردیم کاراکترهای بزرگسال دغدغهمند در داستان داشته باشیم ولی به خاطر یک سری مسائل و مشکلات، فیلمنامه در مسیر ساخت تغییرات زیادی داشت و در ساخت آثار بعدی این ویژگیها را لحاظ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه موضوع و محتوای انیمیشن « رویاشهر» و «بنیامین» موجب جذابیت آن برای مخاطب شده است یادآور شد: جذابیت انیمیشن برای کودکان بیشتر به دلیل کاراکترها و رفتارهای آنهاست ضمن اینکه علاوه بر اتفاقات جذابی که برای کاراکترها رخ میدهد، سادگی داستان و کاراکترهای آن موجب شده بچهها به راحتی با آن ارتباط برقرارکنند.
عنایتی در پاسخ به اینکه در ساخت انیمیشن محدودیتهای مالی و زمانی داشتید تاکید کرد: ساخت انیمیشن در ایران همواره دارای محدودیتهای مالی و زمانی است و هرچه زمان ساخت بیشتر میشود بودجه نیز افزایش مییابد.
کارگردان و نویسنده انیمیشن «رویا شهر» با اشاره به اینکه در ساخت انیمیشن بازارهای خارجی نیز لحاظ می شود خاطرنشان کرد: انیمیشن «رویا شهر» اصلا با رویکرد بازارهای خارجی ساخته شد به طوری که در طرح اولیه نگاه «زوتوپیایی» داشتیم که مخاطب خارجی نیز بتواند با موضوع ارتباط برقرار کند چون در ساخت انیمیشن یکی از عمدهترین بحثهای مالی بازارهای خارجی است و برای اکران خارجی انیمیشن «رویا شهر» نیز اقداماتی صورت گرفته است.