ساخت برنامه‌های رادیویی مشترک ایران و تاجیکستان/ همکاری برای پاسداشت زبان فارسی | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۱
در دیدار معاون صدای رسانه ملی و رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان مطرح شد:

ساخت برنامه‌های رادیویی مشترک ایران و تاجیکستان/ همکاری برای پاسداشت زبان فارسی

معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر توجه شبکه‌های رادیویی ایران به موضوع پاسداشت زبان فارسی از آمادگی رادیو برای ساخت برنامه‌های مشترک با محوریت زبان فارسی با رادیو و تلویزیون تاجیکستان خبر داد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، نشست علی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی، مهدی آذرمکان قائم مقام معاون صدا و مدیر رادیو ایران، سیدمرتضی کاظمی دینان مدیر رادیو فرهنگ، مهدی شاملو مدیر ایران‌صدا، ناصر سعیدزاده رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون جمهوری تاجیکستان برگزار شد.

معاون صدای رسانه ملی در این نشست، با اشاره به بلوغ مستندسازی رادیویی عنوان کرد: برگزاری سه سال پیاپی جشنواره پژواک منجر به بلوغ و رشد مستندسازی در رادیو شده است. امسال چهارمین دوره از جشنواره پژواک بین‌المللی برگزار می‌شود که ویژه بخش بین‌الملل موضوع مقاومت اسلامی انتخاب شد که مورد استقبال قرار گرفت. در این بخش آثار زیادی دریافت شد که نشان می‌دهد جشنواره پژواک در راستای اهداف تعریف شده گام بر می‌دارد. در پهنه جغرافیایی ایران ۹۹ شبکه رادیویی داریم که بخشی از آنها رادیوهای محلی هستند که مردم ارتباط بسیار خوبی با این شبکه‌ها دارند.

وی ادامه داد: در مجموع ۱۴ شبکه سراسری رادیویی داریم که بخشی از این شبکه‌ها عمومی، برخی اختصاصی و بعضی دیگر تخصصی هستند. هر یک از شبکه‌ها با توجه به ماموریت تعریف شده برنامه‌سازی می‌کنند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ، رادیو در میان مردم به عنوان رسانه نخبگان شناخته می‌شود. همچنین با حمایت دکتر جبلی رئیس محترم صدا و سیما بودجه شبکه‌های رادیویی افزایش یافت و توجه ویژه ایشان منجر به فراهم آمدن شرایط بهتر برای ساخت برنامه‌های رادیویی در ساختارهای جدید همچون پادکست‌های رادیویی و … شده است.

معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه خاستگاه بسیاری از افراد متخصص و هنرمندان، رادیو است، بیان کرد: بسیاری از مجریان موفق و برنامه‌سازان متخصص در تلویزیون، فعالیت‌شان را با رادیو آغاز کردند. همچنین ما از تکنولوژی‌های روز عقب نماندیم و فعالیت‌های گسترده‌ای متناسب با ساختارهای روز برنامه‌سازی انجام می‌دهیم. از جمله اینکه ۹ هزار کتاب را با حضور بهترین گویندگان بصورت صوتی تولید کردیم. این موضوع در مورد سخنرانی‌ها هم صدق پیدا می‌کند. در مجموع آرشیو غنی برای متون کهن ایران داریم که به صورت صوتی تولید شده است.

بخشی‌زاده، آینده رادیو را بسیار درخشان توصیف کرد و ادامه داد: ما در مناسبت‌های مختلف رادیوهای فصلی یا موقعیتی همچون رادیو اربعین، رادیو محرم، رادیو بهاران و … را راه‌اندازی می‌کنیم که این رادیوها در ایام محرم، صفر، نوروز و … مورد استقبال شنوندگان قرار گرفته است. به ویژه در پیاده‌روی اربعین و ایام محرم و صفر، در سفرهای نوروزی و …

معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر توجه شبکه‌های رادیویی ایران به موضوع پاسداشت زبان فارسی گفت: این موضوع به جد مورد توجه قرار دارد و برنامه‌های متنوعی تولید می‌شود. رادیو آمادگی تولیدات مشترک با این محوریت را با رادیو و تلویزیون تاجیکستان دارد. ما می‌توانیم به واسطه تولیدات مشترک رادیویی، نسبت به اقوام هر کشور شناخت خوبی به مخاطب ارائه دهیم.

در بخشی از این نشست مهدی آذرمکان قائم مقام معاون صدا و مدیر رادیو ایران توضیحاتی پیرامون ساخت برنامه‌های متنوع از این شبکه به عنوان پر مخاطب‌ترین رادیو گفت و ادامه داد: ما در حوزه پاسداشت زبان فارسی برنامه‌های تاثیرگذار می‌سازیم. همچنین تعدادی از برنامه‌های رادیو قدمت بالای ۴۰ سال دارد که همچنان با همان نام پخش می‌شوند که در این باره می توان به برنامه‌های صبح جمعه با شما، قصه ظهر جمعه، شب بخیر کوچولو و … اشاره کرد. همچنین در قالب برنامه ایرانیاران همه مردم در اقصی نقاط ایران را در ساخت برنامه‌های رادیویی شریک کرده‌‌ایم. در حال حاضر چهار هزار نفر عضو باشگاه ما هستند.

سیدمرتضی کاظمی دینان مدیر رادیو فرهنگ هم از این شبکه به عنوان رادیو مجلس هم نام برد و عنوان کرد: تنها شبکه‌ای است که مذاکرات علنی مجلس را پخش می‌کند. در این شبکه‌های برنامه‌های تخصصی در حوزه فرهنگ، هنر، ادب و … تولید و پخش می‌شود.

 مهدی شاملو مدیر ایرانصدا توضیحاتی پیرامون این رادیو داد و گفت: بسیاری از کتاب‌های شاخص و مطرح در قالب کتاب‌های صوتی تولید شدند. همچنین از ساختارهای نوین بهره می‌بریم که مورد توجه نوجوانان قرار گرفته است.

رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان از آمادگی برای تولیدات مشترک خبر داد و در پایان اعلام کرد: تولیدات مشترک می‌تواند‌ گامی مهم برای ارتقای کیفیت محتوای رسانه‌ای شود. تلاش می‌کنیم پیوندهای ادبی، تاریخی و … را به واسطه تولیدات مشترک افزایش بدهیم.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها