مهدیه مالکی/صبا: هومن برق نورد، بازیگر نقش بنیصدر در فیلم سینمایی «صیاد» گفت: بنیصدر شخصیت معاصر است که مخاطب با یک سرچ ساده به فیلم، عکس، سخنرانیها و عملکردهایش دسترسی دارد بنابراین نزدیکشدن به این کاراکتر از طرفی سخت است چون در معرض قضاوت است و از طرفی ساده است چون الگویی برای بازی این کاراکتر وجود دارد و با تمرین به شیوه بیان و رفتارش نزدیک شد؛ گرچه از سخنرانیهای بنیصدر فیلمهایی وجود دارد ولی از ملاقاتهایش فیلمی وجود ندارد و فقط عکس وجود دارد و آنچه توجه مرا در فیلم سخنرانیها جلب کرد استفاده بنیصدر از دستهایش هنگام صحبت کردن بود. سعی کردم این موارد را در بازی این شخصیت لحاظ کنم و در زمینه بیان نیز تلاش کردم صدایم را به صدای بنیصدر نزدیک کنم.
بازیگر سریال کمدی «دزد و پلیس» با تاکید بر اینکه تماشای فیلمهای موجود از بنیصدر در نزدیک شدن به این کاراکتر بسیار موثر بوده است خاطرنشان کرد: شخصیتپردازی و قصهپردازی خوب نویسنده فیلم «صیاد» حسین ترابنژاد نیز برای ایفای این نقش بسیار کمککننده بوده است از طرفی تهیه کننده نیز میتواند شرایطی فراهم کند تا بازیگر در آرامش و خیال راحت به نقش برسد که این شرایط از سوی محمدرضا شفیعی فراهم شده بود، کارگردان «صیاد» جواد افشار نیز به من اعتماد کامل داشت و همه این موارد شرایط خوبی را برای یک بازیگر رقم میزند.
می دانستم در نقش بنیصدر قضاوت خواهم شد
برقنورد با اشاره به اینکه نقش بنیصدر برای او خیلی دشواری نداشته درباره قضاوتهایی که ممکن بود درباره این نقش صورت گیرد گفت: من هیچگاه از قضاوت شدن ترسی ندارم، حتی گاهی این قضاوتها برایم راهگشا بوده است. اصلا من بر پرده سینما قرار میگیرم که مورد قضاوت قرار بگیرم و در مورد نقش بنیصدر نیز مطمئن بودم که مورد قضاوت قرار خواهم گرفت و افرادی که با این شخصیت از نزدیک تعامل داشتند ممکن است نقش مرا نپسندند.
بازیگر فیلم «سینما متروپل» توضیح داد: قضاوتها همیشه هست و حتی عدهای همیشه با تخیلات خود ما را قضاوت کردهاند بنابراین من به قضاوتها عادت دارم به همین دلیل موجب استرس و ناراحتی من نمیشود ضمن اینکه قضاوت حرفهای هم بخشی از کار ماست و اگر نقدی درست باشد آن را میپذیرم و دیگر آن اشتباه را انجام نمیدهم و خیلی باید بچه باشم که نقد درست مرا ناراحت کند.
برق نورد درباره گریم شخصیت بنیصدر در فیلم سینمایی «صیاد» گفت: اولین روز که شهرام خلج مرا برای نقش بنیصدر گریم میکرد به او گفتم « تو که منو میشناسی، تو چرا گریم مرا برای نقش بنیصدر قبول کردی؟ من اگر جای تو بودم، می گفتم هومن برقنورد کجا، بنیصدر کجا، برید سراغ گزینه دیگه» و آقای خلج گفت: «چشمات به بنیصدر شباهت داره بقیه رو درستش میکنیم» که در نهایت با گریم شخصیتی شدم که مورد تایید تهیه کننده، کارگردان و خود من قرار گرفت.
نقش بنیصدر برایم جذاب بود
بازیگر فیلم تلویزیونی «طوبی» درباره علت پذیرش نقش بنی صدر خاطرنشان کرد: بنیصدر اولین رئیسجمهور، جمهوری اسلامی ایران بوده و تا آخر عمرم دیگر چنین نقشی به من پیشنهاد نمیشود و یکی از جذابیتهای این نقش برای من همین بود.
برقنورد در پاسخ به اینکه، بازی در نقش بنیصدر تجربهای به شما افزود اظهارکرد: نه نقش بنیصدر چیزی به تجربه بازیگری من اضافه نکرد بلکه من از تجربیات بازیگری خود برای ایفای این نقش استفاده کردم گرچه من در همه نقشهایم از تجربیاتم استفاده میکنم.
وی در پاسخ به اینکه اکنون که فیلم را دیدهاید و واکنش مخاطبان را مشاهده کردید، فکر میکنید این فیلم و شخصیت بنیصدر چقدر توانسته، فضاسازی و شرایط آن دوره را به مخاطب القا کند گفت: در جواب به این پاسخ باید بگویم که «صیاد» فیلم تاثیرگذاری است و در این زمینه خیلی موفق بوده به گونهای که سکانس اول فیلم حتی من را که در فیلم بازی کردهام را شگفتزده کرد.
وی در پاسخ به اینکه صحنهای وجود دارد که اگر فرصتی برای تغییر وجود داشته باشد دلتان بخواهد آن را دوباره بازی کنید یادآور شد: نه، چون من هنگام بازی در نقشهای مختلف، صد خود را میگذارم بنابراین اگر فرصت دیگری داشته باشم چیز جدیدی به نقش اضافه نخواهد شد.