به گزارش صبا، مراسم انتخاب برگزیدگان سومین جشنواره بینالمللی رسانهای «صبح» با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما، احمد نوروزی معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما و جمعی از مهمانان داخلی و خارجی و چهرههای شناخته شده ضد استکباری و ضد سلطه، با اهدای جایزه ویژه شهید اسماعیل هنیه به کلر دالی و میک والاس نمایندگان سابق پارلمان اروپا و جورج گالووی نماینده سابق پارلمان بریتانیا، جایزه ویژه شهید احمد ابوالروس به احمد سهمود خبرنگار شبکه العالم در غزه، و جایزه ویژه شهید سید حسن نصرالله به مسعود نجابتی هنرمند گرافیست ایرانی در مرکز همایشهای بین المللی این سازمان برگزار شد.
صدای بی صدایان هستیم؛ وجدانهای پاک در سمت درست تاریخ ایستادهاند
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در مراسم سومین جشنواره رسانهای صبح، بر نقش رسانه ملی و جریان گسترده رسانه ای مستقل در جهت انعکاس صدای مظلومان و ایستادن وجدانهای بیدار در سمت درست تاریخ تاکید کرد.
جبلی با خیر مقدم به حاضرین، ابراز امیدواری کرد که جشنواره رسانهای صبح با الهام از نام شهدای انسانیت، مقاومت و مبارزه با ظلم و استکبار در دورههای آتی نیز با همین گستردگی ادامه یابد. وی با اشاره به وقایع اخیر که سرانجام آن در نهایت به نفع مقاومت و به زیان استکبار خواهد بود، یاد شهدای مقاومت از جمله شهید اسماعیل هنیه، سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین و یحیی سنوار و محمد الضیف را گرامی داشت.
رئیس رسانه ملی با ابراز خشنودی از میزبانی سازمان صدا و سیما از چهرههای ضد ستم و ظلم از سراسر جهان، شامل اروپا، آمریکا، آسیا و کشورهای عربی، تصریح کرد: ما سمت درست تاریخ ایستادهایم. او همگرایی بین نیروهای مستقل و مخالف جریانهای سلطه را بیش از پیش ضروری دانست و در مقایسه با طرف مقابل” که به گفته او ادعا میکند قویتر است، تاکید کرد: ادعا میکنیم که بیشتر هستیم.”
جبلی در ادامه با اشاره به سلاح و تجهیزات و بمبهای سنگرشکن و هواپیماهای جنگنده دشمن، افتخار آن را به خاک و خون کشیدن فرزندان و کودکان و نوزادان غزه دانست و گفت در مقابل، افتخار ما ایستادگی در برابر سرکوب و ظلم و ستم آنها و امتداد حرکت مردمی ضد صهیونیستی از شرق تا غرب جهان است. وی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به دانشجویان جهان، جریان اعتراضی به ظلم و ستم سلطه و استکبار را جزئی از جریان مقاومت دانست و ایستادن معترضان در سمت درست تاریخ را یادآور شد.
رئیس سازمان صداوسیما خاطرنشان کرد: دشمن انسانیت شاید به لحاظ امکانات مادی و ظاهری قویتر باشد، اما ما بیشتریم. او فطرتهای پاک و وجدانهای بیدار را فارغ از مذهب و موقعیت جغرافیایی، جریانی بسیار گسترده و فراگیر توصیف کرد و با اشاره به اینکه طرف مقابل خود را همراه با انسانیت نشان میدهد، اما در واقعیت ضد اخلاق و انسانیت است، گفت رویکرد آنها این است که هر جریان مشروع مقاومت که از خاک و سرزمین و نوامیس خود دفاع میکند تروریست خطاب میکنند و و هر حکومت مستقلی که نمیخواهد زیر بار زورگویی آنها برود دیکتاتور میخوانند.
به گفته جبلی، کارنامه قدرتهای سلطه گر سرشار از تحریف تاریخ است و لذا امروز بیش از گذشته اهمیت همگرایی رسانه های مستقل بیشتر شده است و باید مارپیچ سکوت در جهان شکسته شود.
جبلی میزبانی ایران از چهرههای مقاومت را افتخار دانست و گفت: خوشحالیم که در ایرانِ مقاومت و ایران اسلامی و ایران انقلاب اسلامی، میزبان چهرههای شناخته شده مستقل و تاثیرگذار در جریان افکار عمومی جهان هستیم. او با اشاره به تلاش دشمن برای فراموشاندن تاریخ، تاکید کرد: امکان ندارد که بتوانند تاریخ را به فراموشی بسپارند. وظیفه ما زنده نگه داشتن تاریخ است.
رئیس رسانه ملی با اشاره به لزوم نمادسازی، کلید در فرهنگ فلسطین را نماد بازگشت به خانه دانست و تاکید کرد که تا زمانی که فلسطینی وجود دارد، “آرمان وطن و بازگشت به خانه باقی است.وی در مواجهه با تکیه دشمن بر قدرت رسانهای، بر حضور بیشمار فعالان و رسانه های ضد سلطه در فضای رسانه تاکید کرد و گفت حتی با وجود مسدود شدن حسابها و عدم امکان استفاده از ماهواره، دهان به دهان به فعالیت رسانهای ادامه خواهند داد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این جشنواره کمکی برای مظلومان و ستمدیدگان در جهان باشند تا صدای آنها شنیده شود. او وظیفه تاریخیاخلاقی و انسانی رسانه ملی را صدای بیصدایان بودن و رساندن صدای آنها به همه عالم دانست.
به حمایت از فلسطین افتخار میکنیم
احمد نوروزی، معاون برونمرزی رسانه ملی نیز در این مراسم ضمن تبریک دهه کرامت عنوان کرد: رویداد رسانهای صبح و میزبانی از مهمانان خارجی برای ما مایه افتخار است.
وی همچنین، از احمد سهمود خبرنگار فلسطینی شبکه العالم که اخبار غزه در درگیریهای اخیر را پوشش داده است، حسین عزالدین و مریم صالح خبرنگاران شبکههای العالم و پرستیوی در لبنان به پاس شجاعت در بیان حقیقت جنایات صهیونیستی در منطقه تقدیر کرد.
نوروزی در ادامه افزود: سه سال پیش جشنواره صبح شروع به کار کرد و حالا به رویدادی کامل رسیدیم. نخستین جشنواره صبح تنها یک جایزه فلسطین داشت و حالا نمیتوان بعد از طوفان الاقصی فلسطین را در چنین جشنوارهای در نظر نگرفت، چراکه اگر به این مهم توجه نکنیم قطعا از هدفمان دور شدهایم.
وی به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۳ به این سو اشاره کرد و گفت: تاکنون هشت درصد جمعیت غزه در پی حملات اسرائیل غاصب شهید شدهاند و در این بین زنان و کودکان و غیرنظامیان سهم بیشتری داشتهاند. در همین مدت و در ۳۶ حمله صهیونیستها به غزه همه آسیبدیدگان و شهدا، زنان و کودکان بودند.
معاون برونمرزی رسانه ملی همچنین به نظام یکجانبهگرایانه آمریکایی و خیزش مردمی در حمایت از فلسطین بعد از ۷ اکتبر اشاره کرد و گفت: باید به همه گروههای مقاومت درود فرستاد که در حمایت از ظالم اقدام عملی کردند و بهعنوان شهروند ایرانی خوشحالم که هرگز از حمایتِ فلسطین دریغ نداشتهایم.
در پایان نوروزی به روح ۲۰۰ خبرنگار شهیدی که در راه بازگویی حقیقت جان خود را فداکردهاند درود فرستاد.
دریافت ۴ هزار و ۱۶۰ اثر رسانهای از ۴۰ کشور
احسان کاوه، قائممقام معاون برونمرزی و دبیر جشنواره نیز در این جلسه ضمن تشکر از معاونین، کمیتهها و عوامل برگزاری گفت: از ۴۰ کشور آثاری به جشنواره ارسال شد و به ۴ هزار و ۱۶۰ اثر رسید که ۵۳۳ مورد آن پیرامون فلسطین بود.
وی افزود: همچنین ۱۱ گروه داوری آثار جشنواره رسانهای صبح را داوری کردند. بازار محصولات رسانهای صبح نیز با حضور رئیس سازمان صداوسیما افتتاح میشود و از چهارشنبه هرروز تا ۳ بعدازظهر از علاقهمندان میزبانی خواهد کرد.
برگزیدگان سومین جشنواره رسانهای “صبح“
جوایز برندگان جشنواره بین المللی صبح به برگزیدگان هیئتهای داوری در بخش اصلی با درونمایه “رسانه و نظم نوین جهانی” مبتنی بر ارزشمندی هویتهای محلی و منطقهای، معنویتگرایی، اصالت خانواده، گفتمان مقاومت و استکبارستیزی و بخش ویژهی فلسطین اهدا شد.
بخش اصلی:
جایزه بهترین برنامه تلویزیونی گفتوگومحور با تقدیر از برنامه میدان و Unscripted به استودیو شماره ۹ شبکه العالم سوریه تعلق گرفت.
جایزه بهترین برنامه تلویزیونی ترکیبی با تقدیر از ماجراهای جیرتدان اثر الهام ابراهیمی (سحر آذری)
به برنامه مکث یونس محمدی (شبکه یک) اهدا شد.
جایزه بهترین مستند به “یک پدر، یک پسر و سانکارا” با تقدیر از میراث باد نسیم سهیلی، به اثر آندرئاس لندک از فرانسه رسید.
جایزه بهترین گزارش خبری به صدای زندگی از کاظم دهقانی اشکذری (صداوسیمای مرکز یزد) و گزارش ناو پهبادبر از گیسو میشا احمدی (پرس تیوی) رسید.
جایزه بهترین برنامه رادیویی و پادکست با تقدیر از صدای آزادی اثر عبدالرضا استودان به شهرام میکائیلی (رادیو مهاباد) با اثر سرزمین نقاشی رسید.
بهترین موشن گرافی “ ایالات متحده، نخستین حامی رژیم اسرائیل در جنگ نسلکشی” اثر عادل عباسی (هیسپان تیوی) شد.
جایزه بهترین رسانه های اجتماعی: ویدئوکست به حسین عاصف و اثر Vocal Politics رسید.
در بخش رسانه های اجتماعی: ولاگ، جایزه به سرباز روح الله رضوی برای بازگشت به خانه اهدا شد.
جایزه بهترین رسانه های اجتماعی: انیمیشن نیز مشترکا به پیچ تاریخی اثر میلاد محمدی و کاسه برنجی اثرحسین حبیبی اصل تعلق گرفت.
جایزه بهترین بخش مقاله (فیچر) به ” ۳۳۳ روز نسلکشی غزه و ۳۳۳ دلیل برای اینکه مغز متفکر آن ایالات متحده است” اثر حمیرا احد رسید.
در بخش مقاله (گزارش تحقیقی) نیز اثر “ اسناد فاششده پروژههای مداخله ایالات متحده در ایران را افشا میکنند” اثر کیت کلارنبرگ روزنامه نگار بریتانیایی توانست نظر مثبت داوران را به خود جلب نماید.
جایزه بهترین مقاله (یادداشت) هم به “ غزه در آستانه محو شدن از نقشه است” اثر دیهگو سکورا از ونزوئلارسید.
بخش فلسطین:
جایزه بهترین تصویرسازی در این بخش به اثر فرار از مهناز صابرپور رسید.
جایزه بهترین برنامه تلویزیونی به سکینه داتو (انگلیس –تانزانیا) برای اثر زنان مقاومت تعلق گرفت.
جایزه بهترین بلاگر خبری به دعا روقه از فلسطین رسید.
جایزه فیلم کوتاه به اثر “ در برابر چشم ها” از سجاد انتظاری تعلق گرفت.
بهترین انیمیشن کوتاه نیز آتش بس اثر گریس هیگنز از استرالیا شد.
جایزه بهترین مستند این بخش نیز به زندگی زیر آتش اثر یوسف ناتیل از فلسطین و غزه کودکی ربوده شده، اثر مومن حسن از قطر داده شد.
جایزه نماهنگ هم با تقدیر از جهان به افق فلسطین (احسان غلام نژاد)
به گروه صول با اثر فلسطینی ها از فلسطین تعلق گرفت.
در پایان این مراسم، اولین بازار بینالمللی فیلم صبح نیز با حضور رئیس سازمان صداوسیما افتتاح شد. در بازار محصولات رسانه ای بین المللی صبح، بیش از ۱۵ خریدار با سابقه بین المللی حضور دارند و در مجموع شرکت های خارجی و ایرانی، بالغ بر ۳۰ غرفه رسانه ای وجود دارد.
در بخش دیگری از این رویداد، ارکستر سمفونیک و گروه کر سازمان صداوسیما به رهبری حسین شریفی سه قطعه نواختند.
سومین جشنواره رسانهای صبح با حضور چهرههای رسانهای بینالمللی در تهران از ۱۳ تا ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ درحال برگزاری است.