به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی و رسانههای نوین معاونت سیما، در این آیین که با معرفی برگزیدگان همراه بود بر لزوم توجه به فیلمنامههای فیلم کوتاه تأکید شد.
قائممقام رئیس رسانه ملی در امور فرهنگی با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد و توجه به موضوعات مغفولمانده و کمتر توجه شده در حوزه فیلمنامهنویسی گفت: پیش از این، رویدادهای ملی مانند راهپیمایی ۲۲ بهمن صرفا روایت خبری و گزارشی می شده است در حالی که این پدیده گسترده و مستمر و عظیم اجتماعی، ظرفیت های دراماتیک زیادی داشته است.
در چند دهه گذشته ما حداقل یک میلیارد تجربه انسانیِ شرکت در بیش از صد راه پیمایی سراسری داشته ایم که نه تنها فیلم یا سریالی راجع به آنها ساخته نشده که حتی در حد یک اپیزود یا یک سکانس یا یک پلان یا یک دیالوگ هم به قاب های نمایشی و دراماتیک تلویزیون در بیش از ششصد سریال و چند هزار فیلم کوتاه و بلند؛ راه پیدا نکرده است.
وی جشن پیروزی انقلاب و راهپیمایی ها و تجمعات مشابه را پدیده جامعهشناختی شورانگیز، جذاب و با تنوع اقلیمی، قومی، جغرافیایی طبقاتی و صنفی کم نظیر توصیف کرد و افزود: هرکدام از این رویدادها میتواند دستمایه آثار دراماتیک شود.
جلیلی گفت: این رویداد یکی از نقاط آغاز برای نهضت ضدسانسور است. غفلت یا سانسوری که هنر ایران را – با نگاه های سیاست زده و ایدئولوژیکِ روشنفکرمابانه – از ماجراها و کاراکترهای ممتاز و بی نظیری؛ محروم کرده است که می توانند نه فقط برای مخاطب ملی که مخاطب جهانی جذاب باشند.
اسماعیل بهمنآبادی، مدیر خانه تولیدات جوان مرکز سیمرغ نیز در ادامه به چیستی این رویداد پرداخت و گفت: این رویداد با چند محور محتوایی از جمله جشن انقلاب با محوریت راهپیمایی ۲۲ بهمن، مقاومت با محوریت راهپیمایی روز قدس و راهپیمایی اربعین حسینی شکل گرفت که نیاز به روایتی متفاوت داشت.
وی افزود: اصرار ما پیداکردن نقاط درخشان دراماتیک از این رویدادها در فضای داستان و فیلمنامه بود که در نتیجه ۲۹۸ اثر از استانهای مختلف با این رویکرد به دستمان رسید.
مدیر خانه تولیدات جوان تصریح کرد: سعی کردیم این رویدادها را از قاب نگاهی متفاوت ارزیابی کنیم و بهاینترتیب ۲۰ اثر به مرحله نهایی راه یافت که از این میان پنج اثر بهعنوان برگزیده این رویداد معرفی شدند.
بهمنآبادی از تصویری شدن این پنج اثر خبر داد و گفت: طبق قولی که داده بودیم آثار ویژه و برگزیده به مرحله تولید راه خواهند یافت و ۱۵ اثر انتخاب شده نیز عضو خانواده این مرکز خواهند شد و فیلمنامهشان با حفظ حقوق پدیدآورنده، در بانک فیلمنامه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
گفتنی است زهرا کریمی با اثر «موشکباران»، رضوانه فتحی و محمد معظمی با اثر «ساندیس»، بابک احمدی با اثر «سایه»، دلارام وحدتی با اثر «کفشها» و حسین نژاد موسی با فیلمنامه «جواب خواستگاری» برگزیدگان ویژه این رویداد بودند.