عرضه بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب مرکز اسناد در نمایشگاه تهران | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۱۶

عرضه بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب مرکز اسناد در نمایشگاه تهران

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با بیان این که کتاب مزیت‌هایی دارد که جایگزین‌ناپذیر است گفت: غرفه این مرکز در نمایشگاه تهران امسال بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب برای فروش عرضه می‌کند، یکی از آن کتاب‌ها که به تازگی منتشر شده «فرهنگ‌نامه شهدای مدافع حرم» است که تمام شهدای این حوزه در ۱۰ سال گذشته را معرفی کرده است.

به گزارش صبا، مصطفی پورمحمدی ضمن بیان اینکه ما در نمایشگاه کتاب امسال مثل هر سال غرفه داریم و تعدادی از کتاب های تألیفی و ترجمه‌ای چاپ اول را در کنار کتاب‌های قدیمی عرضه می‌کنیم. دو سه عنوان کتاب نیز قرار است رونمایی شود، گفت: در مجموع حدود ۳۰۰ عنوان کتاب از چاپ‌های قدیمی تا جدید برای فروش عرضه می‌کنیم. ما در سال‌های گذشته رکوردی در حدود چهل و چند عنوان چاپ اول داشته‌ایم. سال گذشته حدود ۲۷ تا ۳۰ عنوان منتشر کردیم.

وی با یادآوری این نکته که مرکز اسناد انقلاب اسلامی در زمینه‌های مختلف مثل تاریخی، مستند، تحلیلی و اندیشه‌ای و نقد و ترجمه فعالیت دارد بیان کرد: تمرکز اصلی ما روی خاطرات تاریخ انقلاب و تاریخ معاصر است.

پورمحمدی نمایشگاه کتاب را یک پدیده ممتاز فرهنگی در جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: این نمایشگاه جزو نمایشگاه‌های بسیار معتبر در سطح جهانی محسوب می‌شود. هم از نظر سابقه و هم از نظر میزان مراجعه‌کننده، واقعاً یک پدیده فرهنگی بسیار ارزشمند برای کشور است. نمایشگاه کتاب فضای بسیار خوبی ایجاد می‌کند. مردم در مکان نمایشگاه با هزاران کتاب و موضوع و عنوان و تیتر مواجه می‌شوند. نمایشگاه ذهن‌ها را به رویش و بالندگی وادار می‌کند و خودش بسیار قابل توجه است. برخی محققان در این فضا قرار می‌گیرند و کتاب‌های جدید را می‌بینند. طراحان ایده‌های تازه‌ای می‌گیرند و از هر جهت، رویدادی مناسب است.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه نشر و کتاب عنوان کرد: طی دو سه سال اخیر، موضوع اقتصاد چاپ و اقتصاد کتاب برای ما مسئله‌ساز شده است. واقعاً وضعیت اقتصادی کتاب در حال حاضر بسیار سخت است. ما خودمان از قیمت‌هایی که روی کتاب‌ها درج می‌کنیم خجالت می‌کشیم. مؤسسه ما خودگردان است و هیچ‌گونه یارانه‌ای دریافت نمی‌کند. تنها چند سال پیش یک سهمیه کاغذ گرفتیم و برای برخی کتاب‌ها که قرار بود از کاغذ یارانه‌ای استفاده شود، با نرخ پایین‌تری قیمت‌گذاری کردیم و به همان میزان هم تخفیف قائل شدیم.

وی تاکید کرد: در مجموع، هزینه‌های چاپ و صحافی بالاست. برای فروشندگان و شبکه توزیع هم باید درصدی در نظر بگیریم که حدود چهل درصد است. این هزینه‌ها از دست ما خارج است و قابل مدیریت نیست.

پورمحمدی با اشاره به همزمانی نمایشگاه با حوادث منطقه گفت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در زمینه مقاومت و شهدای مدافع حرم نیز فعالیت داشته است. کتابی در همین زمینه به تازگی با عنوان «فرهنگ‌نامه شهدای مدافع حرم» منتشر کردیم که تمام شهدای این حوزه در ۱۰ سال گذشته را پوشش داده است. در مجموع، ۵۴۵۰ شهید مدافع حرم در جمهوری اسلامی داریم.

وی ادامه داد: در حوزه علمیه نیز به مناسبت یکصدمین سال تأسیس آن، نزدیک به ۲۰ عنوان کتاب کار کرده‌ایم. یکی از آن‌ها خاطرات حاج عبدالکریم است که به مؤسسه حوزه مربوط می‌شود.

پورمحمدی در پاسخ به این سوال که آیا کتاب توانسته در دنیای جدید جایگاه خود را حفظ کند گفت: آمارها نشان می‌دهد که رویکرد به کتاب فیزیکی، که مدتی در افول بود، دوباره تا حد زیادی به دوران رونق برگشته است. چون کتاب صرفاً کالایی آموزشی و علمی نیست و کاربردهای فراوانی دارد. مطالعه کتاب به‌خودی‌خود جذابیت دارد. شاید پادکست‌ها بتوانند بخشی از این کار را انجام دهند، اما کتاب مزیت‌هایی دارد که جایگزین‌ناپذیر است. مثلاً در مترو، هواپیما یا اوقات فراغت، خواندن کتاب بسیار جذاب است.

وی در پایان عنوان کرد: از سوی دیگر، صنعت پژوهش، تکنولوژی و فرآیند تدوین کتاب نیز دچار تحول شده است. اکنون با ظهور هوش مصنوعی، دیپ‌فیک و سایر فناوری‌های نوین، تمام این فرآیندها تغییر یافته‌ و با گذشته متفاوت شده‌است.

نشر اول: ایرنا

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها