گامی نو در پیوند علم و رسانه/امضای تفاهم‌نامه جشنواره «نشان هفت‌قلم» بین دانشگاه تهران و مؤسسه آفرینش | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۷

گامی نو در پیوند علم و رسانه/امضای تفاهم‌نامه جشنواره «نشان هفت‌قلم» بین دانشگاه تهران و مؤسسه آفرینش

موسسه آفرینش به منظور تقویت هم‌افزایی بین حوزه‌های علمی و رسانه‌ای، تفاهم‌نامه همکاری مشترکی با گروه مدیریت رسانه و ارتباطات کسب و کار دانشگاه تهران منعقد کرد.

به گزارش صبا، این تفاهم‌نامه که با هدف زمینه‌سازی تلفیق تجربه رسانه‌ای با پشتوانه علمی دانشگاهی به امضا رسید، بستری برای شناسایی، تقویت و تجلیل از استعدادهای نوآور در عرصه رسانه به‌شمار می‌رود.

جشنواره‌ای برای نوآوری در رسانه

جشنواره «نشان هفت‌قلم» رویدادی فصلی و ملی است که با هدف ترویج نوآوری در تولید محتوای رسانه‌ای، تجلیل از فعالان برجسته و ارتقای اثرگذاری اجتماعی رسانه‌ها طراحی شده است. این جشنواره با ارزیابی تخصصی آثار در هفت رشته کلیدی از جمله گزارش، یادداشت، تحلیل تصویری، پادکست، محتوای تعاملی، ویدئوی کوتاه و روایت شخصی، فرصتی برای نمایش توانمندی‌های نسل تازه رسانه‌ای کشور فراهم می‌آورد.

این جشنواره با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه تهران، قصد دارد میان دانش نظری و تجربه حرفه‌ای در حوزه رسانه پیوندی وثیق برقرار کند. نخستین دوره اعطای جوایز جشنواره برای مردادماه سال جاری برنامه‌ریزی شده و هدف آن ایجاد الگویی برای رویدادهای اثرگذار و استاندارد در حوزه رسانه‌های فارسی‌زبان است.

اهداف تفاهم‌نامه: تقاطع دانش، تجربه و مسئولیت اجتماعی

هدف اصلی این تفاهم‌نامه، ایجاد بستری پایدار برای پیوند میان نخبگان دانشگاهی و فعالان حوزه رسانه عنوان شده است. از جمله اهداف کلیدی این همکاری می‌توان به توسعه مهارت‌های رسانه‌ای با پشتوانه علمی، تولید محتوای تخصصی و مسئولانه، شبکه‌سازی میان فعالان رسانه و استادان دانشگاه، و تأثیرگذاری اجتماعی از طریق ترویج محتوای خلاق اشاره کرد. این همکاری همچنین به دنبال ایجاد الگوی جدیدی از رویدادهای رسانه‌ای است که در آن معیارهای حرفه‌ای و معیارهای علمی در کنار هم قرار می‌گیرند.

دبیرخانه دائمی: ساختار اجرایی و قلب تپنده جشنواره

برای مدیریت، هدایت و پایش این جشنواره، دبیرخانه‌ای مشترک و دائمی در محل مؤسسه خانه آفرینش تشکیل خواهد شد. این دبیرخانه متشکل از شش عضو با حق رأی (سه نماینده از هر طرف)، ناظران حقوقی، و مشاورانی از انجمن صنفی روزنامه‌نگاران و خانه سینما خواهد بود. وظایف اصلی دبیرخانه تدوین نظام‌نامه‌های داخلی، شیوه‌نامه داوری و انتخاب هیات داوران، برنامه‌ریزی تقویم رویدادها، تصویب ساختار اجرایی جشنواره و نظارت بر فرآیند انتخاب آثار است.

امیر تاجیک، مدیر مجموعه رسانه‌ای آفرینش راهبر رسانه‌های هفت‌صبح و تی‌وی‌پلاس، در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: «جشنواره «نشان هفت‌قلم» نه تنها محملی برای درخشش استعدادهای رسانه‌ای نوظهور است، بلکه فرصتی برای بازتعریف نقش رسانه در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور بر پایه دانش دانشگاهی به‌شمار می‌رود. این جشنواره تلاش دارد میان خلاقیت رسانه‌ای و نگاه تحلیلی و مسئولانه، توازنی حرفه‌ای و پایدار برقرار کند.»

دکتر داتیس خواجه‌ئیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر گروه مدیریت رسانه وارتباطات کسب و کار این دانشگاه نیز با تاکید بر اهمیت این همکاری علمی گفت: در پی این بوده‌ایم که نگاه دانشی‌مان را یک نمود مشخص در عرصه بازار رسانه‌ای اضافه کنیم. نشان هفت‌قلم از کیفیت در عرصه رسانه‌ها قدردانی می‌کند.

اولین نشست رسمی دبیرخانه نشان هفت‌قلم ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد تا چارچوب آیین‌نامه‌ها و جدول زمان‌بندی دوره نخست جشنواره نهایی شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها