به گزارش صبا، سارا نامجو کارگردان انیمیشن درباره وضعیت سینمای انیمیشن در سالی که گذشت و نگاه خود نسبت به سال پیش رو گفت: حدود ۲ سال است از ایران دور هستم اما کماکان تلاشهای دوستان و همکاران در بخش انیمیشن را رصد میکنم و به آنها مرحبا میگویم؛ اینکه با شرایط بسیار سخت اقتصادی و افزایش سرسامآور هزینهها همچنان امیدوارانه مشغول کار در این عرصه هستند، بسیار دلگرمکننده است. انیمیشنهای ایرانی طی سالهای گذشته افتخارآفرینیهای بسیاری در جشنوارهها داشته اند، اکنون هم که ساختن فیلمهای بلند و اکران آنها به یک روند تبدیل میشود، میتوان به آینده انیمیشن امیدوار بود.
او ادامه داد: با توجه به موفقیت انیمیشن در ایران، این احتمال وجود دارد که بخش خصوصی بودجه بیشتری را به این عرصه سرازیر کند و انیمیشن، کمتر به کمکهای دولتی نیازمند شود؛ این ابتدای راه صنعتی شدن انیمیشن در ایران به معانی واقعیست. از طرف دیگر سال ۱۴۰۴، سال عجیبی است، برای همه وجوه اجتماعی سال عجیبی خواهد بود و پیش بینی هر چیزی در آن مشکل است. انیمیشن و هنر هم همان سرنوشتی را خواهند داشت که دیگر بخشها، خوب یا بد آن در این لحظه قابل پیشبینی نیست. با این وجود تعداد زیادی استودیوی کوچک همین الان با وجود همه سختیها، همچنان به تولید ادامه میدهند.
این کارگردان درباره جایزه اسکار انیمیشن ایرانی «در سایه سرو» به صبا گفت: جایزه اسکار انیمیشن ایرانی یک شاهکار بود، با تمام وجود خوشحال شدم و به این دوستان تبریک میگویم، گرفتن این جایزه مطلقا کار سادهای نیست. باید اشاره کرد که این زوج کارگردان نه تنها اسکار، بلکه جوایز بسیار مهم دیگری را قبل از آن به خود اختصاص دادهاند.
نامجو از تاثیر اسکار بر سینمای انیمیشن ایران گفت: این جایزه قطعا همه بچههای انیمیشن را سرفراز و شادمان کرده است چون من شاهد این بودهام که چه تعداد نیروی جوان و مستعد در انیمیشن ایران مشغول فعالیت هستند و زحمات بسیاری از آنها نادیده گرفته میشود، آنها دهها برابر هر هنر دیگری در ایران، برای تحقق رویاهایشان میجنگند. کدام هنر را سراغ دارید که به اندازه انیمیشن، زمان و عمر آدمی را به خود اختصاص دهد؟ این جایزه اسکار به اهل انیمیشن میگوید اگرچه جان، جسم و پول بسیاری برای این هنر صرف میکنید و در داخل ایران چندان نتیجه نمیبینید اما بالاخره در این دنیا کسانی هستند که کار شما را خواهند دید و بر آن ارزش خواهند گذاشت.
کارگردان «ستارگان زیر باران» همچنین تاکید کرد: پیام مهمتر این جایزه اسکار به کارگزاران فرهنگی خواهد بود که اغلب نظارتشان بیشتر از حمایتشان است؛ این جایزه به آنها میگوید که نسلهای جوان به مدد امکانات مدرن، در نهایت رویاهایشان را خواهند ساخت و جایزهاش را هم خواهند گرفت. وقت آن رسیده است که به جای مانع تراشی، حداقل کاری کنید که در افتخار این جایزهها کمی شریک باشید.
او در بخش دیگری از صحبتهایش درباره فعالیتهای خود در خارج از کشور عنوان کرد: زندگی در مهاجرت سختیهای بسیاری دارد از جمله ساختن فضای کاری متناسب با دانش و تجربه قبلی اما تلاش کردن همیشه به نتایج خوبی منجر میشود که در طی این تلاشها خوشبختانه امسال توانستم اولین پروژه انیمیشن خود در غربت را کارگردانی کنم. این کار، انیمیشنی ۱۰ دقیقهایست که در دل یک فیلم سینمایی آمریکایی گنجانده خواهد شد. فیلم، داستانی جنایی- روانشناختی دارد و انیمیشن دنیای درون یک فرد دو شخصیتی را روایت میکند. این اولین بار است که داستانی را که دیگری نوشته است، به انیمیشن درمیآورم و اولین تجربهام در ساختن انیمیشن بهعنوان بخشی از یک فیلم سینمایی است. خیلی از شرایط در این کار متفاوت است و البته تجربه ارزندهای هم برای من خواهد بود.
نامجو درباره چگونگی کارگردانی این انیمیشن تاکید کرد: شما برای ورود به بازار کار بینالمللی نیاز به چهار توانایی دارید؛ داشتن سابقه کار و تحصیل قابل اثبات و پورتفولیو یا وبسایت شخصی، پرسنال برندینگ و نت ورکینگ روی اینترنت و شبکههای حرفهای، صبور بودن، پیگیری و آموختن ادبیات فضای کار و تجارت رایج در هر کشور، داشتن مجوزهای کاری و مالی لازم در هر کشور و در آخر نا امید نشدن چون در ازای یک پاسخ مثبت، شما بیش از هزار پاسخ منفی دریافت خواهید کرد.
این کارگردان افزود: علاوه بر این انیمیشن، پس از سالها، به کار کمیک استریپ برگشتهام و مشغول طراحی یک کتاب کمیک استریپ برای یک نویسنده آفریکن- آمریکن هستم که سگهای کمککننده به ناتوانان را مربیگری میکند و مجموعه داستان کمیک جذابی در این باره نوشته است. کتاب کمیک شاخه محبوبی در تولید کتاب فیزیکی و آنلاین در بازار آمریکای شمالی به شمار میرود، تولیدات زیادی در این حوزه وجود دارد و ناشران مهمی نیز برای آن وجود دارد.
او در پایان خاطرنشان کرد: کتاب کمیک و دنیای فیلم و انیمیشن ارتباط طولانی بایکدیگر دارند و آثار کمیک زیادی به فیلم و انیمیشن درآمدهاند یا بالعکس، به همین دلیل نویسندگان زیادی مایلاند که داستانهایشان را بهصورت کمیک بنویسند و تصویرگری کنند تا زودتر به بازار نشر یا فیلم راه یابند. البته که هر داستان کمیکی قابلیت تبدیل به مدیوم سینما و انیمیشن را ندارد اما مردمان بسیاری از نسخه کتابی آن استقبال میکنند و همچنان بازار خوبی در بین جوانان و نوجوانان دارد.