سمیه خاتونی/ صبا؛ رئیس سازمان سینمایی در ابتدا با اشاره به نسبت میان سینمای بلند و کوتاه، این ارتباط را همچون نسبت فرمهای مختلف شعر دانست و تصریح کرد: «اگر بخواهیم مثالی ادبی بیاوریم، فیلم کوتاه مانند یک رباعی است و فیلم بلند همچون غزل یا قصیدهای است که ساختاری گستردهتر دارد. اما همین رباعی – یعنی فیلم کوتاه – استعارهای کوچک و در عین حال کامل است که میتواند کلید ورود به دنیای وسیعتری همچون سینمای بلند باشد. فیلم کوتاه، در عین اختصار، جهانی از معنا را در خود جای میدهد.»
فریدزاده با تأکید بر اهمیت فیلم کوتاه، به کمبود جایگاه این قالب در سبد مصرف مخاطبان اشاره کرد و افزود: «متأسفانه هنوز فیلم کوتاه آنطور که باید در سبد مصرف مخاطبان قرار نگرفته است. برای رفع این نقیصه، برنامههایی در دست اجرا داریم که با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران و تلاش آقای شعیبی و سایر همکاران در حال پیگیری است.»
او همچنین از طرحهای تازه برای ارتقاء چرخه اکران فیلمهای کوتاه خبر داد و گفت: «در آیندهای نزدیک، جایگاه ویژهای برای فیلمهای کوتاه در چرخه عرضه و اکران پیشبینی شده است. با اجرای این طرحها، فیلمهای کوتاه امکان بیشتری برای دیده شدن خواهند یافت و ما نیز در زمان مقتضی جزئیات دقیق آن را به اطلاع رسانهها و علاقهمندان خواهیم رساند.»
رئیس سازمان سینمایی در پایان با اشاره به رویکردهای تازه سازمان سینمایی در قبال فیلمهای سفارشی و جشنواره فجر عنوان کرد: «امسال تلاش داریم تا جشنواره فیلم فجر با رویکردی متفاوت نسبت به سالهای گذشته برگزار شود. یکی از محورهای این تحول، بازنگری در نحوه حمایت از فیلمهای سفارشی و نگاه عادلانهتر به ظرفیتهای مختلف تولیدی در سینمای ایران خواهد بود.»