طرح تحول رسانه ملی چیزی جز توهم نبود/ آقای جبلی! هنرمندان شاخص را از رسانه ملی دور کردید | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۵۶

طرح تحول رسانه ملی چیزی جز توهم نبود/ آقای جبلی! هنرمندان شاخص را از رسانه ملی دور کردید

سید علی احمدی، تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در صفحه شخصی‌ اینستاگرام‌اش از سیاست‌های پیمان جبلی در صدا و سیما انتقاد کرد. به عقیده او این سیاست‌ها باعث شده چهره‌های شاخصی که تلویزیون خانه اول و آخرشان بود، ناامید و از رسانه ملی دور شوند.


به گزارش صبا، سید علی احمدی در این متن انتقادی نوشته:
جناب آقای پیمان جبلی، سلام.
شما در سخنان اخیر خود از موفقیت سریال «پایتخت» به عنوان «نمونه‌ای بارز از همکاری موفق هنرمندان و رسانه ملی» یاد کردید. اما حقیقت این است که تولیدات تلویزیونی پیش از دوره مدیریتی شما نیز دقیقاً همین ویژگی‌ را داشتند. این تولیدات، مخاطب‌محور، پرطرفدار و حاصل همکاری سازنده میان هنرمندان و رسانه ملی بودند. شما و همفکرانتان، به بهانه «طرح تحول»، این ارتباط سازنده را مختل کردید. بسیاری از برندهای موفق تلویزیون را متوقف فرمودید و با اتخاذ سیاست‌های نادرست، سرمایه‌های انسانی و هنری سازمان را به حاشیه راندید.
این طرح تحول که چیزی جز یک توهم نبود، با شکست مواجه شد. نتیجه این شکست، افت کیفیت برنامه‌ها و کاهش اعتماد مخاطبان بود. اکنون، پس از این ناکامی، بازگشت به تولیدات موفق قبلی را به عنوان موفقیت خود جلوه می‌دهید. اما این موفقیت، نه متعلق به شماست و نه حاصل سیاست‌های شما. این موفقیت، میراث سال‌های پیشین تلویزیون است؛ سال‌هایی که رسانه ملی با شناخت دقیق مخاطبان، تولیدات باکیفیت و ارتباط مؤثر با هنرمندان، اعتماد و محبوبیت گسترده‌ای داشت.
شما با سیاست‌های غلط و جزم‌اندیشی بی‌حاصل، نه‌تنها فرصت رشد تلویزیون را از بین بردید، بلکه هنرمندان و چهره‌های شاخصی را که تلویزیون خانه اول و آخرشان بود، ناامید و از رسانه ملی دور کردید. بسیاری از این هنرمندان که روزگاری علاقه‌مند به تولید در تلویزیون بودند، یا به سمت پلتفرم‌های آنلاین رفتند یا اکنون در فضای تولیدات سینما و پلتفرم‌ها معلق و سرگردانند. شما اکنون با تلاش‌های بی‌ثمر، می‌خواهید جلوی تولیدات این پلتفرم‌ها را بگیرید ، اما این آب در هاون کوبیدن است.

مشکل عمیق‌تر از این است. بسیاری از مدیران ارشد شما، اندک تجربه رسانه‌ای هم ندارند. چگونه ممکن است در مهم‌ترین دستگاه فرهنگی این کشور، افرادی بدون هیچ شاخصه مدیریتی، بدون هیچ تجربه در تولید و اداره رسانه، با اعتماد به نفسی غیرواقع‌بینانه بر صندلی‌های مدیریت این سازمان تکیه بزنند و تصمیم‌گیری کنند؟ این افراد، با تصمیمات نادرست خود، سازمان را به سمت بی‌ثباتی و افت کیفیت سوق داده‌اند. اما آنچه تأسف‌بارتر است، این است که در برابر خطاها و ناکامی‌های آنان، نه تنها مسئولیتی پذیرفته نمی‌شود، بلکه اشتباهات آنان به پای دیگران نوشته می‌شود!

شما به جای حفظ سرمایه‌های انسانی و هنری که این سازمان در اختیار داشت، آنان را ناامید کرده و راندید. اگر واقعاً به تعامل و حمایت از هنرمندان اعتقاد داشتید، امروز بسیاری از چهره‌های برجسته این سرزمین همچنان در رسانه ملی فعالیت می‌کردند، نه اینکه سرگردان در پلتفرم‌های دیگر به دنبال فضایی برای ادامه کار خود باشند.

آقای جبلی!
لطفاً موفقیت کارها را نه به نام خود ثبت کنید و نه با سخنان نسنجیده، داغ هنرمندان این سرزمین را تازه کنید. شما می‌توانید از سریال «پایتخت» به عنوان یک اثر موفق تقدیر کنید، اما بدون آنکه این موفقیت را به تعامل سازنده هنرمندان با رسانه ملی، درک صحیح از مخاطب ایرانی و تمرکز بر عناصر هویتی جامعه نسبت بدهید. زیرا همه این‌ها سال‌ها در رسانه وجود داشت و شما آن را به فنا دادید. حقیقت این است که شما و همکارانتان هیچ تعامل سازنده‌ای با هنرمندان نداشتید. اگر این تعامل را بلد بودید، سرمایه‌های هنری و انسانی سازمان را حفظ می‌کردید و امروز وضعیت تلویزیون بسیار بهتر از شرایط فعلی بود.

آقای جبلی!
شما نزد افکار عمومی، نزد برنامه‌سازان دلسوز و اهالی فرهنگ و هنر این کشور و حتی نزد حامیان واقعی این نظام، محکوم هستید. لطفاً دست از تبلیغات غیرواقعی بردارید و به جای ادعاهای بی‌پایه، به آسیب‌هایی که به بدنه فرهنگی و هنری کشور وارد کرده‌اید، پاسخگو باشید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
رضا
میهمان
1 ماه قبل

عجب.. پس اتیوپیایی بوده رسانه ی ملی قبل از ۱۴۰۰ نه اون سازمان به گل نشسته و جولانگاه مشتی سلبریتی کانادایی که هنوز تو همین آرشیو صبا فریاد وا مصیبتای هنرمندانی که شما سنگش رو به سینه میزنی (اگر هنرمندان رو در رامبد جونت و کسایی که کاملا دل خواسته از ۱۴۰۱ به اینور نخواستن تو رسانه ی نظام باشن خلاصه نکنی) قابل رویته

علی
علی
میهمان
1 ماه قبل

خندوانه را چه کسی تعطیل کرد و شما را وقیح؟

آقای سیدعلی احمدی، تهیه کننده چند فصل آخر خندوانه در یادداشتی به مدیران رسانه ملی حمله کرده که «هنرمندان و چهره‌های شاخصی را که تلویزیون خانه اول و آخرشان بود، ناامید و از رسانه ملی دور کردید».
این یکی از بزرگترین انتقادات نسبت به دوره تحول رسانه ملی‌ست که متاسفانه در سایه ضعف رسانه‌ای بزرگترین رسانه کشور، هر روز تکرار می‌شود و جواب درخور هم نمیگیرد.
برای مثال بد نیست همین مورد خندوانه را مرور کنیم.

خندوانه تا محرم ۴۰۱ روی آنتن بود. یعنی با روی کار آمدن رییس جدید رسانه ملی در سال قبل، فصل جدیدش ساخته شد و پخش شد تا محرم که مثل همیشه برنامه‌های طنز و سرگرمی موقتا از آنتن پایین می‌آیند.
محرم رسید و خندوانه تعطیل شد.
در دو ماه تعطیلی محرم و صفر خندوانه، ماجرای مهسا پیش آمد و بعد از آن هم به اعتراف همین آقای احمدی در محافل خصوصی و البته اعتراف رامبد جوان در مصاحبه‌های علنی، مدیران تلویزیونی سراغ آنها رفتند که باز خندوانه را بسازند ولی قبول نکرده‌اند.
این اتفاق برای مهران مدیری و دورهمی هم دقیقا افتاد. تا محرم  در زمان همین مدیران تحول روی آنتن بود و بعد…

حالا این وسط چه کسی، آنها را از آنتن حذف کرده است؟ اگر مدیران تحول نمیخواستند شما روی آنتن باشید چرا یکسال قبل از مهسا حذفتان نکردند؟ و اگر شماها بخاطر ضعف مدیران تحول نمی‌خواستید با آنها کار کنید، چرا یکسال قبل از مهسا آنتن را ترک نکردید؟
چرا مثل سابق و با خوشی و خوشحالی با همین مدیران تحول کار می‌کردید تا رسید به ماجرای مهسا؟

اما چه چیز باعث می‌شود که کسی مثل سیدعلی احمدی که به یکباره با سابقه چند کار معارفی یکدفعه از فصل چندم خندوانه آمد جای نفر قبلی را گرفت و سر سفره آماده خندوانه نشست فکر کند می‌تواند اینطور تاریخ را تحریف کند و بخاطر قهر خودخواسته، طلبکار هم بشود؟

سال ۹۸ هم رامبد جوان دقیقا همین‌کار را کرد. بعد از شلوغی‌ها، در حالی که باید خندوانه را می‌ساخت متنی منتشر کرد و گفت خندوانه را نمیسازد و حال مردم خوش نیست و خندوانه بماند برای وقتی که حالمان خوش بود و… از این دست ناله‌های اعتراضی.
یعنی در حالی که قرارداد داشت و کنداکتور چیده شده بود و… عشقش کشید قهر کند و خندوانه نسازد. که خب حتما مدیران وقت رفتند منت‌کشی و شاید شتیل را چرب‌تر کردند و امتیازاتی دادند تا آقا بعد از ماه‌هایی دوباره منت گذاشت و لطف کرد و برگشت.

اگر آن روز و حتی در موارد مشابه بجای منت‌کشی و امتیاز دادن یقه این جماعت را می‌گرفتند که شما غلط می‌کنید آنتن را مسخره خودتان کرده‌اید و هر وقت عشقتان می‌کشد برنامه نمی‌سازید و… امروز اینطور پررو و وقیح نمی‌شدند که تهیه کننده خندوانه طلبکار شود و مجری‌اش در گفتگویی بگوید من را به زور می‌بردند خندوانه بسازم!

اگر ژورنالیسم مریض در این سالها بجای شمشیر بالای سر مدیران رسانه ملی گذاشتن که چرا فلان چهره در آنتن نیست، می‌رفت این جماعت پرناز و افاده‌ی دمدمی مزاج را سوال پیچ می‌کرد که چرا رفتار حرفه‌ای ندارید، این دروغ انقدر تکرار نمی‌شد که رامبد و مدیری و… را مدیران رسانه ملی حذف کردند.

ماهبندان | محمدرضا شهبازی


آخرین اخبار

پربازدیدها