به گزارش صبا، جلال غفاری با بیان اینکه در مقایسه سینمای طنز دفاع مقدس و سینمای کمدی درباره ضرورت پرداختن به کارهای طنز در عرصه مقاومت و دفاع مقدس اظهار داشت: سینمای کمدی، مشکلی دارد. تعریف کمدی را خوب درک نکردیم. کمدی امری فاخر است. موضوع کمدی با معنای طنز با هجو و هزل در ادبیات ما پیشینهای دارد. این سه در هم خلط شده است.
او افزود: جامعه ما به کمدی نیاز دارد. این جامعه با پیشینه تاریخی خود، پرنشاطی خاصی دارد. عناصر مختلفی در آن دخیل هستند که بخشی جغرافیایی و بخشی هم ماهوی، هویتی و مذهبی ما به حساب میآیند.
او ادامه داد: چون موقعیت شادی داریم و این موقعیت کاملا میتواند خلق درام و موقعیت کمدی ایجاد کند، میتواند در بسیاری از موقعیتها مورد استفاده قرار گیرد مگر در جاهای نادری که آن هم به تعریف فلسفی، کمدی و تفکیک آن از دیگر ژانرها برمیگردد که یک دقت فلسفی در این ماجرا باید کنیم که متاسفانه نداشتیم.
غفاری گفت: آثار کمدی دفاع مقدس فاخری در این دورهها داشتیم. باید این مساله خلق شود. سریال «زیرخاکی» مایههای دفاع مقدسی داشت. فضای طنز داشت و جلیل سامان انصافا در این زمینه به خوبی عمل کرد.
او اظهار داشت: با وجود فیلمنامهنویسان و کارگردانهای موفقی که داریم این اتفاق خواهد افتاد. باید به آن فکر و اراده کنیم و از روح شهدایی چون آوینی استمداد کنیم که این اتفاقها رخ دهد.