«طناب»، روایت تحقیر است و کشتن شخصیت | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۴۰

«طناب»، روایت تحقیر است و کشتن شخصیت

سجاد جعفری، بازیگر نمایش «طناب»، با اشاره به نقش پیچیده و روان‌شناسی شخصیت خود در این اثر، تاکید کرد که این نمایش به جای قتل فیزیکی، به موضوعات عمیق‌تری چون قتل شخصیت و تحقیر انسان‌ها پرداخته است و نشان می‌دهد که چگونه رفتارهای ما می‌تواند فردی را به حدی برساند که دست به جنایتی بزند.

به گزارش صبا؛ سجاد جعفری بازیگر نمایش «طناب»، اثر پاتریک همیلتون به کارگردانی سیدامیرعلی میرزاد که این روزها در تماشاخانه طهران به روی صحنه است، در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا با اشاره بر نقش خود در این اثر نمایشی گفت: شخصیت من در نمایش «طناب»، ترکیبی از انسانی خوش‌گذران و بی‌قید به مسائل زندگی است. آن چیزی که برای من جذاب بود، این تناقض شخصیت من با دیگر مهمان‌ها و بی‌اهمیتی او به اتفاقات پیش آمده در طول مهمانی بود؛ او همچنان به انجام کارهای خود می‌پردازد. بازی در این نقش برای من فرصتی بود تا در یک کار تراژدی، با آدم‌های عجیب و انرژی سنگین مهمانی، بتوانم به طور هایپر و گاهی کمدی بازی کنم.

او افزود: کلید موفقیت در این کار، درک عمیق روانشناسی شخصیت است. بازیگر باید با مطالعه و تمرین، و استفاده از تکنیک‌های خاص، بتواند حس را به صورت واقعی منتقل کند. همچنین تعامل بین بازیگر و کارگردان در این زمینه نقش بسزایی دارد.

این بازیگر درباره پیام نمایش گفت: قطعاً این نمایش درباره قتل فیزیکی نیست، بلکه به قتل شخصیت، قتل تحقیر و قتل ندیدن اشاره دارد. پیام اصلی این نمایش این است که چطور با رفتارهای‌مان می‌توانیم فردی را به جایی برسانیم که دست به جنایتی بزند.

جعفری گفت: در طول زندگی‌ام، رگلان‌های زیادی را مشاهده کرده‌ام و با افزودن کمی چاشنی به نقش مورد نظر، به این شخصیت رسیدم. این یکی از سخت‌ترین بخش‌های کار بود؛ طنز در این نمایش که کمدی سیاه است، چالش دیگری را به دنبال داشت. به هر حال، در هر کار تراژدی صرفاً نباید تا آخر نمایش تنها تراژدی بازی کرد. هدف نمایش نه تنها ایجاد خنده است، بلکه با بازخوردهایی که از مخاطبان گرفته‌ایم، کمی خنده در طول نمایش مورد نیاز است. مهم‌ترین نکته این است که درک درستی از لحظات مختلف داشته باشیم؛ بدانیم کجا باید مخاطب را بخندانیم و کجا فضا باید سنگین و پر از سکوت باشد.

او همچنین درباره تفاوت‌های اجرا در این نقش نسبت به نقش‌های قبلی‌اش گفت: با دیدن، شنیدن و واکنش نشان دادن است که می‌توانیم با حس‌هایی مانند خشم، که در همه ما وجود دارد، برخورد کنیم. عدم واکنش به این حس‌ها می‌تواند باعث رخنه آن‌ها در وجود ما شده و در آینده مشکلی بزرگ برایمان ایجاد کند. باید دید، شنید و واکنش نشان داد تا این حس‌ها در جای خود باقی بمانند و فعال شوند. همچنین محیطی که در آن زندگی می‌کنیم، می‌تواند عامل چنین جنایتی باشد. شاید اگر گرنیلو در محیطی رشد می‌کرد که بیشتر به او توجه می‌شد و اعتماد به نفس بالاتری داشت، این حس خشم در او فعال نمی‌شد و چنین جنایتی رخ نمی‌داد.

سجاد جعفری در پایان تأکید کرد: قطعا نمایش «طناب» درباره قتل فیزیکی نیست، بلکه بیشتر به قتل شخصیت، قتل تحقیر و قتل ندیدن اشاره دارد. پیام این نمایش این است که چطور رفتارهای ما می‌تواند فردی را به جایی برساند که دست به جنایتی بزند.

نمایش «طناب» با بازی بهنام عموخلیلی، علی عبدالرحیم‌زاده، محمدعلی آقائی، سجاد جعفری، فاطمه شوقی، شکیبا معتضدی و اردلان رزمی تا ۲ خرداد در تماشاخانه طهران روی صحنه است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها