به گزارش صبا، در میان ۱۰۰ اثر ارائهشده از بزرگان هنر مدرن و معاصر ایران، حضور یک اثر از زندهیاد صادق تبریزی، از پایهگذاران نقاشیخط و پیشگامان مکتب سقاخانه، با فروش ۳ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان، بار دیگر نام او را در قلب بازار هنر ایران ثبت کرد.
-طراحی درخشان، رکوردی چشمگیر
این اثر که بدونعنوان و به شیوه ترکیب مواد روی کاغذ چسباندهشده روی بوم اجرا شده، در گذشته نیز یک بار در یازدهمین حراج تهران (۱۳۹۸) عرضه شده بود. در آن زمان با برآورد قیمتی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، به مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان فروخته شد. اما اکنون، پنج سال بعد، همین اثر با برآوردی بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد تومان به قیمت ۳.۱۹۰ میلیارد تومان چکش خورد؛ افزایشی معادل ۱۳۴۰ درصد نسبت به نوبت اول فروش.
بر اساس ارزیابی مهرداد فلاح، هنرمند نقاش و نماینده هنری خانواده تبریزی ، این طراحی از تبریزی به دلیل ابعاد بزرگ، محدود بودن طراحیهای او، و قدرت زیباشناختی و تکنیکی چشمگیر، در رده آثار نفیس قرار میگیرد و توجه مجموعهداران را جلب کرده است. از سویی،حضور دوباره اثر در حراج، نتیجه استقبال قابلتوجه از آثار تبریزی در سالهای اخیر است و قیمتگذاری آن نیز در محدودهای متعادل انجام شده است.
-در کنار غولهای بازار هنر ایران
اثر تبریزی در کنار آثار بزرگی چون:«اندام» اثر حسین زندهرودی (۱۲ تا ۱۴ میلیارد تومان)، «سمت پنهان» از سهند حسامیان (۹ تا ۱۰ میلیارد تومان)، «بدونعنوان» از مسعود عربشاهی (۸ تا ۹ میلیارد تومان) و
«توپ آیینه» از منیر فرمانفرمائیان (۷ تا ۸ میلیارد تومان)،در فهرست مهمترین فروشهای این دوره از حراج قرار گرفت؛ اتفاقی که جایگاه طراحی و نقاشیخط را بار دیگر در قله بازار هنر ایران تثبیت کرد.
– میراثدار نوگرایی ایرانی
زندهیاد صادق تبریزی (۱۳۱۷ – ۱۳۹۶) از چهرههای تأثیرگذار هنر معاصر ایران بود. او نخستین نقاشیخط تاریخ هنر ایران را در سال ۱۳۳۸ بر روی پنل سرامیکی خلق کرد و در دهه ۱۳۴۰ با بهرهگیری از عناصر سنتی ایرانی و خوشنویسی، زبان بصری تازهای را در قالب مکتب سقاخانه بنا نهاد.تبریزی در کنار هنرمندانی چون پرویز تناولی، حسین زندهرودی، فرامرز پیلارام و منصور قندریز، نقشی مهم در پیوند هنر مدرن جهانی با سنتهای بومی ایفا کرد. آخرین حضور بینالمللی او در گالری ۸ لندن در سال ۱۳۹۱ همزمان با هفته هنر جهان اسلام برگزار شد.طی ۵ دهه فعالیت حرفهای، تبریزی بیش از ۳۰ نمایشگاه انفرادی و گروهی برگزار کرد و آثارش در بسیاری از مجموعههای معتبر داخلی و خارجی نگهداری میشود.
-پایان یک شب هنری، آغاز توجهی دوباره
به اعتقاد فلاح، فروش چشمگیر اثر تبریزی نهتنها نشاندهنده قدرت بازار هنر ایران است، بلکه مهر تأییدی دوباره بر اعتبار تاریخی و هنری او در میان نسلهای گوناگون هنرمندان، مجموعهداران و منتقدان به شمار میرود. این فروش، یادآور آن است که آثار هنرمندانی با عمق فرهنگی و مفهومی، حتی پس از سالها، همچنان در صدر توجه قرار دارند و میتوانند موجی تازه از توجه و بازخوانی را در فضای هنری کشور ایجاد کنند.