روایت لحظه به لحظه روز حمله به صدا و سیما/ رسانه ملی، تریبون وحدت، انسجام و همبستگی ملی بود | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۲
گزارش اختصاصی صبا؛ بازدید جمعی از سفرای خارجی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما

روایت لحظه به لحظه روز حمله به صدا و سیما/ رسانه ملی، تریبون وحدت، انسجام و همبستگی ملی بود

سفرای بیش از ۲۰ کشور امروز ۲۲ تیر ماه همراه با اصحاب رسانه و پیمان جبلی رییس رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما بازدید کردند.

پگاه زارعی/ صبا؛ در یکی از مهم‌ترین بازدیدهای رسانه‌ای پس از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، امروز ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴ جمعی از اصحاب رسانه به همراه سفرای بیش از ۲۰ کشور جهان با همراهی دکتر پیمان جبلی، رییس سازمان صدا و سیما، از ساختمان شیشه‌ای رسانه ملی بازدید کردند؛ ساختمانی که در جریان تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی، هدف حملات موشکی قرار گرفت و به یکی از نمادهای مقاومت ملی و رسانه‌ای در برابر تجاوز تبدیل شد.

این بازدید، علاوه بر ابعاد فنی و ارزیابی میزان خسارت، فرصتی بود برای مرور نقش رسانه ملی در روزهای بحرانی جنگ و ثبت روایت‌هایی از لحظات ماندگار، فداکاری خبرنگاران و ایستادگی همکاران رسانه‌ای در مقابل دوربین‌های زنده، در همان لحظه‌هایی که امنیت جانی‌شان تهدید می‌شد.

آنچه در ادامه می‌آید، بخش‌هایی از این بازدید است؛ روایت‌هایی مستند، صادقانه و انسانی از زبان چهره‌هایی که در میانه بحران ایستادند و صدای مردم ایران را، در سخت‌ترین شرایط، به جهان مخابره کردند.

صدای ملت ایران

در ابتدای این بازدید پیمان جبلی رییس رسانه ملی با بیان اینکه میلیون‌ها نفر در ایران و حتی خارج از کشور، شاهد پخش زنده برنامه خبری شبکه خبر بودند گفت:زمانی که این ساختمان هدف حمله موشکی قرار گرفت، همکار شجاع ما، خانم سحر امامی به همراه دیگر همکارانشان در حال انجام وظیفه بودند. از جمله این همکاران قهرمان، جناب آقای خلیلی هستند که هم‌اکنون نیز در جمع ما حضور دارند. خلیلی در آخرین لحظات بمباران ساختمان شیشه‌ای، در شرایطی که ساختمان مورد اصابت قرار گرفته بود، تا واپسین لحظه تلاش کرد.

او افزود: خانم سحر امامی نیز تا لحظه آخر، بدون آن‌که لرزشی در صدایش احساس شود، با اقتدار صدای ملت ایران را به گوش جهانیان رساند. ایشان هم‌اکنون در جمع ما هستند. این حمله، که کاملاً متناقض با تمامی اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل بود، برای مردم ما و برای کسانی که قربانی تجاوزات رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌اند، نه عجیب است و نه جدید. در سایر نقاط مانند لبنان و فلسطین نیز شاهد بوده‌ایم که نخستین اهداف حملات رژیم صهیونیستی، خبرنگاران و دفاتر خبری بوده‌اند. بارها در غزه دیده‌ایم که ساختمان‌های چند طبقه رسانه‌ای هدف قرار گرفته‌اند. در جنگ‌های اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، نزدیک به ۳۰۰ خبرنگار تاکنون به شکل عامدانه به شهادت رسیده‌اند. در لبنان نیز بارها رسانه‌ها هدف مستقیم حمله قرار گرفته‌اند.

رییس رسانه ملی تصریح کرد: از همان روزهای ابتدایی جنگ، پیش‌بینی می‌شد که رژیم صهیونیستی سازمان صدا و سیما را هدف قرار دهد. اما دلایل دیگری نیز وجود داشت که این احتمال را تقویت می‌کرد. رژیم صهیونیستی از همان آغاز جنگ به‌دنبال برهم زدن انسجام ملی، تضعیف روحیه مردم ایران و ایجاد شکاف در جامعه بود. با این حال، مردم ایران دقیقاً برخلاف تصورات رژیم صهیونیستی عمل کردند و وحدت و انسجام ملی در طول دوازده روز جنگ تحمیلی به شکلی بسیار مشهود نمایان شد.

حقیقت پنهان نخواهد ماند

او گفت: رسانه ملی، بهترین تریبون برای نمایش این وحدت، انسجام و همبستگی ملی بود. عصبانیت رژیم صهیونیستی از رسانه ملی و حمله وحشیانه به این ساختمان، نتیجه همین استیصال و خشم از آگاهی‌بخشی و انتشار حقیقت بود. همکاران شجاع ما که اکنون در خدمت شما هستند، نماد میلیون‌ها ایرانی‌اند که در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی با شجاعت ایستادگی کردند. ما بسیار تمایل داشتیم که نمایندگان سیاسی کشورهایی که در این جنگ تمام‌قد کنار رژیم صهیونیستی ایستادند، در این بازدید نیز حضور می‌داشتند. انتظار داشتیم که چشم بر حقیقت نبندند، اما حقیقت هیچ‌گاه زیر ابر پنهان نخواهد ماند. هرچقدر هم برای خاموش‌کردن حقیقت تلاش شود، و هرچقدر هم چشم‌ها بسته بماند، حقیقت پنهان نخواهد ماند. تاریخ بشر همیشه گواه همین موضوع بوده است.

جبلی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این ساختمان هرچه سریع‌تر بازسازی شود و دوباره محل استقرار خبرنگاران و همکاران عزیز ما باشد. اگرچه این ساختمان تخریب شده، آثار سوختگی و خرابی در آن به چشم می‌خورد، و برخی ستون‌ها آسیب دیده‌اند، اما ایستادگی این ساختمان، نمادی است از ایستادگی همکاران ما در رسانه ملی، و نیز نماینده‌ای شایسته از مقاومت تمام رسانه‌ها در ایران و شجاعت ملت ایران. درست است که شیشه‌ها فرو ریخته‌اند، دیوارها دود گرفته‌اند و بخش‌هایی از سازه آسیب دیده، اما استواری این بنا به زیبایی نماد ایستادگی و پایداری مردم ایران است.

صحنه‌ای از ایستادگی، ایمان و وظیفه‌شناسی

در ادامه هومن خلیلی، ناظر کیفی اتاق فرمان که در جریان حمله به صداوسیما در اتاق رژی شبکه خبر روی صندلی کارگردانی نشسته بود، خاطره آن روز را مرور می‌کند: در لحظه حمله، بخشی از همکاران ما داخل ساختمان بودند. تعدادی در اتاق فرمان حضور داشتند و مشغول انجام وظایفشان بودند. ناگهان صدای انفجار بلند شد و به‌ناچار، برخی همکاران از اتاق فرمان خارج شدند. در همان لحظه، خانم سحر امامی روی آنتن زنده بودند و در حال قرائت بیانیه شورای عالی امنیت ملی. او در همان‌جا مستقر ماند، بدون اینکه لحظه‌ای وقفه در اجرای برنامه ایجاد شود.

او در پایان گفت: اینجا بود که ما، به‌روایت شاهدان و به اذن الهی، وارد صحنه شدیم. چرا که عقل سلیم به ما می‌گوید در چنین شرایطی، فرد باید از محل خطر دور شود. اما گویی مشیت الهی بر آن بود که صحنه‌ای برای ملت ایران رقم بخورد؛ صحنه‌ای از ایستادگی، ایمان و وظیفه‌شناسی. خداوند خواست تا این قاب تلویزیونی، بازتاب لحظه‌ای باشد از همدلی او با ملت ایران؛ گویی می‌خواست بگوید: «در سخت‌ترین لحظات این انقلاب، من با شما هستم.» و ما، ناخواسته و بی‌ادعا، به عناصر آن صحنه تبدیل شدیم.

صحنه‌ای از شگفتی و اتحاد ملت ایران

در ادامه سحر امامی، مجری که نماد اقتدار و مقاومت شناخته شد، توضیح داد: اینجا ساختمان شیشه‌ای رسانه ملی است؛ جایی که در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۴، حوالی ساعت ۱۸:۳۵ عصر، مورد تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی قرار گرفت. جایی که از ابتدای جنگ ۱۲روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی، صدها نفر از خبرنگاران، به‌عنوان انسان‌هایی متعهد و عاشق، در صحنه خبر و اطلاع‌رسانی حاضر شدند و صدای ملت ایران شدند؛ برای رساندن آنچه در میدان رخ داد چه از سوی ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران، و چه در بیان تجاوزهایی که از سوی رژیم صهیونیستی به خاک مقدس کشورمان انجام شد.

او افزود: سال‌ها این استودیو، محل تولید و پخش برنامه‌های مختلف و ویژه‌برنامه‌هایی بوده است که به‌صورت زنده از شبکه خبر و اخبار سیما روی آنتن می‌رفتند. برنامه‌هایی که روایتگر آنچه در میدان می‌گذشت برای مردم ایران بودند. امروز این ساختمان نمادی شده برای آیندگان؛ برای اینکه سال‌ها بعد، حتی صدها سال بعد، بتوانیم به همین تصاویری که امروز ضبط می‌شود اشاره کنیم؛ تصاویری که در ذهن‌ها ماندگار خواهد شد و یادآور تجاوز آشکار رژیم منحوس و کودک‌کشی باشد که به جنایت و ظلم در جهان معروف است.

این مجری بیان کرد: من با تأکید می‌گویم که جزو حلقه‌ای بسیار کوچک و ناچیز از دنیایی بزرگ هستم؛ دنیایی به نام خبر و خبررسانی، دنیایی که رژیم صهیونیستی تلاش کرد با تجاوز آشکار در ۲۶ خرداد ۱۴۰۴، آن را در برابر چشم جهانیان تحقیر کند. اما همان‌طور که جناب آقای خلیلی، کارگردان ارجمند ما اشاره کردند، ایشان تا آخرین لحظه در استودیو ماندند و آنتن شبکه خبر را حفظ کردند. در کنار تلاش تمام همکارانم، آنچه در برابر این تلاش دشمن برای تحقیر و ترساندن مردم رقم خورد، به لطف خداوند متعال و دعای خیر حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها)، به صحنه‌ای از شگفتی و اتحاد ملت ایران تبدیل شد.

امامی ضمن بیان اینکه آن چیزی که باعث شد من تا آخرین لحظه روی صندلی‌ام بنشینم، هیچ نبود جز معجزه خداوند، و البته ایمان قلبی به کاری که هرکدام از ما در عرصه خبر و اطلاع‌رسانی انجام می‌دهیم، همراه با عشقی که خبرنگاران نسبت به کارشان دارند، گفت: تمام صحنه‌هایی که در رسانه‌های جهان از لحظه تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان خبر مخابره شد، به‌وضوح نشان می‌دهد که دست رحمت خدا در هر لحظه همراه ما بوده است. خبرنگار ایرانی با عشق برای مردم کار می‌کند، و مردم نیز در تمام لحظاتی که خبرنگار روایت می‌کند از آنچه در میدان‌های مختلف رخ می‌دهد، این عشق و این تعهد را درک می‌کنند و قدردان آن هستند.

او عنوان کرد: صحبتم را کوتاه می‌کنم و توضیح مختصری می‌دهم: حوالی ساعت ۱۸:۳۰ عصر روز ۲۶ خرداد، ما دقیقاً در همین مکان مشغول ضبط برنامه بودیم که رژیم صهیونیستی ساختمان شیشه‌ای را هدف قرار داد. صدای نخستین اصابت را من به‌عنوان گوینده و مجری برنامه ویژه، به‌صورت زنده روی آنتن تجربه کردم. احساس کردم وظیفه‌ام است که برای ارتباط مؤثر با مردم و برای اینکه آن‌ها دچار ترس نشوند، صندلی‌ام را ترک نکنم و تا آخرین لحظه روی آن بنشینم. ما در دل خود با مردم پیمان بسته‌ایم که حتی با جانمان، راوی حقیقت باشیم.

امامی در پایان اذعان داشت: با شنیدن صدای دوم و سوم و انفجارهای بعدی، این حقیقت را بار دیگر به جهانیان مخابره کردیم که مردم ایران به ایستادگی و مقاومت شناخته می‌شوند، و ما خبرنگاران بخشی از همین ایستادگی هستیم. ما بار دیگر به جهانیان اعلام کردیم که صدای حقیقت هرگز خاموش نخواهد شد. همان‌طور که مردم ایران در این دفاع مقدس ۱۲ روزه، شجاعت، ایستادگی و مقاومت خود را ثابت کردند، ما نیز در کنار مردم، تا آخرین نفس و تا آخرین قطره خون، در کنار کشور، در کنار مقاومت، و در کنار پایمردی همکاران‌مان خواهیم ایستاد.

همدلی و اتحاد جامعه رسانه‌ای

در ادامه جبلی در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به پرسش‌ها گفت: به دلیل آمادگی‌های قبلی و تلاش شبانه‌روزی همکاران ما، در طول دوازده روز جنگ هیچ‌گونه وقفه‌ای در پخش برنامه‌ها ایجاد نشد. این مسئله، حاصل اراده‌ای جدی و قاطع در میان تمام همکاران ما در رسانه ملی بود. تمام جامعه رسانه‌ای ایران نیز با اعلام همبستگی با همکاران ما در صدا و سیما، پشتیبانی خود را به‌صورت گسترده اعلام کردند. شعار «ما هم خبرنگار صدا و سیما هستیم» به‌شدت در میان فعالان رسانه‌ای منتشر شد و نمادی از همدلی و اتحاد جامعه رسانه‌ای بود.

او ادامه داد: این همبستگی تنها محدود به مرزهای ایران نبود؛ بلکه شاهد اعلام همراهی و حمایت از سوی رسانه‌ها و خبرنگاران خارج از کشور نیز بودیم. من به نمایندگی از تمامی همکارانم، از جامعه رسانه‌ای ایران و همچنین رسانه‌های خارج از کشور که با صدا و سیما ابراز همبستگی کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم. اگر به طبقه چهارم این ساختمان نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که اصابت مستقیم موشک به همین طبقه و همچنین سه موشک دیگر، موجب شد که عملیات پخش از آن بخش متوقف و به استودیو دیگری منتقل شود، همان استودیویی که در طبقه بالای این مکان قرار دارد.

جبلی گفت: آتش‌سوزی گسترده‌ای که در پی این حمله رخ داد، نتیجه استفاده از بمب‌های آتش‌زا بود که خسارات سنگینی به ساختمان وارد کرد. خوشبختانه با لطف الهی، تصمیم بر آن است که این ساختمان ان‌شاءالله بهتر از گذشته بازسازی شود. احتمالاً استودیوی فعلی را به‌عنوان «نماد مقاومت رسانه ملی» به همان شکل باقی خواهیم گذاشت، تا همواره یادآور ایستادگی و تعهد خبرنگاران و همکاران ما در روزهای دشوار و سرنوشت‌ساز باشد.

رییس صداوسیما تاکید کرد: به‌هرحال، این ساختمان و این نماد، صرفاً متعلق به سازمان صدا و سیما نیست. همان‌طور که این ساختمان، علیرغم اصابت ۱۱ موشک، همچنان پابرجاست و ایستاده، ستون‌های آن نیز مقاوم مانده‌اند. این بنا، نمادی زیبا از ایستادگی، مقاومت و استواری رسانه ملی و ملت شریف ایران است؛ ملتی که رسانه ملی افتخار خدمت به آنان را دارد. درست است که ستون‌ها دود گرفته، شیشه‌ها شکسته، و در برخی نقاط، مصالح فرو ریخته‌اند، اما این بنا بازسازی خواهد شد. همان‌طور که ایران عزیز ما نیز به زیبایی بازسازی خواهد شد.

جبلی افزود: آنچه که با این حمله وحشیانه رخ داد، برخلاف هدف دشمن، موجب تقویت روحیه همکاران ما شد. این حمله به نوعی باعث شد که انسجام اجتماعی و همبستگی مردم ایران از گذشته نیز بیشتر شود و این روحیه، قطعاً در مقاومت ملت برابر دشمن تداوم خواهد یافت. در این روزها، ما شاهد تلاش برخی کشورها، به‌ویژه کشورهای اروپایی، برای بستن چشم بر واقعیت‌ها هستیم؛ برای نادیده گرفتن تعهداتی که خود به‌عهده گرفته بودند چه در برجام، و چه در سایر پیمان‌های بین‌المللی. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات خود پایبند بوده است، اما آن‌ها بودند که نقض عهد کردند. ظاهراً در میان کشورهای غربی و آمریکا و متحدان‌شان، تمایل جدی‌ای برای چشم بستن بر واقعیت‌ها وجود دارد. همان‌طور که امروز نیز، به هر دلیلی که مربوط به خودشان است، در این مکان حضور نیافتند. اما واقعیت پنهان نخواهد ماند. حقیقت، زیر ابر باقی نخواهد ماند.

رییس صداوسیما بیان کرد: کشتار مردم مظلوم غزه، نه‌تنها در زیر غبار سانسور رژیم صهیونیستی و رسانه‌های غربی پنهان نماند، بلکه موجب شکل‌گیری یک همبستگی گسترده بین‌المللی با مردم غزه شد از دانشگاه‌های آمریکا تا پایتخت‌های اروپایی. این بار نیز، حقیقتی که می‌گوید آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان اروپایی‌شان مسئول کشته شدن بیش از هزار ایرانی بی‌گناه هستند، زیر ابر باقی نخواهد ماند و جهان، این واقعیت را خواهد دید. ما اکنون در حال مستندسازی آنچه هستیم که ناجوانمردانه بر صدا و سیما گذشته است. سال‌های آینده، وقتی این تصاویر دیده خواهد شد، و نبود نمایندگان کشورهایی که مدافع این جنایات بودند، برجسته می‌شود، این موضوع به پیام مهمی برای نسل‌های آینده تبدیل خواهد شد.

او افزود: مهم‌ترین پیام این است: قدرت‌های بزرگ، سلطه‌گر و مستکبر جهان، در طول تاریخ، در سمت نادرست ایستاده‌اند. امروز هم در همان سمت ایستاده‌اند. و بعید به نظر می‌رسد که در آینده درک کنند که سمت درست تاریخ کجاست. اما این خبرنگاران و رسانه‌هایی که واقعیت و حقیقت را روایت می‌کنند، در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند و آنچه ثبت می‌کنند، در حافظه تاریخی ملت‌ها باقی خواهد ماند.

جبلی خاطرنشان کرد: کمیته‌های فنی، کارشناسی، تأسیساتی و حقوقی در تخصص‌های مختلف تاکنون چندین بار از محل ساختمان بازدید کرده‌اند. گزارش‌های کارشناسی در حال جمع‌بندی است. وزیر محترم راه و شهرسازی، سرکار خانم صادقی نیز از محل بازدید کردند. طبق گزارش‌های اولیه، خوشبختانه این ساختمان سرپا و قابل بازسازی است. ممکن است نیاز به مقاوم‌سازی داشته باشد، اما ما امیدواریم که با تأمین منابع، بازسازی این ساختمان را در کمتر از یک سال یا حداکثر تا کمی پس از آن به پایان برسانیم، و آن را به همان شکلی که پیش از این بود، بازگردانیم. از همه کارشناسان و مهمانانی که این روزها در برابر چشم میلیون‌ها مخاطب رسانه ملی قرار می‌گیرند، درخواست می‌کنم قدر فرصت حضور در آنتن زنده را بدانند و این امانت بزرگ را حفظ کنند. رسانه ملی در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی، بیش از ۶ هزار ساعت برنامه فقط از شبکه‌های سیما تولید و پخش کرده است؛ برنامه‌هایی عمدتاً زنده. این آمار بدون در نظر گرفتن شبکه‌های صدا، شبکه‌های استانی و حتی شبکه خبر است. طبیعی‌ است که در این حجم عظیم پخش زنده، گاهی ایراداتی نیز رخ داده باشد. اما آنچه مردم ایران دیدند، ایستادگی، اراده و همبستگی رسانه ملی در خدمت به ملت بود. از این پس نیز، همین مسیر ادامه خواهد داشت.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها