مهدیه مالکی/صبا؛ سعید سید زاده تهیه کننده فیلم «دستهای ناپیدا» در ابتدای مراسم اکران فیلم با ابراز خوشحالی و قدردانی از حضور هنرمندان و حضار گفت: این فیلم با دل و محبت تهیه شده و قرار است با حضور دلسوزان و علاقهمندان تماشا شود.
وی با اشاره به اینکه این فیلم با تهیه و پشتیبانی آقای قاضیزاده هاشمی، رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام شده است از او دعوت کرد تا برای حضار صحبتی کوتاه کنند.
در ادامه قاضی زاده هاشمی با اشاره به تجربیات حضور خود در بنیاد شهید تصریح کرد: در آن زمان تلاشهایی برای تغییر فضای این بنیاد نسبت به سینما انجام دادیم و در آن ایام حدود ۱۰ اثر به صورت مشارکتی با وزارت فرهنگ و ارشاد و بنیاد حفظ آثار انجام شد.
وی با اشاره به همکاریهای مشترک با وزارت ارشاد و دیگر نهادها در تولید آثار سینمایی که منجر به تحولات مثبت در این حوزه شد ادامه داد: یکی از فعالیتهای مهم و ارزشمند، نقش زنان در اداره و پشت جبهه بوده است که در قالب کتاب نیز به آن پرداخته شده و سرکار خانم شاه حسینی و همکارانش با همت بلند خود در راستای تحقق این مهم، قبول مسئولیت کرده و در این فیلم به حضور زنان در پشت جبهه پرداخته اند.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: از گذشته تا به امروز نسبت به نقش زنان در ساخت تمدن اسلامی-ایرانی کمتوجهی شده است، باید به این موضوعات که در کدام برهههایی از تاریخ زنان حضور نداشتهاند، دشمن خارجی بر ما غلبه کرده و ما شکست خوردیم و کجا زنان حضور داشته اند و ما با دست خالی پیروز شدهایم، بیشتر معرفی و تبیین شود.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: حتما این داستان از ستارخان را شنیدهاید که وقتی با مهاجرین روس در حال جنگ بود و از کشته شدن بچهها آزرده شده بود، در این میان دید که بچهای از شدت گرسنگی خاک میخورد و مادرش آمد که فرزندش را ببرد و انتظار داشت که آن مادر در رویارویی با او ناراحتی کرده و به خاطر این اتفاقات حرف ناگواری به او بزند ولی زمانی که این مادر با ستارخان مواجه شد به او گفت: « نگران نباش، ما خاک میخوریم که خاک ندهیم» ایران عزیز ما و انقلاب اسلامی ما نیزبر پایه جدی حضور زنان شکل گرفته و این حضور از زمان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس تا به امروز در جنگ ۱۲ روزه ادامه داشته است. شیرزنان ایران تا به امروز تاریخ ایران را رقم زدهاند و مردان غیوری را تربیت کرده و به آنها اعتماد به نفس داده و آنها را در میدان نگه میدارند و علاوه بر تهیج خانواده، خودشان نیز در میدان هستند.
وی درباره اهمیت پرداختن به جنبههای زنانه و کمتر توجه شده در هنر و روایتهای تاریخی این سرزمین تصریح کرد: امیدوارم درباره این موضوع، اهل هنر پررنگتر به جنبه زنانه این سرزمین که کمتر به آن توجه شده، بپردازند چون ما در این موضوع ظرفیتهای زیادی داریم.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به حضور خود در لوکیشنهای تولید فیلم دستهای ناپیدا گفت: امیدوارم همان طور که این فیلم با جان و دل ساخته شده ما نیز با جان و دل آن را تماشا کرده و از آن لذت ببریم.
شاه حسینی بدون ادعا، با اعتقاد و ایمان عمیق کار میکند
در ادامه از داریوش ارجمند دعوت شد تا به روی سن بیایند و به خاطر زحماتی که در پیشبرد این فیلم کشیده بودند با تقدیم لوحی قدردانی شد.
داریوش ارجمند درباره فیلم دستهای ناپیدا گفت: خیلی خوشحالم که پس از یک سال یا بیشتر تلاش و دوندگی برای ساخت این فیلم، امروز حاصل این تلاشها را تماشا میکنم و از آقای قاضیزاده هاشمی، آقای عظیمی و دیگر مسئولان و دستاندرکاران فارابی برای حمایت از این فیلم تشکر میکنم چون خانم شاه حسینی تنها فردی است که به شکل متفاوتی از دیگران کار میکند، بدون ادعا، با اعتقاد و ایمان عمیق به ایران و اسلام کار میکند و این صفاتی که کمتر در کسی یافت میشود.
داریوش ارجمند با اشاره به اینکه هنگام خواندن سناریو این فیلم بسیار هیجانزده شده بودم گفت: من هنوز فیلم را ندیدم ولی از سناریو فیلم هیجان زده شده بودم برای اینکه خیلی زیبا بود و با اینکه دوبار به جبهه رفته بودم ولی اصلا از این موضوع خبرنداشتم که زنانی پشت جبهه لباسهای خونی رزمندگان را میشویند، اتو میکنند و مجدداً به واحدها برمیگردانند و در این میان اتفاقاتی رخ میدهد که برای من بسیار جذاب بود البته قرار بود من هم نقش کوچکی در این فیلم بازی کنم ولی نشد ولی امروز از اینکه در اکران این فیلم هستم بسیار خوشحالم.
وی با ابراز تشکر از همه افرادی که در پیشبرد این فیلم نقش داشتند گفت: در پوستر فیلم که در مراسم اکران قرار داده شده، یک بیت شعر از حافظ نوشتم که آن را خیلی دوست دارم و به گمانم تصویر سینما است؛ حافظ میفرماید: «راز درون پرده ز رندان مست پرس/ کین حال نیست زاهد عالیمقام را»
مسیری که بسته شده بود را باز کردم
بعد از صحبتهای داریوش ارجمند، انیسه شاه حسینی کارگردان فیلم گفت: پس از بیست سال، مسیری که بسته شده بود را باز کردم. استاد داریوش ارجمند در این فیلم خیلی ما را یاری دادند، ایشان با هرفردی که می توانست درباره ساخت این فیلم با امضای خود کمکی به ما کند صحبت کرد. ما با مشکل بودجه روبه رو شدیم و تا بودجه کار تامین شود، استاد ارجمند در تولید این فیلم خیلی به ما کمک کردند و زحمت زیادی کشیدند و هرگز محبتهای ایشان را فراموش نمیکنم.