«گورستان فرنکلیف» را در تماشاخانه طهران ببینید | پایگاه خبری صبا
امروز ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۴۴

«گورستان فرنکلیف» را در تماشاخانه طهران ببینید

«گورستان فرنکلیف»، داستان مردی ساکن یک کلیسا است و با وجود اینکه از مرگ دیگران خوشحال نمی‌شود، آگهی‌های ترحیم را با لذتی عجیب می‌خواند. نمایش به دنبال انتقال ایدئولوژی تلاش برای بقاست؛ در عین حال که دخالت انسان در سرنوشت را هم زیر سوال می‌برد.

 به گزارش صبا، «گورستان فرنکلیف» با فضایی رازآلود و شخصیت‌پردازی پیچیده در تماشاخانه طهران روی صحنه رفته است. روایتی برگرفته از یک اِلمان؛ فرانکنشتاین. معروف‌ترین اثر نویسنده انگلیسی مری شلی که سال ۱۸۱۸ میلادی نوشته شده است. داستان دانشمندی جوان به نام ویکتور فرانکنشتاین که در یک آزمایش علمی غیرمعمول، موجودی فهیم را خلق می‌کند.

مهیار صادق‌زاده که برای نخستین بار است کارگردانی تئاتر را در کنار بازیگری تجربه می‌کند درباره چرایی انتخاب این کار برای اجرا اظهار داشت: فضای ذهنی‌ام به گونه‌ای بود که می‌خواستم ایدئولوژی من به خیلی مثبت و تاثیرگذارتر در این جامعه و برهه موجود به مخاطبان عام و خاص تئاتری منتقل شود؛ اینکه «هنوز افرادی هستند در جهان که برای بقای نسل بشر در حال تلاش هستند.»

او افزود: خیلی‌ها هستند که دوست دارند فقط برای منافع خودشان زندگی کنند اما برای برخی کمک کردن به دیگران برای حال خوب آنها خیلی مهم است. این نمایشنامه با حس و حال گروه اجرا و خودم متناسب بود. هیچ برداشتی و اِلمانی از جای دیگر در نمایشنامه گنجانده نشده و طراحی کامل آن با گروه بوده است.

به گفته صادق‌زاده، این نمایشنامه اقتباسی از اثری نیست. او می‌گوید: فقط یک اِلمان اولیه ذهنی‌مان را از فرانکنشتاین گرفتیم و آن را تبدیل به نمایشنامه کردیم. طرح و طراحی صفر تا صد از خودمان بوده است.

او درباره جایگاه اعداد به کار رفته در نمایش گفت: اعداد روی هر محفظه نشان دهنده این بود که متعلق به نمونه‌ها و آزمایش‌های پیشین است. اعدادی هستند که در جنگ جهانی دوم همین اعداد روی مرده‌هایی که آزمایش شده بودند و موفقیتی در پی نداشت، گذاشته شده بودند. این کدگذاری‌ها ایده ذهنی بوده که دوباره این اعداد شکوفا شوند.

صادق‌زاده افزود: ایده من در زمانی که متن را کامل می‌کردیم تا روی صحنه ببریم، این بود که اگر نسبت به سرنوشت خودت صبور باشی، زندگی هم با تو سازش بیشتری نشان می‌دهد.

او تصریح کرد: ما سرنوشت را هر چیزی که هست باید بپذیریم و در سرنوشت نباید دخالت کنیم. چون این از قبل تعیین شده و بهتر است راه خودمان را ادامه دهیم و بدون تفکر نسبت به چیزهایی که از دست دادیم و بازپس گرفتن آن امکان‌پذیر نیست به زندگی ادامه دهیم.

در این نمایش، مهیار ‌صادق ‌زاده، ایمان ‌سلیمانی، شهریار ‌عسکری، یاسین ‌میرزائی، رودابه ‌پیریایی، فافا ‌وکیلی، سپیده ‌پلنگی، علی ‌اسدوند، المیرا ‌طالبی و ارینا ‌معطر ایفای نقش می کنند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها