عیادت از پرویز خرسند، اولین سردبیر مجله «سروش» | پایگاه خبری صبا
امروز ۶ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۴۲

عیادت از پرویز خرسند، اولین سردبیر مجله «سروش»

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از پرویز خرسند، نویسنده و روزنامه‌نگار عیادت کرد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، سیدعباس عظیمی مدیرعامل این موسسه در ادامه دیدارهای خود با اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت عصر یکشنبه پنجم مردادماه به عیادت استاد پرویز خرسند نویسنده و روزنامه‌نگار رفت.

در این دیدار پرویز خرسند و ماهداد توکلی همسرش، به ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی، آشنایی با دکتر علی شریعتی، دستگیری خرسند توسط ساواک و فعالیت‌های فرهنگی و بعضا نامهربانی‌هایی که منجر به بیکاری و خانه‌نشینی‌اش شد، پرداختند؛ نامهربانی‌هایی که باعث شد خرسند در سن ۸۵ سالگی و علی‌رغم بیش از ۴۵ سال فعالیت فرهنگی هیچ‌گونه بهره‌ای از حقوق بازنشستگی نبرد و در این شرایط بیماری و مشکلات اقتصادی فاقد هرگونه درآمد باشد.

در معرفی این‌چهره فرهنگی عنوان شده است: پرویز خرسند نویسنده، روزنامه‌نگار و چهره فرهنگی، متولد ۱۳۱۹ در مشهد است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، نخستین سردبیر هفته‌نامه سروش بود.

او از دوستان نزدیک علی شریعتی و ویراستار آثار او در سال ۱۳۵۰ بود. شریعتی در یکی از آثارش، تحت عنوان «نامه دکتر به پرویز خرسند» از او به نیکی یاد کرده است.

او سال‌ها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش در دوران پهلوی زندانی بود.

پرویز خرسند با حکم حضرت آیت‌الله علی خامنه‌ای، به عنوان اولین سردبیر مجله «سروش» منصوب شد و در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ سردبیر این هفته‌نامه بود. بعدها کتابی هم با عنوان پیغام زخم مشتمل بر نوشته‌های او که سبکی است میان نثر و شعر نو چاپ شد.

پس از آن به شرح ادبی نهج‌البلاغه پرداخت.

خرسند اثر «هابیل و قابیل» را در صبح عاشورای سال ۵۰ شمسی نوشت و ظهر همان روز در حسینیه ارشاد با صدای خود دکلمه کرد که بعدها از طریق برادرش مخفیانه در رادیو مشهد، آن را به صورت ویژه‌ای تولید و تدوین، و در قالب صوتی عرضه کرد.

این اثر در تیراژ میلیونی در داخل و خارج منتشر شد و بسیاری از بزرگان، این اثر شورانگیز را مورد تحسین قرار داده‌اند. پس از اعلام خبر پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ نخستین برنامه پخش‌شده از رادیو ایران، همین نوار هابیل و قابیل با صدای خرسند بود.

از مهم‌ترین کتاب‌های او می‌توان به «برزیگران دشت خون»، «آن جا که حق پیروز است»، «مرثیه‌ای ناسروده مانده»، «هابیل و قابیل»، مجموعه سرمقاله های مطبوعاتی و «شهید همه اعصار» اشاره کرد.

نشر اول: ایسنا

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها