هفتمین جشنواره فیلم شهر کلید خورد/ معرفی برگزیدگان چند بخش | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۳۱

هفتمین جشنواره فیلم شهر کلید خورد/ معرفی برگزیدگان چند بخش

افتتاحیه هفتمین جشنواره فیلم شهر با گشایش گالری تجسمی شهر و معرفی برگزیدگان بخش سریال، محله و تبلیغات سینمای ایران برگزار شد.

به گزارش صبا، مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر با حضور سعید اوحدی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی، هنرمندان، خبرنگاران و اهالی رسانه شامگاه چهارشنبه ۲۶ تیرماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

در ابتدا با حضور مدعوین و هنرمندان بخش تجسمی شهر گالری جشنواره افتتاح شد سپس با حضور در سالن چند منظوره ملت این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن و سرود ملی آغاز شد و پس از از آن تیزر جشنواره نمایش داده شد. در ادامه محمد سلوکی که اجرا را برعهده داشت از هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره برای ایراد سخنرانی دعوت کرد.

میرزاخانی در بیان گزارشی از فعالیت های هفتمین دوره از جشنواره فیلم شهر افزود:‌ این سالن ظرف دو ماه برای این جشنواره آماده شد که پیش از این برای جشنواره فجر و برخی جشنواره‌ها استفاده می شد. از امروز نیز سالن چند منظوره و فود کورت این مجموعه مورد بهره برداری قرار گرفته است. از آنجا که این سینما به عنوان پایگاه هنرمندان مورد توجه بوده، تصمیم گرفته شد برای استفاده بهینه از جای‌جای آن این اقدام صورت گیرد.

وی ادامه داد: این مجموعه در اختیار همه جشنواره های مهم شهر است و در نظر داریم ۷ سالن دیگر نیز به این پردیس اضافه کنیم که تلاش بر این است برای ایام جشنواره فیلم فجر آماده شود. ستاد برگزاری این جشنواره حدود ۶ ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است و ۴۲۴۰ اثر از ایران و ۱۱۴ کشور جهان در آن شرکت کردند.

پس از آن کلیپ گزارش تصویری از فعالیت های ستاد جشنواره پخش شد.

بزرگداشت داریوش اسدزاده

بعد از نمایش کلیپ، مجری برنامه، یاد هنرمندان پیشکسوت همچون داریوش اسدزاده را در بخش بزرگداشت این برنامه گرامی داشت و کلیپی از فعالیت های هنری اسدزاده و مصاحبه با او در بیمارستان نمایش داده شد.

بعد از نمایش کلیپ مجری از اوحدی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری، فیروزی، معاون اجرایی سازمان صدا و سیما و همایون اسعدیان دعوت کرد روی سن بیایند. آنها به رسم یادبود هدایایی به محمدزاده، خواهرزاده داریوش اسدزاده  اهدا کردند.

پس از آن اوحدی طی سخنرانی گفت: کلیپ تاثیرگذاری از اسدزاده، این هنرمند بزرگ پخش شد. او از ۱۳۱۹ فعالیت های هنری داشت و در این کلیپ گفت که بعد از هشتاد سال نوکر مردم هستم. برای سلامتی این عزیز دعا کنیم.

وی ادامه داد: شاید برای شما این سوال ایجاد شده باشد که چه اصراری بود این جشنواره را برگزار کنیم. به دلیل مشکلات مالی آیا جشنواره هفتم را یک اقدام تکراری می بینیم؟ آیا نگاه ما این بود که دیگران جشنواره برگزار کردند و ما هم باید برگزار کنیم یا اهداف بلندتری در نظر داشتیم؟ اصلا چرا شعار هفتمین جشنواره شهروند مسئول، شهر سالم انتخاب شد. امروز اگر توسعه پایدار در بستر جامعه پیگیری می شود، سینما در عرصه فرهنگ نقش تاثیرگذار و ماندگارتری دارد چون اگر هنرهای مختلف را در نظر بگیریم، صنعت فیلم و سینما برآیند تجلی همین هنرهاست. فیلم و سریال آثار و ماندگار در جان مخاطب اثر می گذارد. اگر اصرار به برگزاری است برای این است که جامعه ما نیاز به هنرمندان بزرگی که در صنعت سینما به کمک ساختن جامعه بیایند دارد. امروزه کشورها پول خرج می کنند تا صنعت سینما را فعال و زنده نگه دارند، سینما و فیلم ابزاری برای نشان دادن وضعیت فعلی و بهتر ساختن جامعه است.

اوحدی با اشاره به اهمیت سینما عنوان کرد:‌ سینما حتی در حوزه سیاسی، اقتصادی و امنیتی  مشکلات جامعه را برطرف می کند. فیلمی که نرگس آبیار ساخت فیلمی ماندگار بود که همه اتفاقات را دربرمی گرفت. حوزه امنیتی حساس را به خوبی به تصویر کشید و این هنر سینماست که در ذهن و جان انسان تاثیرگذار باشد. نکته آخر اینکه مقام معظم رهبری طی بیانیه ای که به عنوان گام دوم انقلاب در دو فصل صادر کردند برای رسیدن به سه کلید واژه خودسازی، جامعه پذیری و رسیدن به تمدن اسلامی تاکید داشتند. ما اعتقاد داریم با انتخاب شعار شهروند مسئول،شهر سالم سینما می‌تواند بستری مناسب برای جامعه سالم فراهم کند که اگر شهروند مسئول از بستر فیلم ساخته شد حتما کلید واژه مقام معظم رهبری تحقق پیدا می‌کند و ما هم دنبال آن هستیم. بار دیگر از عزیزان تشکر می کنم که تلاش کردند، امیدوارم هنرمندان به این چند روز اکتفا نکنند، از ظرفیت فرهنگسراها استفاده کنند و تولیدکنندگان باید با مردم ارتباط رودر رو داشته باشند.

معرفی برگزیدگان بخش محله

پس از سخنرانی اوحدی کلیپ معرفی داوران بخش محله پخش شد و از داوران این بخش دعوت شد روی سن بیایند.

در این بخش عزیزالله حمیدنژاد و شبنم قلی‌خانی و هادی مقدم‌دوست روی سن آمدند و برای بخش ویژه «بی‌قرار تو ام» دیپلم و جایزه نقدی به مسعود حق دوست برای فیلم «کربلای تو همین جاست» و محمد حاتمی برای فیلم «همسایه سنگ و آب» اهدا شد.

در بخش ویژه تهران، لوح و تقدیر و جایزه نقدی به عنوان رتبه دوم به مهدی شاهسواری برای «خداحافظی» اهدا شد.

در همین بخش به محمد حسنی برای فیلم «ناپیدا» و «اینجا به تمام آزادی ام فکر می کنم» اهدا شد. او گفت: از خانواده ام تشکر می کنم و جایزه ام را به کارتن خوابان شهر تهران تقدیم می کنم.

در بخش اصلی محله از میان ۵ نامزد دریافت جایزه به آرزو باغ شیخی برای فیلم «لازم نیست منتظر بمانید» برای رتبه سوم لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی برای رتبه دوم به محیا ساعدی برای فیلم «مردان مریخی، زنان ونوسی» اهدا شد. همچنین تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی رتبه اول به علی عرفان فرهادی برای فیلم «آشپزی در حضور دیگران، ببخشید کودکان» اهدا شد.

پروانه معصومی تجلیل شد

در بخش دیگری از این مراسم کلیپ بزرگداشت پروانه معصومی نمایش داده شد و از او دعوت شد روی سن بیاید و شبنم قلی‌خانی نیز او را همراهی کرد. قلی خانی گفت: خاطره‌ای از زمان بچگی دارم و آن این است که اولین فیلمی که در سینما دیدم «گل های داودی» با بازی خانم معصومی بود. این فیلم همیشه در خاطرم باقی می ماند و خانم معصومی را بسیار دوست دارم. نمیدانم چرا مرا با آن که کودکی بیش نبودم به دیدن این فیلم بردند! درباره ایشان گفتنی‌ها زیاد است و ۵۰ سال کارنامه ایشان باعث افتخار ما زنان است.

پس از آن پروانه معصومی گفت: از همه کسانی که مرا فراموش نکردند تشکر می‌کنم. خوشحالم با اینکه با فاصله دوری از اینجا زندگی می کنم ولی همچنان کسی فراموشم نکرده است.

سپس توسط حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی و صفا صبوری، معاون عمرانی شهردار تهران به پروانه معصومی هدیه‌ای اهدا شد.

معرفی برگزیدگان بخش سریال و نمایش خانگی

بعد از تجلیل از معصومی کلیپ معرفی هیات انتخاب و داوری بخش سریال و نمایش خانگی نمایش داده شد و امیر بوالی، رحمان سیفی آزاد، سیدعلی حمیدی، هاشم میرزاخانی و سعید اوحدی برای اهدای جوایز روی سن آمدند.

در بخش بهترین فیلمنامه تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علیرضا طالب زاده برای فیلمنامه «چرخ فلک» اهدا شد که مجید مولایی تهیه‌کننده این فیلم آن جایزه را دریافت کرد.

برای بهترین بازیگر نقش زن، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سارا بهرامی برای ایفای نقش در سریال «پرده نشین» اهدا شد.

سارا بهرامی گفت: از هیأت داوران متشکرم همچنین از آقای شعیبی ممنونم که تا این لحظه نقش درخشانی در زندگی من داشته است. من دیروز در مراسم هفت مادربزرگم شرکت کرده بودم، رنج بزرگی برای من بود. با اجازه مادربزرگم این جایزه را به بزرگ ترین مرد زندگی ام به نام پدر تقدیم می کنم.

در بخش بهترین بازیگر مرد، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فرهاد آییش برای ایفای نقش در سریال «پرده نشین» اهدا شد.

آییش بعد از دریافت جایزه گفت: نقش بسیار سختی بود و اوایل با مشکل روبرو شده بودم. حساسیت روی این نقش زیاد بود و من با وسواس جلو رفتم. از علی نصیریان که تلفنی به من درباره این نقش نصیحت کردند، از خانم طهماسبی، آتیلا پسیانی و…تشکر می کنم. به هر حال متشکرم.

در بخش بهترین کارگردانی تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به همایون اسعدیان برای کارگردانی سریال «لحظه گرگ و میش» اهدا شد. اسعدیان بعد از دریافت جایزه گفت: من سال گذشته در جشنواره صدا و سیما در بخش داوری بودم، آنجا سریال «چرخ فلک» با فاصله، باقی سریال ها را کنار زد و بدون اعمال نظر انتخاب شد ولی امیدوارم بی‌انصاف نباشم.

در بخش بهترین سریال تندیس و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سیدمحمود رضوی برای سریال «پرده نشین» اهدا شد.

در بخش بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری تندیس جشنواره و دیپلم افتخار، جایزه نقدی به مجید مولایی برای تهیه کنندگی سریال «چرخ فلک» اهدا شد.

معرفی برگزیدگان بخش تبلیغات سینمای ایران

پس از آن کلیپ معرفی داوران بخش تبلیغات سینمای ایران پخش شد و ساعد نیک ذات، آرش معیریان و حسین انتظامی روی سن آمدند.

در بخش «نامواره» تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد روح الامین برای مجموعه آثار «برادرم خسرو»، «خفگی»، «دم سرخ ها»، «ماهورا» و «راه رفتن روی سیم» اهدا شد.

در بخش پوستر فیلم های کوتاه و مستند تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علی باقری برای پوستر فیلم «مسافر فوکوشیما» به کارگردانی معصومه نورمحمدی اهدا شد.

در بخش مسابقه پوستر فیلم سینمایی، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به طاها ذاکر برای فیلم «کوپال» به کارگردانی کاظم مولایی اهدا شد.

در بخش مسابقه عکس تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امیرحسین شجاعی برای عکس فیلم «متری شیش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی اهدا شد.

در بخش آنونس فیلم تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به روح الله موحدی برای آنونس فیلم «گرگ بازی» به کارگردانی عباس نظام دوست اهدا شد.

در پایان این مراسم گروه موسیقی لیان به اجرای قطعات موسیقی پرداختند و در پایان با صرف شام در فودکورت ملت و افتتاح رسمی این مجموعه  مراسم به پایان آمد. کارگردانی این مراسم را مژگان زرگر مدیر اجرایی و روابط عمومی جشنواره برعهده داشت.

هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهراز ۲۶ تا ۳۱ تیرماه سال جاری توسط موسسه تصویر شهربه دبیری هاشم میرزاخانی در پردیس سینما گالری ملت برگزار می‌شود.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰