به گزارش خبرگزرای صبا به نقل از ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، محفل «نمایش خاطره» با حضور فرماندهان ارشد دوران دفاع مقدس و همرزمان سپهبد شهید قاسم سلیمانی صبح امروز شنبه ۱۹ بهمن در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این نشست سردار محمدجعفر اسدی، از فرماندهان دوران دفاع مقدس، حمید نیلی، حجت الاسلام و المسلمین بهداروند (مشاور عالی مدیرکل هنرهای نمایشی)، امیرحسین شفیعی دبیر محفل «نمایش خاطره» و جمعی از هنرمندان و نمایشنامهنویسان حضور داشتند.
در ابتدای این نشست حمید نیلی مدیر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس گفت: این محفل برگزار شده است تا درباره سردار سلیمانی بیشتر بشنویم و بدانیم. در حوزه نمایشنامه میتوان برخی از موضوعات مستند را به عنوان سوژه مدنظر داشت و به آن پرداخت. انجمن با توجه به در پیش بودن جشنواره تئاتر مقاومت به عنوان نهادی که باید در این حوزه کار کند از سه اثر حمایت می کند و با توجه به اینکه ایده برتر را باید هیات انتخاب برگزیند، ۵ تا ۸ میلیون تومان کمک هزینه به منتخبان تقدیم خواهیم کرد.
وی افزود: امیدوارم در حوزه نمایشنامهنویسی با محوریت رشادتهای سردار شهید قاسم سلیمانی، برگزاری چنین نشستهایی موثر واقع شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی بهداروند درباره تئاتر با محوریت دفاع مقدس بیان کرد: در گونههای مختلف تئاتر جای تئاتر دفاع مقدس همواره خالی بوده و هست، اما از چند سال پیش به ندرت تعدادی از نمایشها با این رویکرد روی صحنه رفتهاند که نشان میدهد این حوزه قابلیت پرداخته شدن توسط هنرمندان را دارد. در این نشست بنا داریم درباره نگاشتن نمایشنامههایی با محوریت رشادتهای سردار قاسم سلیمانی به گفتگو بنشینیم.
سردار محمدجعفر اسدی با اشاره به عملیاتهای سپهبد شهید قاسم سلیمانی عنوان کرد: حضرت امام خمینی (ره) سپاه را برای حفظ انقلاب و پاسداری از اسلام تشکیل دادند. پس از پیروزی انقلاب در نقاط مختلفی از کشور از جمله کردستان نیروهای ضدانقلاب به فعالیت میپرداختند و حاج قاسم سلیمانی هم در کنار نیروهای سپاه در این منطقه حضور پیدا کردند تا به دفع این شورشها بپردازند.
وی ادامه داد: سپس دو سال از عمر انقلاب نگذشته بود که جنگی به ایران تحمیل میشود، در آن زمان تعدادی از افراد حاضر در سپاه پاسداران مامور به تشکیل تیپ میشوند و سردار سلیمانی هم تیپ ۴۱ ثارالله را تشکیل داد. ایشان در زمان جنگ در مناطق مختلف مرزی به مقابله با نیروهای بعثی پرداختند. پس از پایان جنگ بسیاری به خانهها برگشتند اما حاج قاسم سلیمانی به خانه برنگشتند و با وجود حضور در کرمان به مبارزه با قاچاقچیان پرداختند و بسیاری از این افراد را که عملیات مسلحانه علیه جمهوری اسلامی انجام میدادند، در جلسه ای جمع کردند و ضمن صحبت و راهنماییشان، امکاناتی چون زمین کشاورزی را در اختیارشان گذاشتند و آنها را از این اقدامات بازداشتند. سردار قاسم سلیمانی سپس به تهران آمدند و فرمانده سپاه قدس شدند، ایشان خط مقدم جبهه ایران را از مرزهای ایران به خارج بردند و امنیتی را که امروز داریم مدیون شهدا و در راس آنها سردار قاسم سلیمانی هستیم که انسانی بسیار سخت کوش، شجاع، مدیر و برنامه ریز بودند. ایشان همیشه در سوریه، لبنان و عراق بودند و تلاش می کردند تا ضمن مقابله با ظالمان به مظلومان کمک کنند. کسی که به آمریکا میگوید من قاسم سلیمانی مقابل تو میایستم، به کجا تکیه دارد؟ مسلما تکیه او به خدا است و حال هیچ افتخاری برای ترامپ نیست وقتی در شب و ناگهانی او را به شهادت میرساند، بلکه او از سر ترس به این عمل دست زده است چون میداند سردار قاسم سلیمانی میتواند مقابل او بایستد.
این فرمانده سپاه در ادامه با اشاره به تاثیرگذاری اسلام بر آینده جهان بیان کرد: در سالهای اخیر بسیاری میگویند دوران دین گذشته است اما مرد بزرگی گفت قرن آینده قرن اسلام است و این اسلام است که ابرقدرتهای دنیا را به خاک ذلت میکشاند.
سردار اسدی افزود: گام اول انقلاب نیاز به شهادت داشت و چهرههایی چون آیت الله بهشتی و… از میان ما رفتند، حال گام دوم انقلاب هم نیاز به شهادت خواهد داشت. شکوه تشییع پیکر سردار شهید قاسم سلیمانی نشان از آمادگی ما برای برداشتن گام دوم انقلاب دارد، این مراسم از تشییع پیکر حضرت امام خمینی(ره) چه کم داشت؟ برای طی کردن گام دوم، سردار سلیمانیها باید به شهادت برسند و مطمئن باشید پس از دومین گام دیگر اسرائیلی نخواهد بود. یک هنرمند میتواند درباره سردار سلیمانی بهترین و والاترین آثار هنری را خلق کند. البته من معتقدم اگر تمامی هنرمندان دست به دست هم دهند نمیتوانند تمامی جنبههای رشادتها و زندگی ایشان را ترسیم کنند. ایشان دنیا را بسیار کوچک میدیدند همچنین شجاعت، تدبیر، فداکاری و ولایتمداری صحیح نتیجهاش بزرگی شخصیت سردار قاسم سلیمانی است.
در بخش دوم این نشست نوبت به پرسش و پاسخ رسید و سردار اسدی درباره خاطرات خود از سردار سلیمانی گفت: سردار سلیمانی انسانی بسیار برنامه ریز و البته شجاع بودند و ایشان میدانستند که روزی حزب الله با اسرائیل درگیر خواهد شد به همین دلیل به ما گفتند که برای تقویت حزب الله گام برداریم و ما هشت سامانه ارتباطی را در لبنان برای حزب الله تعریف کردیم که در جنگ ۳۳ روزه پنج سامانه را قطع کردند و اسرائیل مدعی شد حزب الله با پیکره اصلی خود دیگر هیچ ارتباطی ندارد اما اینچنین نشد و شش بار در این جنگ پایگاه المنار را بمباران کردند اما یک بار پخش این شبکه مختل نشد.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی یک روز در طول جنگ به ایران آمدند و در دیدار با رهبر معظم انقلاب، ایشان به قاسم سلیمانی گفتند هر روز باید تمامی نیروها صدای شما را بشنوند تا بدانند حضور دارید، همچنین همه رزمندگان هر شب دعای جوشن بخوانند. در جنگ نیروهای اسرائیل سه مقر را به زبان های عربی، عبری و انگلیسی برای تحویل سیدحسن نصرالله و سران حزب الله ایجاد کردند و پوشش رسانهای هم دادند. آنها بنا داشتند جنگ را به واسطه رزمایشهایی که داشتند ظرف سه هفته تمام کنند، اما جنگ شروع شد و خانم رایس هم در لبنان و اسرائیل حضور داشت و به دنبال اتمام جنگ بود و پس از هفته اول اعلام کردند بخش عمدهای از پلهای شهر را خراب و راههای ارتباطی حزبالله را قطع کردند، هفته دوم آقای سیدحسن نصرالله دستور داد و یکی از موشکهایی که به دستور قاسم سلیمانی به لبنان فرستاده شده بود به سمت ناو سائر شلیک شد، ناوی که ادعا میشد از مدیترانه میتواند بندرعباس را بزند.
سردار اسدی درباره هفته سوم این عملیات توضیح داد: هفته سوم سیدحسن نصرالله با المنار به صورت زنده مصاحبه داشت و از خبرنگار پرسید اسرائیل میگوید تمامی راههای ارتباطی حزب الله را بستهاند، فرمانده ناو سائر هم گفت سیستم ناو خاموش بوده است و به همین دلیل ما نتوانستیم متوجه موشکی که حزب الله شلیک کرد شویم و الان از فرماندهشان خواهش می کنم سیستم خود را روشن کنند چون ما یک ناو دیگر شما را خواهیم زد و از مردم لبنان هم میخواهم به پشت بام بروند و این صحنه را ببینند و در نهایت دو دقیقه بعد ناو اسرائیلی مورد اصابت موشک حزب الله قرار گرفت.
سردار اسدی درباره روزی که خبر شهادت سردار سلیمانی را شنید، گفت: خانه ما دیوار به دیوار خانه شهید قاسم سلیمانی است، حدود ۲۰ دقیقه به اذان صبح مانده بود که من صدایی شنیدم و دیدم صدا قطع شد تا آمدم نماز بخوانم دوباره صدا آغاز شد و دیدم خانمی فریاد میزند رهایم کنید. مردد بودم که زنگ خانه سردار سلیمانی را بزنم یا نه، تصمیم گرفتم برگردم، میدانستم که قاسم سلیمانی ۷۰ درصد جانبازی دارد و در ذهنم خطور کرد نکند برای او اتفاقی افتاده است و به خانه برگشتم دیدم برادر او زنگ زد و گفت قاسم سلیمانی شهید شده است و گویی دنیا بر سر ما خراب شد و نمیدانستیم چه باید کنیم.
وی با اشاره به خاطرهای از عملیات کربلای ۵ و سردار سلیمانی برای حضار بیان کرد: وقتی قطعنامه پذیرفته شد، نیروهای بعثی یقین کردند ما خیلی ضعیف شدیم و موقعیت خوبی است تا خرمشهر را تصرف کنند. ما عموما توفیق داشتیم در جوار سردار سلیمانی باشیم و دو بار نیروهای عراقی از کنار ما گذر کردند و ما به پشت خاکریز رفتیم و عقب نشستیم تا غروب که بعثیها به جاده خرمشهر آمدند.
همچنین همرزم شهید سردار سلیمانی عنوان کرد: ما تا صبح در آن محل مستقر شدیم و برنامه داشتیم تا مرز را ببندیم و اجازه پیشروی به عراقی ها ندهیم و من نماز صبح را خواندم و اعزام نیروها به مرز را آغاز کردیم و یکی از فرماندهان به من گفت به حاج قاسم سلیمانی بگویید این تانک هایی را که کنارمان هست برای کمک به مرز بفرستند و وقتی با قاسم سلیمانی مطرح کردم، فهمیدیم تانکهای دشمن است و ما تا صبح استراحت و همانجا شروع به زدن تانکهای عراقی کردیم و خوشبختانه توانستیم آنها را به پشت مرزها برگردانیم.
سردار اسدی در پایان بیان کرد: هر زمان که سردار قاسم سلیمانی وارد سوریه میشدند، همواره دو هواپیمای اسرائیلی ایشان را رصد میکردند. احساس میکنم گام دوم انقلاب به شهادت ایشان نیاز داشت و حضور مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان نشان داد مردم همچنان پای انقلاب اسلامی ایستادهاند.
در این جلسه شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی و محمدیاشار نادری مدیرعامل بنیاد روایت فتح نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/
There are no comments yet