«خسرو و شیرین» را در کنسرت-نمایش ببینید/ مقصد بعدی شیراز | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۴
در نشست خبری مطرح شد؛

«خسرو و شیرین» را در کنسرت-نمایش ببینید/ مقصد بعدی شیراز

کنسرت-نمایش «خسرو و شیرین» به آهنگسازی داود آزاد و میرامیر میری با همراهی ارکستر «میرآترا» پس از اجرا در تالار وحدت به شیراز می رود.

نشست خبری کنسرت نمایش خسرو و شیرینبه گزارش خبرنگار صبا، نشست خبری کنسرت نمایش «خسرو و شیرین» که قرار است اواخر تیرماه روی صحنه برود، با حضور میرامیر میری آهنگساز و رهبر ارکستر «میرآترا»، آزیتا ترکاشوند بازیگر، ویدا لقمانی کارگردان و محمد کرد و علی شیرازی خوانندگان روز سه شنبه ۱۸ تیرماه در سالن اجتماعات خانه موسیقی ایران برگزار شد.

میرامیر میری یکی از آهنگسازان کنسرت نمایش «خسرو و شیرین» و رهبر ارکستر میرآترا در ابدای نشست بیان کرد: این کنسرت کاملا بر اساس دیوان نظامی گنجوی و داستان خسرو و شیرین است که به صورت متن درآمده و موسیقی آن ساخته شده است و سپس عوامل و بازیگران اضافه شدند و همراه با ارکستر برای اولین بار در ژانر کنسرت نمایش در خدمت شما هستیم و دو تا از قطعه ها و آثار داود آزاد را اجرا می کنیم.
وی افزود: قرار بود خود ایشان همراه ما باشند اما متاسفانه به دلیل سفر به خارج از کشور و تداخل زمان اجرایی نتوانستیم در خدمت ایشان باشیم.

ویدا لقمانی کارگردان کنسرت نمایش «خسرو و شیرین» درباره ویژگی های اثر عنوان کرد: دو سال تحقیق روی این اثر انجام شد تا دست به قلم بردیم. متن فعلی از کتاب خود نظامی و برگرفته از روایت مصطفی عدل به صورت نمایشنامه درآمده است و امیدوارم این جسارت من که به نوشتن این اثر دست بردم جوابگوی این اثر شناخته شده باشد. این نمایش کاملا بر اساس همان متن است و تغییرات خاصی در داخل آن ایجاد نشده و سبک اجرای کار کلاسیک است که موسیقی آن را همراهی می کند.

به گفته وی، آزیتا ترکاشوند به دلیل تداخل حضور در صداوسیما نتوانست در این نشست حضور داشته باشد.

الهام میرباقری طراح لباس کنسرت نمایش «خسرو و شیرین» در ادامه گفت: قصه خسرو و شیرین به دوره ساسانیان برمی گردد که من این دوره را به طور کامل بررسی کردم و در مسیر تحقیقاتم از موزه های مختلف و نقش برجسته ها و آثاری که در داخل و خارج است و هر آنچه که از دوره ساسانی به دست آمده استفاده کردم و با توجه به آنها طرح کلی زده شد. در مورد شیرین که یک شاهزاده ارمنی در تاریخ بوده است سعی کردیم او را به تاریخ خود ارمنستان ببریم.

میری رهبر ارکستر میرآترا در ادامه درباره اجرای همزمان نمایش و موسیقی مطرح کرد: متن نمایش، ادبیات کلاسیک و گفتگوی بین بازیگران به صورت دیالوگ است البته نمایش کاملا مستقل است و در آن از موسیقی متن که به صورت زنده توسط ارکستر اجرا می کند، استفاده شده است. محمد کرد و علی شیرازی از خوانندگان این کنسرت-نمایش هستند و فضای خوانش آن ها حس و حال بازیگران را القا می کند.

به گفته میری، طراحی حرکت ۱۵ بازیگری که نقش پری را بازی می کنند توسط علی براتی طراحی شده است و بیش از ۶۰ نوازنده در این کنسرت نمایش حضور دارند.

وی درباره تعداد قطعاتی که قرار است در این کنسرت-نمایش اجرا شود، افزود: دو قطعه «آن خرابات» و «مشقنامه لیلی» را از داود آزاد اجرا می کنیم و مجموعا با موزیک متن ۳۰ قطعه داریم و به مدت ۱۰۰ دقیقه کار اجرا می شود.

سیروس اسنقی بازیگر نقش فرهاد کوهکن با بیان آنکه لقمانی سعی کرده است دغدغه های نظامی گنجوی را به صورت نمایش نشان دهد، گفت: مثلث عشقی که در داستان وجود دارد، چالشی را ایجاد کرده و جذابیت کار همین است. آزیتا ترکاشوند نقش شیرین و جمشید صفری نقش خسرو را در نمایش برعهده دارند و چالش و دعوایی که روی صحنه بین ما سه نفر اتفاق می افتد باعث همذات پنداری مخاطبان خواهد داشت.

جواد اینانلو بازیگر نقش شاپور و دستیار کارگردان با بیان اینکه کار با میری و لقمانی لذت بخش است، مطرح کرد: من ترجیح می دهم درباره نقشم صحبت نکنم و فقط می توانم بگویم من بازی در نقش های متفاوت را دوست دارم و برایم لذت بخش است.

لقمانی درباره نقش اینانلو توضیح داد: شاپور یکی از مهره های اصلی این نمایشنامه است ولی نمی دانم چرایش از این به این نقش کم پرداخته شده است و اگر او را از
نمایش حذف کنیم، شاید نمایش از هم پاشیده شود. نقش او داستان را به سمت جلو پیش می برد.

گلشید بحرایی بازیگر این اجر نیز گفت: باعث افتخار من است که در این کنسرت-نمایش گروه را همراهی می کنم. آزیتا ترکاشوند مرا برای حضور در این کار معرفی کرد و این اولین حضور من در کنسرت-نمایش است. کارهای قبلی من بیشتر رئال و سوررئال بوده است ولی در اینجا وارد یک فضای کلاسیک شدم که به زمان گذشته بازمی گردد.

میری در پاسخ به این پرسش که تعریف کنسرت نمایش و اپرا چیست، بیان کرد: ما هم برای انتخاب اسم برای اثر دچار سردرگمی شدیم. همچنین مجوز های لازم برای اجرای اپرا در ایران نمی توانیم داشته باشیم و این اثر را نمی توانیم اپرا بنامیم. این اثر یک متن نمایشی کاملا مجزا است و قابلیت اجرای کاملا یک اثر نمایشی را دارد و یک بخش دیگر در فضای کار ما این است که ما قطعات را مثل کنسرت اجرا می کنیم و حرکات نیز طراحی کردیم که موازی هم جلو می روند. در حقیقت بخش نمایشی و بخش اجرای کنسرت و خوانندگی کاملا جدا است. خواننده را روی صحنه در کنار بازیگران داریم.

میری درباره چگونگی قرارگیری بازیگران و نوازندگان روی صحنه اظهار کرد: از سن گردون تالار وحدت به دلیل بزرگی ارکستر استفاده نمی کنیم و احتیاجی نیز نداریم. ارکستر قرار است روی استیج دو و سه قرار بگیرد و خوانندگان و بازیگران روی استیج یک و استیج ارکسترال قرار می گیرند.

رهبر ارکستر میرآترا ادامه داد: تالار وحدت شرایط را از نظر فنی برای ما مهیا کرده ولی هزینه تالار نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گفته میری، علاوه بر هزینه تالار، ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و ۱۰ درصد از درآمد کنسرت برای خزانه دولت محاسبه می شود.

میری با بیان اینکه از سال تاسیس ارکستر میرآترا، خانه موسیقی یکی از حامیان آنها بوده است، گفت: از روز اول حامی نداشته ایم و تنها حامی هنری که از روز اول
همراه ما بوده اند شرکت آندیا است که بخش لباس ها و طراحی آنها ارکستر برعهده این شرکت است. هیچگاه از اسپانسر استفاده نکردیم.

لقمانی در ادامه بیان کرد: ما برای اجرای در شهرهای بزرگ ایران برنامه ریزی کرده ایم که اولین مقصد ما بعد از تهران، شیراز است که به زودی در سالن حافظ این
شهر روی صحنه می رویم.

میری با بیان اینکه از نوازنده های شیراز در کنسرت-نمایش استفاده می شود، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده قرار است به مدت ۱۰ شب در شیراز روی صحنه برویم. علیرضا نصیری و مجتبی احمدی سرپرستی ارکستر شیراز را برعهده دارند و بازیگران و دیگر عوامل کنسرت-نمایش از تهران به شیراز سفر می کنند.

وی در پایان عنوان کرد: در کنسرت نمایش «خسرو و شیرین» از یک پیشکسوت در عرصه تئاتر و سینما و یک پیشکسوت در عرصه موسیقی تجلیل می کنیم که سورپرایز این نمایش است.

قیمت بلیت کنسرت-نمایش «خسرو و شیرین» از ۶۰ تا ۲۰۰ تومان برآورده شده و و دو روز جمعه و شنبه ۲۸ و ۲۹ تیرماه ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت روی صحنه می رود و احتمال دارد تمدید شود. بلیت فروشی قرار است از سایت ایران کنسرت انجام گیرد.

سپیده شریعت رضوی

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰