به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جواد خیابانی مجری، کارشناس و گزارشگر فوتبال که برای تحقیق درباره ساخت فیلممستند «تاریخ ورزش ایران» از منابع موجود در سازمان و اسناد کتابخانه ملی استفاده کرده است، توضیح داد: برای ساخت مستند «تاریخ ورزش ایران» سالهای سال است که در حال تحقیق هستم. پایه و اساس ساخت یک فیلم مستند و تاریخی، تحقیق و پژوهش است و اسناد مرتبط میتواند زوایای پنهان یک سوژه را نشان دهد به همین دلیل برای ساخت این مستند نیازمند مدارک و اسناد بودم.
وی ادامه داد: برای ساخت مستند درباره شخصیتهای ورزشی مانند غلامرضا تختی، پرویز خسروانی و حتی تیمهایی مثل شاهین، پرسپولیس، استقلال و یا حتی قبل تر از آن بازیهای مربوط به دوران صفویه، مانند چوگان و یا حتی موضوع جذابی مانند تاسیس فوتبال در ایران و راهاندازی باشگاههای فوتبال، اعزام تیم ملی برای مسابقات و بسیاری دیگر از موضوعات جذاب ورزشی نیاز به منابع غنی و اسناد معتبر بود.
این مجری درباره کتابخانه ملی تشریح کرد: کتابخانه ملی ایران در حوزه اسناد کاغذی به عنوان یک مرجع مطرح است و از منابع موجود در این سازمان توانستم برای انجام پژوهش استفاده کنم. در این راستا منابع موجود در آرشیو ملی هم کمک کرد تا پایههای پژوهش و تحقیق تاریخ مستند ورزش ایران پر قدرت ظاهر شود.
وی افزود: این فیلممستند با نام «تاریخ ورزش ایران» از تولیدات شبکه سه سیما است که روی آنتن خواهد رفت.
خیابانی با اشاره به این مطلب که اسناد مربوط به ورزش در ایران به خوبی ثبت و ضبط نشده است، گفت: زمانی که تحقیقات مربوط به ساخت این مستند را شروع کردم متوجه ضعف در ثبت و ضبط آثار مربوط به ورزش ایران شدم.
این گزارشگر فوتبال تاکید کرد: به دنبال کمبود منابع به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مراجعه کردم تا بتوان منطبق با اسناد و در کمال صحت پژوهش این مستند را به انجام برسانم و امیدوارم این فیلم هم بتواند به عنوان یک سند برای ۵۰ سال آینده ثبت و ضبط شود تا تاریخ ورزش ایران فراموش نشود.
وی با اشاره به جزییات این فیلممستند ادامه داد: تاریخ مستند ورزش ایران انواع ورزشها را شامل میشود، به همین دلیل است که تهیه منابع و تدوین آن زمان بر شده و در حال حاضر ۵ سال است که به صورت جدی روی این موضوع کار میکنم.
خیابانی در پایان بیان کرد: مستند «تاریخ ورزش ایران» در ۵۲ قسمت ۶۰ دقیقهای در حال تهیه است و تا کنون ۱۲ قسمت از آن تکمیل و ساخته شده است و از قسمت ۱۳ وقایع سالهای ۱۳۳۰ مطرح میشود.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است