محبوبه کاظمی دولابی مدیر حراج باران در گفتگو با خبرنگار هنرهای تجسمی صبا درباره برنامههای برگزاری حراج باران در دوران شیوع بیماری کرونا توضیح داد: با وجود اینکه همچنان به زمان برگزاری حراج مانده است اما برنامهریزیهایی کردهایم.
وی با اشاره به اینکه خودش نیز درگیر ویروس کرونا شده بوده است، توضیح داد: پنج ماه گالری ترانه باران تعطیل بود و هیچ فعالیتی نداشت و همچنین از وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا خبرهای خوبی هم نداریم در نتیجه زمان حراج بستگی به اوضاع اقتصادی و سلامتی جامعه دارد تا بدانیم به چه شکلی میتوان آن را برگزار کرد اما درصدد آن هستیم که بتوانیم تدابیری را بیندیشیم تا حراج برگزار شود و بیشتر از این، حوزه فرهنگ و هنر دچار رخوت و افسردگی نشود زیرا این اتفاقاتی که به دلیل کرونا رخ داده در روحیه هنرمندان و بازار هنر تاثیر خوبی نگذاشته است.
وی افزود: هر سال حراج در آبان ماه برگزار میشود، یعنی بعد از ماه صَفر. امسال هم طبق همان روال قبل خواهد بود اما همچنان باید منتظر ماند و دید که شرایط و وضعیت اجتماعی و سلامت جامعه به چه شکل میشود و چه امکانی را به ما میدهد تا بتوانیم فعالیت کنیم.
بنیانگذار حراج باران درباره ایده آنلاین کردن حراج گفت: قطعا آنلاین کردن هم یکی از راههایی است که وجود دارد؛ هر چند تجربههای جهانی نیز در بحث حراجهای آنلاین خیلی خوب نیست که ما هم بخواهیم به این شکل در آن ورود کنیم، ضمن اینکه آثار خط و خوشنویسی آثاری است که حتما باید از سمت خریداران و کارشناسان دیده شود، یعنی ترجیح بر این است که آثار از نزدیک بررسی شوند و تنها نمیشود به بحث مجازی آن اکتفا کرد. همچنین ما در حال برنامه ریزیهایی هستیم تا از طریق روش های آنلاین هم بتوانیم فعالیتهای گستردهای را شروع کنیم ولی هنوز به نقطهای که امکاناتی که توقعات ما و جامعه مخاطبین را در سطح ملی و بین المللی برطرف کند، نرسیدهایم.
دولابی درباره اینکه وضعیت استقبال ممکن است در شرایط کرونایی به چه شکل باشد، بیان کرد: این مسالهای است که برای ما بسیار مهم و بیشترین تردید ما نیز بر این موضوع است چراکه به هر حال زمانی که عرضهای اتفاق میافتد باید تقاضایی هم وجود داشته باشد که موفقیت و خروجی کار را درخشان بکند ولی اگر ما کاری را عرضه کنیم و استقبال صورت نگیرد بسیار آسیب زننده خواهد بود، چه از لحاظ اقتصادی و چه هم از لحاظ سرخوردگی در جامعه هنری.
مدیر گالری ترانه باران در پایان درباره تاثیر کرونا بر فروش آثار اظهار کرد: قطعا کرونا بر خرید و فروش تاثیر میگذارد. کسانی که خرید آثار هنری میکنند افرادی هستند که با فرهنگ یا هنر دوستاند و روحیهای هنری دارند تا بیایند و آثار هنری را بخرند و یا این افراد دارای مشاغلی هستند که گردش مالی آنها زیاد است یا سرمایه زیادی دارد که در حوزه هنر آن را میخواهند ورود بدهند. زمانی که کرونا به اقتصاد آسیب میزند بزرگترین ضربه را همین افراد خواهند خورد و این شخص دیرتر و سختر به سراغ خرید خواهد آمد و کمتر کسی را داریم که در این اوضاع با شرایط روتین و معمولی پیش برود و مشکلی نداشته باشد. هنر اسلامی و خصوصا خوشنویسی و خط در جامعه جهانی نیز با حراجهایی که درهفتههای قبل اتفاق افتاد و رکوردهای چشمگیری نیز داشت در سطح بین المللی یک امید و آینده روشنی را برای کسانی که در این حوزه سرمایهگذاری میکنند نمایان کرد و هنر خوشنویسی چون هنری تمدنی، سرمایهای جهانی و میراثی ماندگار است، باعث میشود تا بین هنرهای دیگر نیز بیشتر طرفدار داشته باشد و افراد روی آن سرمایهگذاری کنند.
سبا جهانگیری
انتهای پیام/
There are no comments yet