به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، مدتی است گمانهزنیها درباره معرفی نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۱ پررنگ شده و کمکم رقبای جدید هم نامشان شنیده میشود؛ از «یلدا» فیلم پرافتخار مسعود بخشی که الان هم در اکران اروپایی خود موفق ظاهر شده تا زمزمههای حضور یک مستند در لیست!
اگرچه با توجه به بازتابهای رسانهای به نظر میرسد «خورشید» بخت نخست معرفی از سوی ایران به اسکار باشد، اما این فیلم رقبایی چون «درخت گردو»، «جنایت بیدقت» و «دشت خاموش» را در کنار خود میبیند که برای معرفی به اسکار از سوی ایران خیز برداشتهاند و دست بر قضا از پیش بازنده هم نیستند.
برای اطلاع از چند و چون انتخاب نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۱ با رائد فریدزاده معاون بینالملل بنیاد سینمایی فارابی که در سالهای اخیر دبیر کمیته معرفی نماینده ایران به اسکار هم بوده، گفتگویی داشتیم که سوال اصلی درباره زمان تشکیل کمیته در سالجاری و اعضای آن بود.
وی با اشاره به این که کمیته انتخاب نماینده ایران در اسکار هنوز تشکیل نشده است، در این باره به خبرنگار سینمایی صبا گفت: نامههای اولیه را ارسال کردهایم. ابتدا باید لیست نهایی فیلمها از سازمان سینمایی ارسال شود و متناسب با آن، خانه سینما اعضا را معرفی میکند. به همین دلیل تشکیل جلسات کمی طول خواهد کشید.
وی درباره حضور احتمالی فیلم های مستند در فهرست بیان کرد: هر فیلمی که یک هفته متوالی، اکران تجاری شده باشد، چه داستانی و چه مستند، این شانس را دارد که به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شود. امسال هم فیلمهای مستند و داستانی زیادی هستند که این اتفاق برایشان افتاده است.
معاون بینالملل بنیاد فارابی در پایان درباره زمانبندی این انتخاب توضیح داد: باید در اول دسامبر (۱۱ آذر) ثبتنام به شکل آنلاین صورت گرفته باشد و مدارک درخواستی اسکار را ارسال کرده باشیم بنابراین قاعدتا باید حداکثر یکی دو هفته قبل از آن (اواخر آبان) نماینده ایران انتخاب شده باشد.
البته تاخیر در تشکیل کمیته امسال به دلیل شیوع کرونا، تاخیر دو ماهه در برپایی مراسم اسکار ۲۰۲۱ و تغییر مهلت معرفی نماینده هر کشور اتفاق افتاده است. با این حال در یک ماه اخیر کشورهایی چون لهستان، تایوان، لوکزامبورگ، بوسنی، جمهوری چک، سنگاپور و …نماینده خود را به آکادمی معرفی کردهاند.
مصطفی قاسمیان
انتهای پیام/
There are no comments yet