«انارستان» منطبق با نیاز مخاطبان است/ اضافه شدن ۲ آیتم در فصل جدید | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۸ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۵۱
سردبیر «انارستان» در گفتگو با صبا:

«انارستان» منطبق با نیاز مخاطبان است/ اضافه شدن ۲ آیتم در فصل جدید

سردبیر «انارستان» می‌گوید یکی از ملاک‌های به روز بودن، اهمیت دادن به درخواست مردم است و این برنامه سعی کرده است به روز و منطبق با نیاز مردم باشد.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، طول عمر علم نوین پزشکی به زحمت به ۲ قرن می‌رسد در حالی که تب سنتی و تجربی هزاران سال در همه کشورها وجود داشته و طبیبان پیش از ورود تکنولوژی‌های مدرن پزشکی و داروهایی شیمیایی قرن‌ها مردم را به واسطه داروهای طبیعی و تجارب خود درمان می‌کردند.

«انارستان» از کارشناسان طب سنتی دعوت می‌ کند تا به سوال‌های مردم در زمینه طب سنتی ایرانی پاسخ داده و آن ها را با خواص این نوع از علم طبابت آشنا کند.

در کنار کارشناسانی که به این برنامه دعوت می‌شوند، پزشکان و متخصصان نیز حضور دارند و درباره انواع درمان‌ها با طب سنتی برای مخاطبان از دیدگاه علم نوین پزشکی صحبت می‌کنند و اطلاعات لازم را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

از پخش این برنامه که از شبکه افق روی آنتن می‌رود، تقریبا پنج ماه گذشته است و امیرمسعود استادحسین مدیر انجمن ملی تغذیه و سردبیر برنامه «انارستان» درباره تجربه اجرای این برنامه می گوید.

*دلیل تولید برنامه «انارستان» چه بوده است؟

-اهمیت پرداختن به سلامتی جسم و جان و اصلاح سبک زندگی به ویژه در حوزه تغذیه سالم و آداب خوردن و آشامیدن در ایام شیوع بیماری کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شد. مردم پرسش‌های بسیاری درباره این بیماری و راه‌های درمان و پیشگیری از آن به وسیله طب ایرانی اسلامی داشتند که ما در انجمن ملی تغذیه سالم با همکاری شبکه افق تلاش کردیم تا مردم از راهکارها و ایده‌های علمی و عملی که در گفتگوی با کارشناسان، استادان، حکما و پزشکان مطرح می‌شود، اطلاع کسب کنند و جواب سوال‌های خود را بگیرند.

یکی از دلایل اصلی تولید برنامه «انارستان» این است که مردم اطلاعات درست، موثق و کارشناسی شده درباره طب ایرانی اسلامی را از منبعی قابل اعتماد کسب کنند.

*گردش آزاد اطلاعات در شبکه‌های مجازی در کنار همه مزایا این ایراد را هم دارد که افراد غیرکارشناس، ناآگاه و حتی متقلب درباره برخی مسایل از جمله موضوعات پزشکی و طب ایرانی اسلامی نظراتشان را منتشر کرده و باعث می‌شوند مردم دچار نگرانی‌های بیشتری شوند. برای مثال در زمینه بیماری کرونا هر روز با مباحثی جدید در شبکه‌های اجتماعی مواجه می‌شویم که پزشکان و وزارت بهداشت آن‌ها را تکذیب می‌کنند. حتی برنامه های تلویزیونی هم دچار این آسیب هستند که افراد نادرست را روی آنتن می آورند.

-کارشناسان و استادانی که به برنامه «انارستان» دعوت می‌شوند همگی افرادی هستند که صحبت‌های‌شان ریشه علمی و معتبر دارد. البته ممکن است مقصود برخی از ریشه علمی طب مدرن و روز دنیا باشد و بگویند باید این مطالب حتما توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شود و در غیر این صورت ریشه علمی ندارد درحالی که ما متون علمی و پزشکی ایرانی بسیار غنی و پرباری داریم که آن ها را مرجع و مبنع قرار می‌دهیم و این منابع کاملا مورد تایید علم پزشکی روز نیز هستند. در واقع از کارشناسان درخواست کرده‌ایم برای اطمینان خاطر مردم حتما به منابع مطالبی که ذکر می‌کنند، اشاره کنند.

*«انارستان» در آغاز شیوع کرونا در کشور روی آنتن رفت و طبعا اغلب موضوع‌های برنامه درباره این بیماری و راه‌های جلوگیری از ابتلا و درمان آن بود اما در ماه‌های بعدی موضوعات برنامه تنوع بیشتری پیدا کرد. به عنوان سردبیر این برنامه موضوعات مختلف هر قسمت را چطور و بر چه اساسی انتخاب می‌کنید؟

-تمام سعی ما این بوده و هست که «انارستان» برنامه‌ای به روز و منطبق با نیاز مردم باشد بنابراین وقتی به ماه مبارک رمضان رسیدیم و دغدغه مردم درباره تقویت سیستم ایمنی بدن بیشتر شد، سعی کردیم به سراغ موضوعات مرتبط با این مساله برویم. همچنین در برنامه‌های این ماه تلاش کردیم به سوالات پزشکی هموطنان درباره روزه‌داری نیز پاسخ دهیم. پس از ماه رمضان نیز سراغ بیماری‌هایی رفتیم که طب ایرانی اسلامی در آن‌ها حرف‌های دقیق‌تر، مبانی ریشه‌دارتر و توصیه‌های بیشتری دارد. علاوه بر این موضوع کرونا همیشه در کنار مسایل مطرح شده در برنامه بوده است چراکه متاسفانه کل دنیا و همچنین مردم کشور ما با این بیماری درگیر هستند و همواره درباره آن سوال‌هایی مطرح می‌شود و دغدغه روز مردم است.

*استقبال مردم از برنامه «انارستان» چطور است؟

-آمارهای رسمی صداوسیما نشان می‌دهد استقبال خوبی از برنامه شده است. همچنین در فضای مجازی نیز از پست‌ها و ایمیل‌ها و سوال‌ها مشخص است که مردم ارتباط خوبی با برنامه برقرار کرده‌اند. در دیدارهای حضوری نیز دوستان و مردم درباره برنامه اظهار نظر می‌کنند که مشخص است از مخاطبان آن هستند.

*معیارهای‌ دعوت از کارشناسان و پزشکان به برنامه «انارستان» چه بوده است؟

-برنامه «انارستان» به پشتوانه انجمن ملی تغذیه سالم روی آنتن می‌رود و من به عنوان مسئول این انجمن سال‌هاست با دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، مجموعه‌های فعال در حوزه تغذیه سالم و طب ایرانی اسلامی و کارشناسان این حوزه تعامل و ارتباط دارم. علاوه بر این در موضوعاتی که عنوان می‌شود اساتیدی وجود دارند که به نام هستند به این معنا که شاخص‌هایی مانند گزینه‌های موفق درمانی و … دارند ما نیز به سراغ آن‌ها رفته و به برنامه دعوت‌شان کرده‌ایم.

*نحوه انتقال سوال‌های مخاطبان به کارشناسان چگونه است؟

-سوال‌های مردم از طریق پیامک برنامه، صفحاتی که در شبکه‌های مجازی داریم و تلفن‌ها به دست‌مان می‌رسد. به برخی از این پرسش‌ها در بخش زنده برنامه که بلافاصله بعد از پخش برنامه شروع می‌شود، پاسخ می‌دهیم و بقیه سوال‌ها را نیز که در زمان برنامه یا در بخش زنده به دلیل محدودیت زمانی امکان مطرح کردن و پاسخگویی ندارند در صفحه برنامه پاسخ می‌دهیم.

*تابحال پیش آمده است بنا به درخواست بینندگان موضوعی را انتخاب کنید؟

-یکی از ملاک‌های به روز بودن اهمیت دادن به درخواست مردم است مثلا اگر مخاطبان مرتب درباره پوست و مو سوال داشته باشند ما نیز مجاب می‌شویم که حتما این موضوع را در قالب یک یا چند برنامه تهیه کنیم و به پرسش‌های مطرح شده از سوی مردم پاسخ دهیم.

*یکی از ویژگی‌های برنامه «انارستان» این است که در کنار موضوعات اصلی که به آن پرداخته می‌شود مسایلی همچون سبک زندگی، خواص دمنوش‌ها، تغذیه سالم و… نیز در آن مطرح می‌شوند که دغدغه و سوال مردم است. نظر شما درباره بخش‌های جنبی برنامه چیست؟

-بخش‌های جانبی می‌توانند برنامه را جذاب‌تر کنند. برای مثال وقتی در یک قسمت درباره دیابت صحبت می‌شود ممکن است بسیاری از مخاطبان دیابت نداشته باشند (هرچند که می‌تواند آگاهی‌هایشان را برای پیشگیری از این بیماری افزایش دهد) بنابراین بخش‌های فرعی یا عمومی کمک می‌کنند که برنامه برای اقشار بیشتری مفید و جذاب باشد.

*هر برنامه‌ تلویزیونی برای ادامه پیدا کردن نیازمند تغییر و تزریق ایده‌های تازه است. ایده‌ها و برنامه‌های شما برای آینده «انارستان» چیست؟

-«انارستان» در هر فصل با ایده‌ها و بخش‌هایی تازه روی آنتن رفته است. تاکنون سه فصل از این برنامه پخش شده است و در هر فصل شاهد تغییرات در آیتم‌ها بوده‌ و تلاش کرده‌ایم به خواست و نیاز مردم نزدیک‌تر شویم. آیتمی که در این فصل به برنامه اضافه شده «درمان شد‌گان» نام دارد که درباره افرادی است که بیماری خود را پشت سر گذاشته‌اند و تجربه موفقی درباره طب ایرانی اسلامی در درمان این بیماری داشته‌اند. آیتم جدید دیگر «حکیم باشی» است که به سراغ سوژه‌هایی درباره عطاری‌های قدیمی شهرمان رفته و سعی کرده‌ ایم درباره این موضوع یعنی عطاران به نام و قدیمی برای مخاطب صحبت کرده و به آن‌ها اطلاعات مفید و جذاب بدهیم. در فصل‌های آتی نیز حتما در اتاق فکر برنامه ایده‌هایی تازه مطرح خواهد شد و به فراخور زمان و شرایط آن‌ها را اجرایی خواهیم کرد. این وعده را به مخاطبان «انارستان» می‌دهم که بخش‌های فصل بعد جذاب و پر کاربرد خواهد بود.

انتهای پیام/

 

One comment

  • عالی فقط مثل اون موقع که هربیماری راچند جلسه ادامه میدادید بهتر بود علت به وجودآمدن نشانه ودرمان

جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۸/۰۷۵/۴۶۸/۴۰۰
  • تمساح خونی
    168/280/427/250
  • زودپز
    ۱۵۹/۷۸۷/۰۹۳/۵۰۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۵۴/۰۵۰/۷۸۴/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۳/۹۹۲/۷۷۷/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۱/۳۷۲/۹۰۸/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۴/۱۷۵/۳۰۳/۰۰۰
  • استاد
    ۹۳۵/۶۸۵/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۰۲/۹۷۰/۰۰۰
  • آنها مرا دوست داشتند
    ۲۸۷/۰۷۲/۰۰۰
  • نبودنت
    ۱۷۹/۵۶۵/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۴۱/۸۶۰/۰۰۰