به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، سیدجواد میرهاشمی مدیر انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران و مدیر بخشهای جنبی سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درباره رونمایی از کتابهای جدید انجمن همزمان با این رویداد سینمایی گفت: روزآمدی دانش فنی و تلفیق علم و تجربه، سبب رشد و توسعه فیلم کوتاه خواهد شد و بر این اساس انجمن سینمای جوانان توجه ویژهای به دانشافزایی و توانمندسازی هنرجویان و فیلمسازان کوتاه که عنوان سرمایه اصلی شناخته میشوند، دارد.
این مدیر سینمایی با اعلام اینکه این مهم را با تالیف، تدوین و ترجمه کتابهای تخصصی در زمینه فیلم کوتاه در طول سال پیگیر شده اند، توضیح داد: رشد و بالندگی دانش در گرو تعامل و ارتباط مستمر هنرجویان و فیلمسازان با فضای دانشگاهی است و اثربخشی و فایدهمندی آن را در همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران و در آینده در فیلمهای کوتاه خواهیم دید و حاصل این تلاش کتابی به نام «روایت در فیلم کوتاه» خواهد بود.
وی ادامه داد: سال گذشته کتاب «داستانگویی در فیلم کوتاه، معیارها و درسگفتارها» نوشته سعید عقیقی و ۲ سال پیش هم کتاب «کم یعنی زیاد» نوشته کلودیا هانتر جانسون با ترجمه محمد گذرآبادی را به بازار نشر عرضه کردیم. این روند تقریبا هر سال تکرار شده است و امسال نیز کتاب «نوشتن فیلم کوتاه» به نگارش مشترک پاتریسیا کوپر و کن دانسیگر و ترجمه پیمان فلاحی را همزمان با جشنواره سی و هفتم رونمایی خواهیم کرد.
میرهاشمی درباره نویسنده کتاب «نوشتن فیلم کوتاه» اظهار کرد: کتابهای این نویسنده (کن دانسیگر) به بیش از ۱۴ زبان از جمله چینی، پرتغالی، ایتالیایی، اسپانیایی، کرهای و عربی ترجمه شده است. دو مورد از کتابهای وی، یعنی فیلمنامهنویسی آلترناتیو و فن تدوین فیلم و ویدیو در حوزههای خود به عنوان آثاری معتبر و مرجع در نظر گرفته میشود.
وی با بیان اینکه امسال کتاب دیگری با عنوان «پنجاه پنجره» نیز به همت انجمن سینمای جوانان و انجمن نویسندگان کودکان و نوجوانان رونمایی خواهد شد، افزود: این کتاب شامل ۴۰ داستان منتخب با موضوع کودکان و نوجوانان و ۱۰ فیلم تولید شده توسط انجمن سینمای جوانان با موضوع کودکان و نوجوانان است.
مدیر انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران عنوان کرد: سال گذشته کتاب «اینسو واقعیت، آنسو خیال» با انتخاب محمد قاسم زاده، ۵۰ داستان به همراه ۵ پیوست فیلم را عرضه کردیم که به همراه فیلمهای کوتاه مورد استقبال هنرجویان و بازار نشر قرار گرفت.
وی افزود: کتاب دیگری که در مرحله ویراستاری نهایی است و ذیل کتابهای مرجع راهنما و دستنامه قرار میگیرد، با عنوان «گامهای ساده آشنایی با فیلم کوتاه(راهبردهایی برای دستیابی سریع به نتایج بهتر)» بیشتر برای نوجوانانی که با فیلم کوتاه آشنایی ندارند ترجمه و تالیف شده است.
میرهاشمی در پایان با اشاره به گرانی سرسامآور کاغذ و هزینه تمام شده یک کتاب آموزشی، تصریح کرد: کتاب خوب را نباید گروگان گرفت. در سالهای گذشته برخی از کتابهای انجمن کمیاب یا نایاب شده است که تعدادی از آنها به عنوان منابع درسی و مرجع فیلمسازی مطرحاند و به دلیل اینکه این کتابها چاپ مجدد نشدهاند هنرجویان و اساتید با مشکل زیادی برای تهیهشان مواجه هستند. برآنیم برای انتقال سریع و سهولت دسترسی فراگیر هنرجویان به کتابهای منتشر شده سینمای جوان، از روش کتاب الکترونیک استفاده کنیم به همین دلیل تصمیم گرفتیم هشت عنوان از این کتابهای پرتقاضا را همزمان با جشنواره فیلم کوتاه امسال به صورت pdf و رایگان در درگاههای مجازی انجمن سینمای جوانان قرار دهیم. کتاب «تدوین در فیلم کوتاه» یکی از دیگر کتابهایی است که امیدواریم در فصل بهار ۱۴۰۰ به مرحله نهایی و عرضه برسد.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سید صادق موسوی از هفت آبانماه آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است