به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، تعطیلی کنونی مراکز فرهنگی هنری که به دلیل مدت زمان طولانی آن در سه دهه اخیر بیسابقه بوده است، شرایط سینماها را به وضعیت نگرانکنندهای رسانیده است تا جایی که برخی از اهالی سینما احتمال ورشکستگی و تعطیلی دائم سینماها را مطرح میکنند.
در ادامه سلسله گفتگوها با سینماداران، عبدالله علیخانی مدیر سینما «عصر جدید» در گفتگو با خبرنگار صبا درباره شرایط این سینما گفت: شرایط اقتصادی سینماها اظهر من الشمس است. سینماهایی که از قبل در شرایط بهتر مالی قرار داشتند، الان هم وضعیت مناسبتری دارند، ولی سینماهای کمفروشتر به قهقرا میروند.
وی با اشاره به سینمای تحت مدیریت خود ادامه داد: سینما «عصر جدید» سه سال است که از نظر مالی ضرر میدهد، اما قبل از کرونا در این حد نبود. امسال حدود ۲۵۰ میلیون تومان از جیب دادهایم.
علیخانی افزود: با این وجود تا این ساعت همه کارمندان را نگه داشتیم و حقوق کامل را هم به آنها پرداخت کردیم.
وی توضیح داد: دلیل این مساله دو چیز است؛ اول این که سینما ملک نیست و نمیتوان به راحتی آن را فروخت. دوم این که ما سینما را دوست داریم. از ۵۲ سال پیش هم که به سینما آمدیم، مساله ما فقط عشق به سینما بود.
مدیر سینما عصر جدید ضمن اشاره به هفته گذشته که سینماها تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت داشتند، بیان کرد: ما سینما را باز نکردیم دلیل آن هم این است که سینما عصر جدید برخلاف سینماهای میدان انقلاب یا خیابان ولیعصر، در مکانی واقع شده که مشتری عبوری ندارد. مشتری سینما عصر جدید خانوادهها هستند که آنها هم معمولا از ساعت ۴ یا ۵ عصر به سینما میآیند بنابراین بازگشایی برای سینما عصر جدید فایدهای نداشت.
این سینمادار درباره بازگشایی سینماها در تابستان عنوان کرد: در تیرماه هم که سینماها باز شد، مشتری چندانی نداشتیم. هرروز ۴ یا ۵ سیستم خنککننده سالنها را روشن میکردیم، ولی مثلا ۶ نفر مخاطب داشتیم.
وی ادامه داد: در آن زمان دولت و مردم، کرونا را به اندازه امروز جدی نگرفته بودند. آن زمان مشکل دیگر این بود که فیلم خوبی اکران نشد. اگر فیلم خوبی میآمد، وضعیت ۳۰ درصد بهتر میشد.
علیخانی اظهار کرد: سینما فضایی بسته است. اگر صبح یک شخص آلوده به ویروس در سالن سینما سرفه یا عطسه کند، ویروس تا شب در سالن میماند. این درست است که باید چراغ سینما روشن باشد تا از ذهن مردم بیرون نرود، اما الان هرروز ۴۵۰ نفر جان خود را از دست میدهند.
خیلی از سینماهای قدیمی دیگر هم تسلیم میشوند
وی اضافه کرد: باید ببینیم تا یکی دو ماه دیگر تکلیف سینماهای قدیمی مثل عصر جدید چه خواهد شد. اگر تعطیلی تا پایان سال ادامه داشته باشد، نه فقط ما بلکه خیلی از سینماهای قدیمی دیگر هم تسلیم میشوند.
علیخانی بیان کرد: از اقدامات دولت راضی نیستیم. برای وام ۱۰ میلیون تومانی ثبتنام کردیم. مدارک از جمله شماره حساب، صورت بیمه کارمندان و… را ارائه کردیم. هرکاری خواستند، انجام دادیم، ولی به ما پولی ندادند. اگر قرار باشد برای دادن پول، شخصیت سینماگر را زیر سوال ببرند، حمایت نمیخواهیم. من برای دریافت وام، التماس و درخواست نمیکنم.
این تهیهکننده و مدیر سینما تصریح کرد: ۱۰ میلیون تومان به چه درد سینمایی میخورد که ماهانه فقط ۶ یا ۷ میلیون هزینه بیمه کارمندانش را پرداخت میکند؟ این مبلغ برای سینماهای کوچک است، سینماهای بزرگ مبالغ خیلی بیشتری پرداخت میکنند.
علیخانی گفت: ما که به پخشکنندگان بدهکار نبوده و نیستیم که بخواهیم وام تادیه این بدهی را دریافت کنیم، اما ۶ ماه است که میگویند میخواهند به سینماها وام بدهند، ولی هنوز ندادهاند. برای صاحبان سینما حیثیت باقی نگذاشتهاند.
مدیر سینما عصر جدید در پایان با انتقاد از عملکرد حمایتی سازمان سینمایی تاکید کرد: یک قرن است که در ایران سینما وجود دارد. حالا که چنین معضلی به وجود آمده، سازمان سینمایی هیچ قدمی برنداشت و همهاش حرف زدند.
بیشتر بخوانید
بعید است تا عید سینماها رونق بگیرند/ مشکل اساسی «تولید» خواب پول است
کسی به فکر کارمندان سینما و بیکاری آنها نیست/ ظلمِ تلویزیون و شهرداری به سینما
چشم امیدمان به اکران نوروز است/ در بدترین شرایط اقتصادی سینماها هستیم
امکان نجات سینماها با طرح ضمانت حداقل فروش/ سرمایه زیادی در حال نابودی است
بازگشایی سینما به این شکل با تعطیلی فرقی ندارد/ کسی حاضر به اکران فیلمش نمیشود
سینماها تا نوروز به درستی بازگشایی نشود ناگزیرم سالنها را رستوران کنم
کارمندان سینما مسافرکشی میکنند/ اجازه نمایش فیلمهای قدیمی کیمیایی را بدهند
ناگزیر شدهایم از کارمندان سینما خداحافظی کنیم/ دولت کمکی نکرده است
مصطفی قاسمیان
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است