علی عظیمینژادان کارشناس مجری برنامه «نامآوران فرهنگ» در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، درباره ضرورت ساخت و تهیه این برنامه توضیح داد: هر برنامهای که تولید میشود الزاما همه مخاطبان و طیفهای گوناگون جامعه را در برنمیگیرد و تمامی دغدغههای آنان را نیز پاسخ نمیدهد.
وی افزود: یک جامعه دارای دغدغهها، گرایش و سلایق مختلفی است و این برنامه برای مخاطبان علاقهمند به حوزههای مرتبط به علوم انسانی، هنر، ادبیات و تا اندازهای علوم تجربی است و میتواند بخشی از خواستههای افراد علاقهمند به این گونه برنامهها را تامین کند.
کارشناس مجری برنامه «نامآوران فرهنگ» با اشاره به اینکه این برنامه عامهپسند نیست، خاطرنشان کرد: «نامآوران فرهنگ» برنامهای نخبهگرا و پاسخگوی برخی نیازهای طیف روشنفکر و اهالی فرهنگ و هنر جامعه است و براساس افراد و نه بر اساس موضوع تدوین و تنظیم شده است. ما افراد را انتخاب میکنیم تا دغدغه ها، و گرایشها و سلایق آنان را بررسی کنیم و به سراغ تحلیل آثار آنها با نگاه غیر تجلیلی، تکریمی و بزرگداشتی میرویم.
عظیمی نژادان افزود: به عنوان یک کارشناس مجری برای این برنامه وقت میگذارم و قبل از گفتگو با افراد اگر مقاله و یا کتابی داشته باشند، مطالعه میکنم و از همسرم که تهیهکننده این برنامه است و در این حوزه تخصص دارد، مشورت میگیرم.
وی تاکید کرد: به عنوان یک کارشناس مجری هدف من در این برنامه این است که نگاهی را زیر سوال ببرم که اگر هر فردی به مرحله بالایی رسیده باشد، نباید کاملا شیفتهوار هر چه که میگوید، بپذیریم و روحیه اطاعت جویانه از او داشته باشیم. این موضوع یکی از ویژگیهای شاخص این برنامه به شمار میآید.
این کارشناس مجری با اشاره به اینکه تقویت نگاه تحلیلی و انتقادی به مفهوم مدرن آن در میان مخاطبان مهمترین دستاوردی است که این برنامه میتواند برای جامعه داشته باشد، مطرح کرد: ما در «نامآوران فرهنگ» اسطوره شکنی میکنیم و افراد را تقدیس، تکریم اضافه و تجلیل نمیکنیم و بزرگداشت بیربط از آنها نمیشود.
عظیمینژادان توضیح داد: «نامآوران فرهنگ»، برنامه مفصلی است و هر فردی را که به این برنامه دعوت میکنیم، گفتگوی مفصلی حتی گاهی در چند برنامه با او انجام میدهیم و سعی میکنیم تمام ابعاد زندگی او را از جمله زندگی شخصی، علمی و هنری را با نگاهی تحلیلی مورد بررسی قرار بدهیم.
وی با بیان اینکه «نام آوران فرهنگ» به دنبال افراد محبوب و یا چهرههای مشهور نیست، خاطرنشان کرد: عنوان نام آوران طبیعتا مخاطبان را به یاد هنرپیشگان یا ورزشکاران معروف میاندازد در حالیکه این برنامه در درجه اول سراغ افراد نخبه هر رشته میرود؛ نخبگانی که شاید برای اولین بار به واسطه این برنامه به رادیو قدم میگذارند و حتی در گذشته نیز گفتگویی با رسانههای مکتوب انجام نداده بودند. به عنوان مثال اسماعیل واثقی یکی از موسیقیدانان خوب کشور به ویژه در دوران قبل از انقلاب اسلامی است که برای اولین بار بود در یک رسانه با ایشان گفتگو میشد. همچنین گفتگویی با شادروان صادق تبریزی یکی از پیشگامان نقاشیهای سقاخانهای نیز در این برنامه داشتهایم.
وی در پایان گفت: به این برنامه علاقه خاصی دارم و ثمره سالها تجربه به ویژه در عرصه گفتگو را در این برنامه و تا جایی که فضای کار و محدودیتها اجازه میدهد، به کار گرفتهام تا گفتگوهای موثر و مفیدی شکل بگیرد.
برنامه «نامآوران فرهنگ» پنجشنبهها ساعت ۲۱ از رادیو فرهنگ پخش میشود و بخشهای شنیدنی این برنامه در پایگاه اطلاع رسانی رادیو فرهنگ قابل دریافت است.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است